Float funkar inte i PC/IE

Diskutera tredjepartsutvecklade komponenter, moduler m.m. avsedda för Joomla! 1.5.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
User avatar
BosseJ
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 208
Joined: Tue Jul 31, 2007 6:00 am

Float funkar inte i PC/IE

Postby BosseJ » Tue Sep 25, 2012 10:56 am

Jag blir galen!

Jag använder komponenten BookLibrary. På Mac visas böckerna precis som det ska (10 böcker per sida sorterat i 5x2 rader). I IE visas alla böckerna i en enda lång kolumn.

Jag har provat alla möjliga och omöjliga css-trix.
Jag har ändrat och ändrat tillbaka i koden.
Jag har använt Web Developer och Firebug, utan att hitta var det bråkar.

Kan du hjälpa mig?

Exempellänk:
http://www.bipolarna.se/index.php/bokti ... y&catid=56

/Bosse

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Float funkar inte i PC/IE

Postby Zello » Tue Sep 25, 2012 2:23 pm

Det måste vara nåt med mallen. För i IE skapas det en HTML-Tabell där böckerna ligger på var sin ny rad. Denna tabell finns inte i den genererade koden när jag tittar på sidan med FF.

Alltså mallen känner av att det är IE och skapar en annan HTML-kod??
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
BosseJ
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 208
Joined: Tue Jul 31, 2007 6:00 am

Re: Float funkar inte i PC/IE

Postby BosseJ » Tue Sep 25, 2012 2:39 pm

Hej Olle,

Nä minsann, tabellen visas inte i FF.

Så här ser det ut i components/com_booklibrary/booklibrary.html.php:

Code: Select all

<div id="gallery">
<table  width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<?php $total = count($rows);
foreach ($rows as $row) {
$link = 'index.php?option=com_booklibrary&amp;task=view&amp;id=' . $row->id . '&amp;catid=' . $catid . '&amp;Itemid=' . $Itemid;
$imageURL = $row->imageURL;
?>
<tr>
<div style="

... medan det i FF alltså ser ut så här:

Code: Select all

<div id="gallery">
<div style="

Varför försvinner koden om <table>?

Eller frågan ska kanske snarare vara; Hur ska jag göra för det ska visas rätt i IE?

Vad gäller mall, så använder jag standardmallen Purity II.

/Bosse

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Float funkar inte i PC/IE

Postby Zello » Tue Sep 25, 2012 3:37 pm

Kolla PM!
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Return to “Komponenter, moduler och plugin”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests