syntax error

Moderators: Aris Ntatsis, geof

Post Reply
garyfal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Oct 20, 2009 3:57 pm

syntax error

Post by garyfal » Tue Oct 20, 2009 4:26 pm

Mporei kapoios na me boh8hsei.
emfanistike xafnika to parakato mhnima sthn index. Phga na do th simbenei sth line 14 alla an de katexeis to kodika th mporeis na kaneis? tipota.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/photos/public_html/index.php on line 14

bazo edo ton kodika apo olokliri th selida (index) mipos mporei na Boh8hsei:

--------------------------------------------------------------------------------------------

<?php/**
* @version $Id: index.php 6022 2006-12-18 22:30:07Z friesengeist $
* @package Joomla
* @copyright Copyright (C) 2005 Open Source Matters. All rights reserved.
* @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
* Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
* to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
* is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
* other free or open source software licenses.
* See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
*/

// Set flag that this is a parent file
define( '_VALID_MOS', 1 );

// checks for configuration file, if none found loads installation page
if (!file_exists( 'configuration.php' ) || filesize( 'configuration.php' ) < 10) {
$self = rtrim( dirname( $_SERVER['PHP_SELF'] ), '/\\' ) . '/';
header("Location: http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $self . "installation/index.php" );
exit();
}

require( 'globals.php' );
require_once( 'configuration.php' );

// SSL check - $http_host returns <live site url>:<port number if it is 443>
$http_host = explode(':', $_SERVER['HTTP_HOST'] );
if( (!empty( $_SERVER['HTTPS'] ) && strtolower( $_SERVER['HTTPS'] ) != 'off' || isset( $http_host[1] ) && $http_host[1] == 443) && substr( $mosConfig_live_site, 0, 8 ) != 'https://' ) {
$mosConfig_live_site = 'https://'.substr( $mosConfig_live_site, 7 );
}

require_once( 'includes/joomla.php' );

//Installation sub folder check, removed for work with SVN
if (file_exists( 'installation/index.php' ) && $_VERSION->SVN == 0) {
define( '_INSTALL_CHECK', 1 );
include ( $mosConfig_absolute_path .'/offline.php');
exit();
}

// displays offline/maintanance page or bar
if ($mosConfig_offline == 1) {
require( $mosConfig_absolute_path .'/offline.php' );
}

// load system bot group
$_MAMBOTS->loadBotGroup( 'system' );

// trigger the onStart events
$_MAMBOTS->trigger( 'onStart' );

if (file_exists( $mosConfig_absolute_path .'/components/com_sef/sef.php' )) {
require_once( $mosConfig_absolute_path .'/components/com_sef/sef.php' );
} else {
require_once( $mosConfig_absolute_path .'/includes/sef.php' );
}
require_once( $mosConfig_absolute_path .'/includes/frontend.php' );

// retrieve some expected url (or form) arguments
$option = strval( strtolower( mosGetParam( $_REQUEST, 'option' ) ) );
$Itemid = intval( mosGetParam( $_REQUEST, 'Itemid', null ) );

if ($option == '') {
if ($Itemid) {
$query = "SELECT id, link"
. "\n FROM #__menu"
. "\n WHERE menutype = 'mainmenu'"
. "\n AND id = " . (int) $Itemid
. "\n AND published = 1"
;
$database->setQuery( $query );
} else {
$query = "SELECT id, link"
. "\n FROM #__menu"
. "\n WHERE menutype = 'mainmenu'"
. "\n AND published = 1"
. "\n ORDER BY parent, ordering"
;
$database->setQuery( $query, 0, 1 );
}
$menu = new mosMenu( $database );
if ($database->loadObject( $menu )) {
$Itemid = $menu->id;
}
$link = $menu->link;
if (($pos = strpos( $link, '?' )) !== false) {
$link = substr( $link, $pos+1 ). '&Itemid='.$Itemid;
}
parse_str( $link, $temp );
/** this is a patch, need to rework when globals are handled better */
foreach ($temp as $k=>$v) {
$GLOBALS[$k] = $v;
$_REQUEST[$k] = $v;
if ($k == 'option') {
$option = $v;
}
}
}
if ( !$Itemid ) {
// when no Itemid give a default value
$Itemid = 99999999;
}

