Joomla visar sig inte ...

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
surfare
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Sep 08, 2010 10:04 am

Joomla visar sig inte ...

Post by surfare » Wed Sep 08, 2010 11:51 am

Hej,
Har installerat xampp på min dator och vill använda Joomla 1.5 till denna (nerladdad på nytt innan detta inlägg) men efter att ha zippat ALLA mapparna som jag lagt i min mapp "joomla15" som i sin tur ligger i xampp/htdocs, kommer jag inte till installationen av Joomla som intruktionerna säger. webbläsaren öppnas inte över huvud taget.
I något forum eller i någon instruktion tipsade någon om att ta bort configuration.php-fil i rooten. Vet någon om detta stämmer och är rooten i fråga här mappen med joomlafiler?

Jag blir mycket tacksam för svar och frågor naturligtvis :)
Last edited by surfare on Wed Sep 08, 2010 8:06 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Joomla visar sig inte ...

Post by Zello » Wed Sep 08, 2010 7:05 pm

Hej och välkommen!

"webbläsaren öppnas inte över huvud taget"
Vad menar du med det?
Om du skriver in http://localhost/joomla15 ska installationen starta. Är det så du har gjort?
Är webbservern & Databashanteraren (MySQL) i gång?
Starta xampp's kontrollpanel och kolla. (Om du inte gjort det.)

Svar på frågan om att ta bort configuration.php så är svaret att du har ingen eftersom installationen inte är genomförd ;)

Kolla detta och återkom om det fortfarande strular.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

surfare
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Sep 08, 2010 10:04 am

Re: Joomla visar sig inte ...

Post by surfare » Wed Sep 08, 2010 7:22 pm

Tack för svar.
Jag hadde gjort allt rätt utom att jag döpt joomlamappen till joomla.15. Tog hela eftermiddagen att se punkten. Herregud, vad en punkt kan ställa till.
Installationen är klar nu och nu ska jag "bara" bita tag i resten: Joomla i sin hel :)
Vi ses säkert i en annan tråd...

Tack igen

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Joomla visar sig inte ...

Post by Zello » Wed Sep 08, 2010 7:49 pm

Skönt att det fixade sig.
Jo men då sätter vi väl punkt i denna tråd :)

Lycka till i Joom-Landet och välkommen åter med fler frågor.

Om du ändrar första inlägget till löst så syns det i listan att det är fixat och klart!
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”