Problem med koppling template till mainmenu modul..

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
madmaxzs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Mar 30, 2008 10:45 pm

Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by madmaxzs » Fri Sep 24, 2010 5:47 pm

Hej alla, har ett problem med mainmenu som inte vill fungera med min template. Visserligen är menyns placering i överkant ej en position i templaten dvs det finns inget positionsnamn att välja i modulhanteraren utan menyns placering kallas "raw outline" och skall fungera med namnet manimenu angivet som unikt namn vid skapandet av huvudmenyn i meny hanteraren men fungerar inte... får samma felkod från PHP som när Joomla inte fungerade med PHP 5.3.0 men använder senaste joomla ver.

Gör jag något fel eller vad kan detta bero på? Menyn fungerar om man har en template där postionen är valbar i modulhanteraren.

Tacksam för all hjälp!

Felkod PHP i meny överkant: Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelperTemplate::buildXML() expected to be a reference, value given in /customers/holstgroup.no/holstgroup.no/httpd.www/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Sidlänk: http://www.lja.se/joomlatest
Joomla: ver 1.5.20
Host: one.com (PHP ver 5.30)
Last edited by madmaxzs on Tue Sep 28, 2010 12:58 pm, edited 3 times in total.

MikkeAD
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 111
Joined: Wed Jan 30, 2008 9:48 pm

Re: Hjälp.. topmenun samt länkning via meny fungerar ej/one.

Post by MikkeAD » Sat Sep 25, 2010 10:24 am

Hej

En snabb en måste sticka och handla

raden som visas överst på din sida, försök att kommentera ut den

dvs. sätt dessa tecken framför raden

//

testa detta, kommer tillbaka senare


/Jörgen

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by oxiepagen » Fri Oct 08, 2010 5:22 pm

Platsen "raw outline" är ingen modul plats.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

madmaxzs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Mar 30, 2008 10:45 pm

Re: Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by madmaxzs » Fri Oct 08, 2010 6:53 pm

Hej, nej jag vet det nu :) efter ha kollat runt lite men den platsen kallas tydligen "horiznav" och finns inte att välja i modulhanteraren men de är ju många templates som har en s k defaultplats för topp/huvudmeny och jag undrar lite hur detta bestäms och i vilka/vilken fil detta styrs. Vad jag förstått är det tydligen standard med att man kallar den med s k unikt namn "mainmenu" när man skapar den menyn och då plockas den upp av templaten. Provar man att ladda upp exakt samma sida på annat hotel än one.com fungerar det perfekt. Kan ju bero på olika PHP vers men Joomla är ju i senaste ver 1.5.20 full komp med PHP 5.3.0 så där bör ju inte problemet ligga. kan ju vara så att man angett fel i templaten så det är väl närmast den infon jag söker.

Tacksam för hjälp /J

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by oxiepagen » Fri Oct 08, 2010 7:22 pm

One.com har problem med Joomla system. Visst, det går, men ibland strular det till.
PHP kan det vara som strular...

One.com har som sagt 5.3.3 och de flesta andra hotell kör med 5.2.10.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

madmaxzs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Mar 30, 2008 10:45 pm

Re: Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by madmaxzs » Sat Oct 09, 2010 3:52 pm

Vet Du vad och i vilken/vilka filer som bestämmer kopplingen mellan i Joomla menybenämningen "mainmenu" som unikt menu namn på en mod_mainmenu modul och en templates s k huvudmeny som brukar ligga horisontellt i toppen som standard (som default) då denna placering ej är valbar i modulhanteraren och ej är namngiven i modulpositionsbeskrivningen för templaten??

Samma huvud meny kan givetvis även väljas för annan position som är valbar som med alla mod_mainmenu eller andra moduler. Har flertalet templates med detta upplägg och inga av dom fungerar på one.com men skulle vilja kunna konfigurera om det bara jag visste vad/var jag skall ändra.

Hoppas Du förstår vad jag menar och mycket tacksam om Du har ett svar /J

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Problem med koppling template till mainmenu modul..

Post by oxiepagen » Sat Oct 09, 2010 4:07 pm

Kanske lättare att hjälpa dig om du nämner vilken mall det är :)
Svårt att säga när man inte ser problemet framför sig.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”