// mainframe is an API workhorse, lots of 'core' interaction routines
$mainframe = new mosMainFrame( $database, $option, '.' );
$mainframe->initSession();

// trigger the onAfterStart events
$_MAMBOTS->trigger( 'onAfterStart' );

// checking if we can find the Itemid thru the content
if ( $option == 'com_content' && $Itemid === 0 ) {
$id = intval( mosGetParam( $_REQUEST, 'id', 0 ) );
$Itemid = $mainframe->getItemid( $id );
}

/** do we have a valid Itemid yet?? */
if ( $Itemid === 0 ) {
/** Nope, just use the homepage then. */
$query = "SELECT id"
. "\n FROM #__menu"
. "\n WHERE menutype = 'mainmenu'"
. "\n AND published = 1"
. "\n ORDER BY parent, ordering"
;
$database->setQuery( $query, 0, 1 );
$Itemid = $database->loadResult();
}

// patch to lessen the impact on templates
if ($option == 'search') {
$option = 'com_search';
}

// loads english language file by default
if ($mosConfig_lang=='') {
$mosConfig_lang = 'english';
}
include_once( $mosConfig_absolute_path .'/language/' . $mosConfig_lang . '.php' );

// frontend login & logout controls
$return = strval( mosGetParam( $_REQUEST, 'return', NULL ) );
$message = intval( mosGetParam( $_POST, 'message', 0 ) );
if ($option == 'login') {
$mainframe->login();

// JS Popup message
if ( $message ) {
?>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--//
alert( "<?php echo addslashes( _LOGIN_SUCCESS ); ?>" );
//-->
</script>
<?php
}

if ( $return && !( strpos( $return, 'com_registration' ) || strpos( $return, 'com_login' ) ) ) {
// checks for the presence of a return url
// and ensures that this url is not the registration or login pages
// If a sessioncookie exists, redirect to the given page. Otherwise, take an extra round for a cookiecheck
if (isset( $_COOKIE[mosMainFrame::sessionCookieName()] )) {
mosRedirect( $return );
} else {
mosRedirect( $mosConfig_live_site .'/index.php?option=cookiecheck&return=' . urlencode( $return ) );
}
} else {
// If a sessioncookie exists, redirect to the start page. Otherwise, take an extra round for a cookiecheck
if (isset( $_COOKIE[mosMainFrame::sessionCookieName()] )) {
mosRedirect( $mosConfig_live_site .'/index.php' );
} else {
mosRedirect( $mosConfig_live_site .'/index.php?option=cookiecheck&return=' . urlencode( $mosConfig_live_site .'/index.php' ) );
}
}

} else if ($option == 'logout') {
$mainframe->logout();

// JS Popup message
if ( $message ) {
?>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--//
alert( "<?php echo addslashes( _LOGOUT_SUCCESS ); ?>" );
//-->
</script>
<?php
}

if ( $return && !( strpos( $return, 'com_registration' ) || strpos( $return, 'com_login' ) ) ) {
// checks for the presence of a return url
// and ensures that this url is not the registration or logout pages
mosRedirect( $return );
} else {
mosRedirect( $mosConfig_live_site.'/index.php' );
}
} else if ($option == 'cookiecheck') {
// No cookie was set upon login. If it is set now, redirect to the given page. Otherwise, show error message.
if (isset( $_COOKIE[mosMainFrame::sessionCookieName()] )) {
mosRedirect( $return );
} else {
mosErrorAlert( _ALERT_ENABLED );
}
}

/** get the information about the current user from the sessions table */
$my = $mainframe->getUser();

