Installera

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 4:23 pm

Hej , jag ska göra en hemsida med joomla , fick tips av min lärare som hade hört att det är bra. 8)
Det är bara det att jag vet inte hur jag ska gå till väga och vad som krävs för att göra en hemsida med joomla. Har spannat runt lite fattar inte riktigt hur det funkar :( är det någon som kan hjälpa mig att fatta ? :)

 
User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Installera

Post by vendelberg » Tue Nov 30, 2010 4:42 pm

Hej och välkommen till forumet!

Någonstans måste du ju börja. Du behöver en domän och ett webbhotell. Välj ett som gärna har one-click installer så installerar du Joomla snabbt. Jag vill inte här o nu rekommendera vissa hotell, du får kolla runt lite i forumet så ser du vad andra tycker.
En sak kan jag dock säga. Billigast är INTE bäst.

Sen finns det en uppsjö av dokumentationer att tillgå. Börja med ovanstående först sen är du välkommen åter.

/Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 5:46 pm

hej igen funkar ett vanligt privatpaket från beniro? :) jag behöver inga extra tjänster?

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 5:48 pm


User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Installera

Post by vendelberg » Tue Nov 30, 2010 6:12 pm

Hej
Absolut det räcker och Binero verkar bra. Ska själv installera åt en kund där ikväll. Rapporterar här direkt om det blir nåt knas.
Prisvärt och servrar i Sverige (stockholm)
Mycket utrymme, mer än vad som egentligen behövs för en normal sajt.
Hos Binero kan du ha fler domäner på samma konto. Du kan även ha både Linux och Windows på samma konto. ( tror jag iallafall, det såg ut så) Det är lite unikt. Du ska iallafall ha ett linux för att sätta upp joomla.
/mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 6:22 pm

tack så mycket då vet jag :)

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 6:32 pm

så ett linux operativ är ett måste för att använda joomla? :P

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Installera

Post by vendelberg » Tue Nov 30, 2010 6:36 pm

Det går att köra på windows men jag rekommenderar det inte. Har själv försökt men det slutade i katastrof
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Installera

Post by oxiepagen » Tue Nov 30, 2010 8:53 pm

Binero fungerar utmärkt. Första dygnet är din hemsida seg hos Binero, men sen när det har gått några timmar så går genast snabbare.
För att köra Joomla måste man ha en Linux server eftersom en Windows server inte klara av PHP ;)
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 9:06 pm

hej det kronglar som fan , jag har lagt till joomla som databas men sen när jag ska gå till site builder så uppger jag mitt domän och rätt ftp användarnamn och lösenord och det står att det är fel anvädarnamn och lösenord gång påg. jag kör ju på linux server så det är in problemet. vad är det för fel?

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Installera

Post by oxiepagen » Tue Nov 30, 2010 9:14 pm

Vad ska du använda site builder till?
Du laddar upp alla filer som du hittar i joomla mappen som du har tankat ner från http://www.joomla.org? och sen startar du din ftp klient och laddar upp alla filer som är till joomla och sen går du in på www.dindomän.se/installation och installerar joomla där.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

heavyboy502
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Tue Nov 30, 2010 4:16 pm

Re: Installera

Post by heavyboy502 » Tue Nov 30, 2010 9:37 pm

jaha hur laddar jag upp filerna då? :)

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Installera

Post by oxiepagen » Tue Nov 30, 2010 9:40 pm

Har du något FTP klient program som tex FileZilla?
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”