Flytt av Joomla för första gången

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Mon Oct 25, 2010 2:52 pm

Hej!
Jag ska imorgon bitti flytta en Joomla-sida från en underkatalog till rooten för första gången!
Det känns oerhört viktigt att detta funkar direkt.

Jag skulle bara vilja att ni kollar så att jag gör rätt när jag flyttar sidan :

1) Kopierar joomla-filerna från underkatalogen
2) Lägger dessa filer i rooten istället
3) Kopierar configuration.php och ändrar sökvägen till rooten istället.
4 Klart!

Stämmer detta eller är det nåt mer/annat som måste göras?

Jag tänkte att jag enbart kopierar filerna i underkatalogen så att dom inställningarna ligger kvar om nåt skiter sig på vägen. Eller kan några inställningar krocka om dom ligger både i en underkatalog och i rooten?

Tacksam för snabba svar!

 
User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by Zello » Mon Oct 25, 2010 4:04 pm

Det ser bra ut!
Det är 2 sökvägar som ska ändras.

3. "Kopierar configuration.php..." Det har du redan gjort i steg 1 & 2 ;)
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Mon Oct 25, 2010 4:20 pm

Zello wrote:Det ser bra ut!
Det är 2 sökvägar som ska ändras.

3. "Kopierar configuration.php..." Det har du redan gjort i steg 1 & 2 ;)
3. "Kopierar configuration.php..." Det har du redan gjort i steg 1 & 2 ;)
Svar : Sant! Vad jag menade var att jag lägger över ALLA filerna till rooten. Sen hämtar jag configuration.php igen och ändrar den....

Det är 2 sökvägar som ska ändras
Svar : Det är dessa två du menar nu hoppas jag :
var $log_path = '/home/***/public_html/joomla/logs'; och..
var $tmp_path = '/home/***/public_html/joomla/tmp'

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by Zello » Mon Oct 25, 2010 4:38 pm

Ja det stämmer
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Mon Oct 25, 2010 5:04 pm

...och det gör ingenting om man lämnar kvar allt även i underkatalogen om nåt går fel?
Känns lite säkrare om man har filerna även där om nåt går fel....

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Tue Oct 26, 2010 2:11 pm

Nu har jag flyttat sidan!
...men Länkarna i toppmenyn (inne på admin-sidan) funkar inte!!!??
Jag kan alltså inte göra nåt inne på admin-sidan!

Domänen ligger för närvarande ompekad till en extern källa. Jag kan alltså inte kolla hur själva hemsidan ser ut än (vill inte peka tillbaka då jag inte kan göra nåt på admin-sidan). Är det denna ompekning som gör att det blir fel. Kommer det att funka om jag bara fixar ompekningen?

Jag har dessutom kvar allt material i underkatalogen. Den funkar fortfarande perfekt. Är det detta som strular? Måste man ta bort allt material från underkatalogen när man flyttar till rooten?

Tacksam för snabba svar!

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by Zello » Tue Oct 26, 2010 2:19 pm

Detta fel bör inte ha med flytten att göra. Fick du med alla filer? Prova att kopiera in dem igen.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Tue Oct 26, 2010 2:34 pm

Jag kommer in på admin-sidan med lösenordet jag använde i undermappen...så det verkar ju funka.
Det är menyn som inte är länkbar som inte funkar....i högermenyn på startsidan på admin-sidan ser jag dom senaste artiklarna...det ser också ok ut....så jag verkar ju fått med mig filerna.
Låter det inte lite underligt om det bara är länkningen på adminsidan som inte kommit med?

När jag ska gå till admin-sidan så måste jag använda administrator.minsida.se för att komma in. Jag kan inte använda minsida.se/administrator. Har det med ompekningen att göra?

Skulle gärna testa att peka sidan rätt...men vill helst inte göra det då det är en företagssida...vill inte att det ska se konstigt ut.....

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Tue Oct 26, 2010 6:31 pm

Jag märkte just en sak....
Eftersom jag har domänen ompekad till en extern sida så måste jag använda sökvägen "administrator.minsida.se" för att komma till Adminsidan istället för minsida.se/administartor (eftersom underkataloger måste ligga framför domännamnet när man pekar om en hemsida). Den senare går inte att använda då domänen pekas mot en extern sida.

Jag har flera joomla-sidor som är igång och testade därför samma sak på dom! När jag skrev sök-vägen som "minsida.com/administrator" så funkade dom sidorna precis som dom ska men när jag skrev "administrator.minsida.com" så slutade länkarna att funka på allihop!!

Alltså måste detta problem uppstå när domänen ligger ompekad till en extern källa...?
Ska jag våga ta bort ompekningen och se vad som händer?

Är det nån/några som kan testa att köra sökvägen till admin-sidan "administrator.dinsida.se" istället för "dinsida.se/administrator" för att se om ni får samma resultat.

Tacksam för svar!

toxic_bear
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:24 am

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by toxic_bear » Wed Oct 27, 2010 11:19 am

Det VAR ompekningen som ställde till alltihop!
Detta är kanske nåt som fler kan ha nytta av om dom har en ompekad sida till en extern källa.
Man måste alltså peka om sidan till original innan joomla administartor funkar.

Sidan ligger nu ute i skarpt läge och allt funkar som det ska när jag väl pekade om sidan

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Flytt av Joomla för första gången

Post by Zello » Thu Oct 28, 2010 10:03 pm

Ofta har man en annan URL (eller en IP-adress) som används innan ompekningen är klar. Då kommer man ifrån dessa problem.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”