ställa in SEO

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.5 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
the_fine
I've been banned!
Posts: 16
Joined: Tue Oct 09, 2007 4:12 pm

ställa in SEO

Post by the_fine » Thu Oct 11, 2007 11:03 am

Jag är totalt ny på joomla. Men installerade 1.5RC2 på ett konto för att testa. Sällde in alla saker under SEO på yes.

Fick en adress på en artikel som såg ut såhär:
http://subdomän.domän.se/component/content/article/2-dbdrag/1-spl.html

Hur gör man för att få adressen att se ut såhär?
http://subdomän.domän.se/dbdrag/spl.html
Ny student på ElektroDesign, LIU i Norrköping

jariw2
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 41
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:32 am

Re: ställa in SEO

Post by jariw2 » Sat Oct 13, 2007 4:49 pm

Det kan du med största säkerhet aldrig få. SEO måste garantera att sidan är unik, därför krävs en viss "namnmangling" av URLen även med SEO. En artikel kan förekomma och återanvändas i en mängd sammanhang på en och samma site, därför är aldrig en artikel detsamma som en websida.

the_fine
I've been banned!
Posts: 16
Joined: Tue Oct 09, 2007 4:12 pm

Re: ställa in SEO

Post by the_fine » Sat Oct 13, 2007 6:55 pm

jariw2 wrote: Det kan du med största säkerhet aldrig få. SEO måste garantera att sidan är unik, därför krävs en viss "namnmangling" av URLen även med SEO. En artikel kan förekomma och återanvändas i en mängd sammanhang på en och samma site, därför är aldrig en artikel detsamma som en websida.
Så det måste vara en static content?
Ny student på ElektroDesign, LIU i Norrköping


Locked

Return to “Användning och administration”