Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
PontusOhman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Wed Jul 14, 2010 5:33 pm

Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by PontusOhman » Sun Nov 14, 2010 11:31 am

Hallå där :)

Har tagit över en sida som inte har blivit uppdaterad på år känns det som...
Versionen på Joomla är 1.5.0 och vill snarast uppdatera till senaste versionen, hur gör jag detta lättast eftersom ingen upgradepack finns från 1.5.0 - 1.5.21 :-\

//Pontus

 
User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by Zello » Sun Nov 14, 2010 11:51 am

Jo då det finns.
Du ska till 1.5.22 och här finns filen.
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... _order=asc
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

PontusOhman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Wed Jul 14, 2010 5:33 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by PontusOhman » Sun Nov 14, 2010 12:53 pm

Tackar tackar Zello :) Måste ha missat den då jag sökte =/

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Wed Dec 08, 2010 12:34 pm

Hej! Jätte glad att jag har hittat er! Jag har precis på börjat en hemsida - www.noaholsson.se
Nu har jag fått mail att jag bör uppdatera min joomla version, jag verkar ha 1.5.20 när jag tittar under information. Ska jag också köra ovan fil för 1.5.22 som ni nämner ovan. Jag är inte jätte haj på datorer så vad gör jag efter nedladdning av fil? Tack för all hjälp!

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Wed Dec 08, 2010 4:06 pm

noaholsson wrote:Hej! Jätte glad att jag har hittat er! Jag har precis på börjat en hemsida - http://www.noaholsson.se
Nu har jag fått mail att jag bör uppdatera min joomla version, jag verkar ha 1.5.20 när jag tittar under information. Ska jag också köra ovan fil för 1.5.22 som ni nämner ovan. Jag är inte jätte haj på datorer så vad gör jag efter nedladdning av fil? Tack för all hjälp!
Hej!
du kan ladda ner din uppdatering på
http://joomlacode.org/gf/download/frsre ... ackage.zip
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Wed Dec 08, 2010 9:16 pm

Hej Andreas och tack för snabbt svar!
Nu till den dumma frågan! Vad gör jag när jag har laddat ner?
Tänk kraftig nybörjare!!!!!
Hilsen Marina :eek:

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Wed Dec 08, 2010 9:28 pm

Du tar och packar upp den med något program ex WinZip.
Sen tar du de filer du har fått uppackade och laddar upp på ditt hotell.

Tänk på att du måste ersätta alla filer för att det skall fungera.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Thu Dec 09, 2010 7:09 am

Hej Andreas!

SKa jag gå via filezilla eller via min egen domän?

M
:-[

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by vendelberg » Thu Dec 09, 2010 8:16 am

Hej Noaholsson
Det beror även på hur du installerat Joomla första gången. Många webbhotell har ju idag one-click installationer. Om du använt en sådan så finns det även en "uppgraderings - knapp". I annat fall laddar man hem filerna som finns på den länk i inlägget här ovan.

Filerna packar du upp på din dator. Öppna en ftp klient, ex Filezilla och skriv över alla filer i din joomlainstallation.

/Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Thu Dec 09, 2010 8:39 am

Hej snälla ni!

Jag provar när jag kommer hem, det får bli via filezilla, där jag gjorde grundinstallationen!

Hör av mig igen om det krånglar!

Hilsen Marina ;D

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Thu Dec 09, 2010 8:47 am

Tänk på att ta en backup innan du påbörjar en såhär stor uppdatering.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Thu Dec 09, 2010 8:56 am

Detta är verkligen avancerat! Behöver jag göra uppgraderingen?! Om det är det bästa hur gör jag en backup, försvinner allt blir jag tokig!!!!
Kan någon ledsaga mig när jag gör det, är någon villig till det!!!
Behöver verkligen hjälp!
Marina
:p

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Thu Dec 09, 2010 9:09 am

Klart du behöver uppdatera om du sitter på version 1.5.0.
Det är x antal säkerhetsuppdateringar som har gjorts genom alla versioner.

