Två Joomla på en webplats ?

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Torax
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Tue Oct 12, 2010 5:30 pm

Två Joomla på en webplats ?

Post by Torax » Wed Oct 13, 2010 6:29 pm

Hej !
Jag undrar lite över att ha 2 joomla på hemsidan.
En i roten och en i en mapp för att testa nya saker med.
Jag undrar hur man skall ha det för att de inte skall påverka varandra ?

Har fått följande svar förut :
De kan gå mot samma databas (då med olika tabellprefix som du väljer vid installation) eller mot var sin databas.

Om man skall ha varsin datatbas hur gör man då ?
Måste man installera en ytterligare databas eller sköter joomla om det ?

Om man kör mot samma databas var anger man tabellprefix i installationen ?

Jag har one.com.

Är det något annat man bör tänka på ?

Mvh Sven

User avatar
zpikesweden
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 343
Joined: Mon Jan 22, 2007 1:23 pm
Location: Umeå
Contact:

Re: Två Joomla på en webplats ?

Post by zpikesweden » Thu Oct 14, 2010 11:45 am

Om ONE har någon form av one-klick installation av Joomla så skapar den funktionen en ny databas (förutsatt att du har rättighet att ha fler än en) annars om du installerar själv måste du först skapa databasen och sedan ange den när du installerar den andra joomla installationen i undermappen.

På samma ställe i Joomla installationen där du om du skapat en ny databas anger vad den heter mm så kan du väla tabellprefix.

User avatar
zpikesweden
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 343
Joined: Mon Jan 22, 2007 1:23 pm
Location: Umeå
Contact:

Re: Två Joomla på en webplats ?

Post by zpikesweden » Thu Oct 14, 2010 12:29 pm

...och tänk självklart på att ta en back-up innan du sätter igång!

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Två Joomla på en webplats ?

Post by oxiepagen » Sat Oct 16, 2010 9:49 pm

Med två hemsidor med samma databas på one.com kommer att bli segt...
...har själv en sida på one.com och har testat att köra fler sidor på en databas, och det går segt, eftersom one.com server redan är sega..
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”