Kopiera joomla site

Diskutera frågor rörande installation, backup, migrering och säkerhet avseende Joomla! 1.5.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
mellan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:50 am

Kopiera joomla site

Post by mellan » Tue Dec 07, 2010 2:29 pm

Hej, jag har en .com adress där jag har en sida som är uppbyggd i joomla. Den här sidan skulle jag nu vilja kopiera och lägga på min .se adress. Jag har inte en aning om hur jag gör detta och skulle behöva en utförlig instruktion så att jag slipper problem då jag själv inte är så kunnig.. Finns det någon snäll själ som kan hjälpa mig? Mvh Mellan

 
User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Kopiera joomla site

Post by vendelberg » Tue Dec 07, 2010 4:19 pm

Hej
Antingen försöker du själv, ladda hem akeeba http://www.akeebabackup.com/download/ak ... 3-1-5.html eller så ställ frågan i Kommersiell hjälp önskas.

/Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

Renato81
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 181
Joined: Mon Jan 11, 2010 8:55 am

Re: Kopiera joomla site

Post by Renato81 » Thu Dec 09, 2010 7:43 am

Vill du inte använda båda adresserna?
Ni har tagit bort nästan 50 rader av koder. Men märker ingen skillnad på sidan.
Tips: Töm eran cache på webbläsaren. Och se vad som händer.

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Kopiera joomla site

Post by vendelberg » Thu Dec 09, 2010 8:19 am

Hej
Jag läste inte så noga det första inlägget. Först när Renato81 kom med sin kommentar så fattade jag. Kan du inte ha fler domäner på samma konto? vilket hotell har du? Då kan man ha bägge domänerna och peka .com till .se

//mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

mellan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:50 am

Re: Kopiera joomla site

Post by mellan » Thu Dec 09, 2010 10:41 am

Hej,
tanken är att på .se så ska vi ha sidan på svenska och på .com så ska vi ha sidan på engelska, finns det någon bättre lösning? Jag tänkte att jag på något sätt skulle kopiera sidan som just nu är på .com (på engelska) till .se där jag sedan ska ändra texterna till svenska..

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Kopiera joomla site

Post by vendelberg » Thu Dec 09, 2010 11:42 am

Hej
Det finns fler alternativ, antingen använder du Joomfish som är ett översättningsverktyg inom samma sajt. Du kan få flerspråksalternativ. Då ligger ju allt kvar i .com domänen.
Om du vill ha en svensk på .se så måste du kopiera hela dit.
Vilken kontrollpanel har du till ditt webbhotell?

//Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

Renato81
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 181
Joined: Mon Jan 11, 2010 8:55 am

Re: Kopiera joomla site

Post by Renato81 » Thu Dec 09, 2010 5:32 pm

Jag hittade detta åt dig.
http://extensions.joomla.org/extensions ... tent/12863
Har inte testat den. Så tyvärr kan jag inte säga kör på.

Men du kan testa den på din test sida. Om du inte har en så borde du göra en.
Där kan du testa alla dina extrema tankar :D

Du kan göra en sub domain ex. testar.dindoman.com
Och du måste ha tillgång till en extra mysql db.
Så att du inte kladdar ner din db för din live site.
Ni har tagit bort nästan 50 rader av koder. Men märker ingen skillnad på sidan.
Tips: Töm eran cache på webbläsaren. Och se vad som händer.

Renato81
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 181
Joined: Mon Jan 11, 2010 8:55 am

Re: Kopiera joomla site

Post by Renato81 » Thu Dec 09, 2010 5:47 pm

Märkte att joom!fish har samma funktion.
Det betyder att du kan ställa in på joom!fish att språket väljs efter webbläsare inställningar.
Ni har tagit bort nästan 50 rader av koder. Men märker ingen skillnad på sidan.
Tips: Töm eran cache på webbläsaren. Och se vad som händer.

mellan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:50 am

Re: Kopiera joomla site

Post by mellan » Mon Dec 13, 2010 8:47 pm

Tack så mycket för era tips, guld värt, jag installerade joomfish och har nu lyckats översätta sidan istället för att kopiera hela..

Renato81
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 181
Joined: Mon Jan 11, 2010 8:55 am

Re: Kopiera joomla site

Post by Renato81 » Mon Dec 13, 2010 8:55 pm

Va bra. Markera den som löst.. :)
Ni har tagit bort nästan 50 rader av koder. Men märker ingen skillnad på sidan.
Tips: Töm eran cache på webbläsaren. Och se vad som händer.

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”