Backup kan vara bra om det händer något.
Ett bra backup program är Akeeba Backup
http://extensions.joomla.org/extensions ... bmciO30%3D
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Thu Dec 09, 2010 7:28 pm

Måste man vara inloggad på Akeeba Backup, skulle ladda ner CORE och det händer inte ett skit!
Hjälp Marina

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Thu Dec 09, 2010 8:59 pm

Du behöver inte vara inloggad?
http://www.akeebabackup.com/download/ak ... 3-1-5.html
Och välj
"Akeeba Backup Core"
Och
"Download now"
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Fri Dec 10, 2010 8:51 pm

Andreas!
Du kommer rädda mig, men inte ännu! ;-)
Jag har nu laddat ner den på min dator, vad gör jag nu med alla filer jag fick,
kan du guida mig?
Taxi mixi!
Marina

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by oxiepagen » Fri Dec 10, 2010 9:09 pm

Då loggar du in på din sida, och installerar Akeeba Backup.
Sen tar du och gör en backup.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Fri Dec 10, 2010 9:37 pm

Hej Andreas!
Börjar närma mig målet!
Fick dock felsvar!

***
Kopiering misslyckades
Säkerhetskopieringen har stoppats på grund av att fel upptäcktes. Det senaste felmeddelandet var:
AJAX Loading Error
HTTP Status: 500 (Internal Server Error)
Internal status: error
XHR ReadyState: 4
Raw server response:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, support@one.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
***


Ska jag kontakta support@one.com eller vet du?

Min ängel!

Marina

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by vendelberg » Sat Dec 11, 2010 5:17 pm

Hej
Akeeba fungerar inte med en sådan gammal version! Den fungerar endast från version 1.1.13 dessutom måste php versionen vara minst 5.2.1

I ditt fall skulle jag tanka hem fil för fil med ett ftp program samt ta en databas backup genom att exportera tabellerna från phpMyAdmin

Eller chansa beroende på hur mycket innehåll som finns ....

Hälsningar Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

noaholsson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Dec 08, 2010 12:22 pm

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by noaholsson » Sat Dec 11, 2010 5:31 pm

Hej Mia och ni andra!

Här chansas inte!!!! ;-)

Har fått tag i one.com och de har väglet mig med MySQLDumper!

MySQL Dumper Information
Your location is "www.noaholsson.se" (/customers/noaholsson.se/noaholsson.se/httpd.www/MySQLDumper1.24stable/msd1.24stable/)
Selected Database: noaholsson_se
In the Backup directory there are 1 Backups (84.17 KB)
Free Space on Server: not available
Last Backup from 11.12.2010 17:14

Visst borde jag väl försjutton ha en backup nu!!!!??????
Vill börja på uppgraderingen nu som kommer bli jobbig nog! ;-)

Kram M

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Uppdatera från 1.5.0 -> 1.5.21?

Post by vendelberg » Sat Dec 11, 2010 6:59 pm

Hej
Ja det ser ut som att du skulle ha en backup nu. Nu vet inte jag hur den ser ut förvisso. Den bör ha "drop tables" i raderna ifall att du vill importera och skriva över befintlig databas. I annat fall bör du ha "Create Table" vilket innebär att du vid import skapar de här tabellerna.

Det här är lite överkurs men tyvärr så är det nödvändigt kunnande när man kommer i en sån här situation som du nu befinner dig i.

Man behöver alltid ha extra livlinor innan en uppgradering.

Lycka till med allt!

Hälsningar Mia

ps. Om du vill så kan du skicka databasen till mig så kan jag se om den ser ok ut. Döp isåfall om den till .txt istället för .sql när du skickar den. vendelberg@hotmail.com

Edit: Marina skickade sql filen till mig och den var helt ok så hon kunde göra sin uppdatering. Därför satt jag tråden som löst.
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”