*Fixat* Nyinstallerat, artiklar visas inte

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

*Fixat* Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Tue Nov 30, 2010 6:24 pm

Hej

Jag har installerat Joomla 1.5 på en ny site (har byggt ett par stycken så är inte helt nybörjare), men när jag börjar bygga så visas inte artiklarna jag gjort. Alltså vid klick i menyn hamnar man på en 404-sida.

Har aldrig hänt mig förut, gissar att det är något fel som blev vid installationen (gjord med Installatron) någon som har någon idé vad det kan vara?

Tacksam för hjälp
Last edited by Cissi on Fri Dec 03, 2010 8:49 am, edited 2 times in total.

 
MikkeAD
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 111
Joined: Wed Jan 30, 2008 9:48 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by MikkeAD » Tue Nov 30, 2010 6:36 pm

Hej Cissi

Ge oss en länk till din sida

/jörgen

Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Tue Nov 30, 2010 6:38 pm

Själklart, dumt av mig...
http://www.pumikennel.se

eller

http://pumikennel.se.preview.binero.se/

Glömde säga att domänen är nyflyttad i dag, så ibland hamnar man på det gamla webhotellet där sidan blev hackad.
Last edited by Cissi on Tue Nov 30, 2010 6:57 pm, edited 1 time in total.

MikkeAD
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 111
Joined: Wed Jan 30, 2008 9:48 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by MikkeAD » Tue Nov 30, 2010 6:57 pm

Får ett felmeddelande när jag klickar på din länk

Restricted index access (Begränsad index tillgång)


/jörgen

Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Tue Nov 30, 2010 6:58 pm

MikkeAD wrote:Får ett felmeddelande när jag klickar på din länk

Restricted index access (Begränsad index tillgång)


/jörgen
Jag har lagt till en länk till i inlägget ovan orkar du prova den istället?

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by vendelberg » Tue Nov 30, 2010 6:59 pm

Hej
Har du stängt av sh404 och testat?
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Tue Nov 30, 2010 7:02 pm

vendelberg wrote:Hej
Har du stängt av sh404 och testat?
Nej, var gör jag det?

MikkeAD
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 111
Joined: Wed Jan 30, 2008 9:48 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by MikkeAD » Tue Nov 30, 2010 7:02 pm

Sista länken fungerade, men varför har du en sådan url

http://pumikennel.se.preview.binero.se/

Jag har själv ett antal sidor på binero och det är ett bra val av dig.

Om du vill kan du PM:a mig admin lösen så ska jag ta en titt.

/jörgen

Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Tue Nov 30, 2010 7:05 pm

MikkeAD wrote:Sista länken fungerade, men varför har du en sådan url

http://pumikennel.se.preview.binero.se/

Jag har själv ett antal sidor på binero och det är ett bra val av dig.

Om du vill kan du PM:a mig admin lösen så ska jag ta en titt.

/jörgen
Det är en adress man kan använda innan allt är överflyttat/alt domän registrerad så att man snabbt kan komma i gång med byggandet om jag förstått rätt.

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by oxiepagen » Tue Nov 30, 2010 8:55 pm

Jag kan meddela att inget fungerar som det ska när du kör på adressen "http://pumikennel.se.preview.binero.se/".
Vänta tills du har fått din domän aktiverad.

Jag hade också problem när jag checkade in hos Binero. Men allt löste sig när jag slutade att köra på preview.binero.se och körde på min egna domän istället.
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

MikkeAD
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 111
Joined: Wed Jan 30, 2008 9:48 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by MikkeAD » Tue Nov 30, 2010 10:45 pm

andyold wrote:Jag kan meddela att inget fungerar som det ska när du kör på adressen "http://pumikennel.se.preview.binero.se/".
Vänta tills du har fått din domän aktiverad.

Jag hade också problem när jag checkade in hos Binero. Men allt löste sig när jag slutade att köra på preview.binero.se och körde på min egna domän istället.
Inte heller http://pumikennel.se/ fungerar, hon ska prata med sitt webbhotel i morgon.

Cissi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Nov 30, 2010 6:17 pm

Re: Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by Cissi » Fri Dec 03, 2010 8:47 am

Problemet löst.
Efter mycket detektivarbete upptäckte jag att Bineros OneClick Install inte installerar htcacess-filen men har förinställt sökmotorvänliga url'r och då skiter det sig så klart.
Tack till er som försökte hjälpa!

User avatar
oxiepagen
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1712
Joined: Thu Nov 15, 2007 4:12 pm
Location: Oxie, Sweden
Contact:

Re: *Fixat* Nyinstallerat, artiklar visas inte

Post by oxiepagen » Fri Dec 03, 2010 9:29 am

Bra att det gick att lösa! :)
Mvh / Regards
Andreas Lindvall - Moderator Swedish forum
http://www.oxiepagen.se

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”