// detect first visit
$mainframe->detect();

// set for overlib check
$mainframe->set( 'loadOverlib', false );

$gid = intval( $my->gid );

// gets template for page
$cur_template = $mainframe->getTemplate();
/** temp fix - this feature is currently disabled */

/** @global A places to store information from processing of the component */
$_MOS_OPTION = array();

// precapture the output of the component
require_once( $mosConfig_absolute_path . '/editor/editor.php' );

ob_start();

if ($path = $mainframe->getPath( 'front' )) {
$task = strval( mosGetParam( $_REQUEST, 'task', '' ) );
$ret = mosMenuCheck( $Itemid, $option, $task, $gid );

if ($ret) {
require_once( $path );
} else {
mosNotAuth();
}
} else {
header( 'HTTP/1.0 404 Not Found' );
echo _NOT_EXIST;
}

$_MOS_OPTION['buffer'] = ob_get_contents();

ob_end_clean();

initGzip();

header( 'Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT' );
header( 'Last-Modified: ' . gmdate( 'D, d M Y H:i:s' ) . ' GMT' );
header( 'Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate' );
header( 'Cache-Control: post-check=0, pre-check=0', false );
header( 'Pragma: no-cache' );

// display the offline alert if an admin is logged in
if (defined( '_ADMIN_OFFLINE' )) {
include( $mosConfig_absolute_path .'/offlinebar.php' );
}

// loads template file
if ( !file_exists( $mosConfig_absolute_path .'/templates/'. $cur_template .'/index.php' ) ) {
echo _TEMPLATE_WARN . $cur_template;
} else {
require_once( $mosConfig_absolute_path .'/templates/'. $cur_template .'/index.php' );
echo '<!-- '. time() .' -->';
}

// displays queries performed for page
if ($mosConfig_debug) {
echo $database->_ticker . ' queries executed';
echo '<pre>';
foreach ($database->_log as $k=>$sql) {
echo $k+1 . "\n" . $sql . '<hr />';
}
echo '</pre>';
}

doGzip();
?>

--------------------------------------------------------------------------------------

User avatar
tsimpo
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Thu Sep 15, 2005 5:09 am
Location: Greece
Contact:

Re: syntax error

Post by tsimpo » Tue Oct 20, 2009 4:43 pm

Οταν λές οτι εμφανίζτηκε ξαφνικά αυτό το μήνυμα, εννοείς χωρίς να έχεις κάνει καμία αλλαγή πουθενά?

Η εγκατάσταση είναι Joomla 1.0, σωστά?

Έχεις τελευταίο backup αρχείων για να επαναφέρεις?
Joomla sites. http://www.webcase.gr Υπηρεσίες Internet, websites, Joomla! dedicated services.

garyfal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Oct 20, 2009 3:57 pm

Re: syntax error

Post by garyfal » Tue Oct 20, 2009 5:17 pm

Nai einai v 10.12
kapoies allages ekana sto site kai epeze mia xara.
Otan kapoia stigmh emfanistike to...
Back up?
distixos den ekana kai gi'ayto taleporoyme.

tsimpo eyxaristw pantos gia th Boh8eia

User avatar
tsimpo
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Thu Sep 15, 2005 5:09 am
Location: Greece
Contact:

Re: syntax error

Post by tsimpo » Tue Oct 20, 2009 5:51 pm

Τι αλλαγές έκανες και που? σε ποια αρχεία?
Joomla sites. http://www.webcase.gr Υπηρεσίες Internet, websites, Joomla! dedicated services.

garyfal
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Oct 20, 2009 3:57 pm

Re: syntax error

Post by garyfal » Mon Oct 26, 2009 6:12 pm

Allages ekana se ena apo ta template kai kapoio componets pou pros8esa.
De nomizo omos oti paizei kapoio symantiko rolo gia to la8os pou emfanizei.


Post Reply

Return to “Joomla! 1.0.x”