Kunne ikke initiere mailfunktion

Her kan du stille spørgsmål til den daglige administration af dit Joomla! websted.

Moderators: b-ronnow, ot2sen

Post Reply
banal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sat Feb 13, 2010 6:40 pm

Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by banal » Mon May 17, 2010 4:04 pm

Jeg har installeret Ajacoom og lavet 4 testmail med succes. Men når jeg vil sende den 5. test får jeg følgende melding:

Kunne ikke initiere mailfunktion

Nogle, der har en idé om hvad der kan være sket?

Siden er : http://www.jazz-festival.dk

På forhånd tak

Brian

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Mon May 17, 2010 6:38 pm

Har du lavet nogle konfigurationer om siden det fungerede?

banal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sat Feb 13, 2010 6:40 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by banal » Mon May 17, 2010 6:51 pm

Gadensgaard wrote:Har du lavet nogle konfigurationer om siden det fungerede?
Nej, det er jo det pudsige af det. Jeg har rettet lidt i skabelonen, men ellers ikke

banal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sat Feb 13, 2010 6:40 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by banal » Tue May 18, 2010 1:49 pm

Er der slet ingen, der kan hjælpe.
Nu har jeg prøvet alt undtaget den ting, der virker!

Brian

sanne d
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Jul 26, 2010 2:36 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by sanne d » Thu Aug 19, 2010 3:14 pm

Hejsa

Har du fundet ud af det med "kunne ikke initiere mailfunktionen" - :D jah - bedre sent end aldrig - jeg har fundet ud af det, havde samme problem.
Løsningen er højst sandsynligt som følger:

gå ind i kontrolpanelet i joomla
gå til websted>konfiguration>websted

hvis du her har skrevet æ, ø eller å i websteds navnet, altså i rubrik nr. 3, så virker det ikke med brugere der skal registrere sig.

Jeg havde skrevet: HFIF - Holbøl Foredrags- og Idrætsforening
da jeg ændrede det til HFIF - var der ingen problemer med at registrere brugere - ganske enkelt!
Hvorfor det så er sådan, er en meget lang forklaring - men man må jo indrette sig efter at vi er et lille land, med nogle mærkelige bogstaver, som joomla endnu ikke har fået helt styr på :)

mvh
Sanne

banal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Sat Feb 13, 2010 6:40 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by banal » Mon Aug 23, 2010 1:46 pm

sanne d wrote:Hejsa

Har du fundet ud af det med "kunne ikke initiere mailfunktionen" - :D jah - bedre sent end aldrig - jeg har fundet ud af det, havde samme problem.
Løsningen er højst sandsynligt som følger:

gå ind i kontrolpanelet i joomla
gå til websted>konfiguration>websted

hvis du her har skrevet æ, ø eller å i websteds navnet, altså i rubrik nr. 3, så virker det ikke med brugere der skal registrere sig.

Jeg havde skrevet: HFIF - Holbøl Foredrags- og Idrætsforening
da jeg ændrede det til HFIF - var der ingen problemer med at registrere brugere - ganske enkelt!
Hvorfor det så er sådan, er en meget lang forklaring - men man må jo indrette sig efter at vi er et lille land, med nogle mærkelige bogstaver, som joomla endnu ikke har fået helt styr på :)

mvh
Sanne
Hej Sanne,
mit problem var at jeg ikke brugte en emailadresse som hørte til domænet. Men tak fordi du skrev.

Brian

hviid
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri May 27, 2011 8:58 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by hviid » Fri May 27, 2011 9:08 pm

banal wrote:
sanne d wrote:Hejsa

Har du fundet ud af det med "kunne ikke initiere mailfunktionen" - :D jah - bedre sent end aldrig - jeg har fundet ud af det, havde samme problem.
Løsningen er højst sandsynligt som følger:

gå ind i kontrolpanelet i joomla
gå til websted>konfiguration>websted

hvis du her har skrevet æ, ø eller å i websteds navnet, altså i rubrik nr. 3, så virker det ikke med brugere der skal registrere sig.

Jeg havde skrevet: HFIF - Holbøl Foredrags- og Idrætsforening
da jeg ændrede det til HFIF - var der ingen problemer med at registrere brugere - ganske enkelt!
Hvorfor det så er sådan, er en meget lang forklaring - men man må jo indrette sig efter at vi er et lille land, med nogle mærkelige bogstaver, som joomla endnu ikke har fået helt styr på :)

mvh
Sanne
Hej Sanne,
mit problem var at jeg ikke brugte en emailadresse som hørte til domænet. Men tak fordi du skrev.

Brian

Tak Brian Det var også mit problem og en svær en at finde :geek:

riknor
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Aug 20, 2011 1:59 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by riknor » Sat Aug 20, 2011 2:04 pm

Hej Sanne/Brian

Jeg har samme problem og min mail er heller ikke den samme som domænet, så jeg vil lige høre hvordan I løste problemet?

Håber at høre fra jer!

//RIKKE

www.minimotion.dk
shop.minimotion.dk

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Sat Aug 20, 2011 2:56 pm

Hej Rikke

Hvor er dit site hostet? Prøv eventuelt med nogle andre mail konfigurationer i Global Configuration.

riknor
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Aug 20, 2011 1:59 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by riknor » Sat Aug 20, 2011 3:52 pm

Nu er jeg endnu ikke helt skarp til Joomla, men det ser sådan her ud (se vedlagte)

Jeg har prøvet at skifte mellem sendermail og php email uden held...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Sat Aug 20, 2011 4:04 pm

Din mail er vel netop den samme som domænet? Eller er det ikke på minimotion problemet opstår?

riknor
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Aug 20, 2011 1:59 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by riknor » Sat Aug 20, 2011 5:37 pm

Hej,

Det er på shop.minimotion.dk at problemet opstår

//RIKKE

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Sat Aug 20, 2011 6:14 pm

Hej Rikke

Det er stadig samme domæne, så dit problem må være et andet. Fungerer mail funktionen på hoveddomænet?

riknor
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Aug 20, 2011 1:59 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by riknor » Sun Aug 21, 2011 8:50 am

Hej,

minimotion og shop.minimotion er ikke hostet samme sted. Og det er kun shop.minimotion.dk, der er bygget op i Joomla. Så det virker på hovedsiden.

Denne besked kommer ved en gennemført ordre (se vedlagte) og så tror folk at ordren ikke er gået igennem...


//RIKKE
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Sun Aug 21, 2011 9:57 am

Okay. Problemet må ligge hos din webhost, forhør dig evt der og hør hvad du kan gøre.

riknor
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Aug 20, 2011 1:59 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by riknor » Sun Aug 21, 2011 11:33 am

tusind tak for svaret!

Jeg prøver at høre hos dem!

//RIKKE

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10410
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by ot2sen » Sun Aug 21, 2011 2:00 pm

Hej riknor,

Når nu subdomænet opererer fra anden webhost, så var det måske værd at oprette en ny mailadresse hos denne host hvor subdomænet indgår ~ navn@shop.mini..
Når mailadressen matcher din host/server er chancen større for at det virker.
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

amja
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Aug 17, 2011 6:18 am
Location: Danmark, Aarhus
Contact:

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by amja » Sun Aug 05, 2012 2:44 pm

Hej

Nu har jeg siddet de sidste timer og rodet med denne fejl "Kunne ikke initiere mailfunktion"

Jeg fandt en løsning som andre måske kunne bruge.

1. Download en ny version af 2.5.6 Full Package
2 Upload med FTP mappen "libraries", Overskriv den eksisterende. Der er alle mail settings i.

Derefter virker det igen.
(Husk backup inden du overskriver)
Jeg oplevede problemet efter upgrade til joomla 2.5.6

Håber andre kan bruge dette.

Gadensgaard
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6139
Joined: Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

Re: Kunne ikke initiere mailfunktion

Post by Gadensgaard » Mon Aug 06, 2012 5:22 am

Det er et udemærket råd at holde sin Joomla installation opdateret til seneste version, men bemærk at spørgsmålet er stillet vedrørende Joomla! 1.5, og at det derfor ikke kan løses ved at overskrive med filer eller mapper fra Joomla! 2.5.


Post Reply

Return to “Administration - Generel brug”