JCE Install Problems

This forum is for extensions for Joomla! version 1.0

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
User avatar
brettl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 51
Joined: Fri Sep 02, 2005 8:03 pm

JCE Install Problems

Post by brettl » Wed Oct 17, 2007 2:05 am

I've tried to install the JCE mambot on all my sites, and receive a database error.  The sites are all hosted at Godaddy (not sure if that matters).  Here is the error:

Upload new mambot - Error 
SQL error: DB function failed with error number 2013
Lost connection to MySQL server during query SQL=SELECT id FROM jos_mambots WHERE element = 'JCE Editor Mambot'
SQL =
SELECT id
FROM jos_mambots
WHERE element = 'JCE Editor Mambot'
[ Continue ... ] 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Joomla! 1.0.13 Stable [ Sunglow ] 21 July 2007 16:00 UTC
Check for latest Version 

MA DB function failed with error number 2006
MySQL server has gone away SQL=SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params FROM jos_modules AS m WHERE m.published = 1 AND m.position = 'debug' AND m.client_id = 1 ORDER BY m.ordering
SQL =
SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params
FROM jos_modules AS m
WHERE m.published = 1
AND m.position = 'debug'
AND m.client_id = 1
ORDER BY m.ordering

I'm going nuts, any help would be appreciated!

shihkuang
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:48 pm

Re: JCE Install Problems

Post by shihkuang » Thu Oct 18, 2007 5:34 pm

Hi,

I encountered  the same problem too. However, it is not about installing anything but just happens in some of the components. Error:

MA DB function failed with error number 2006
MySQL server has gone away SQL=SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params FROM jos_modules AS m WHERE m.published = 1 AND m.position = 'debug' AND m.client_id = 1 ORDER BY m.ordering
SQL =

SELECT id, title, module, position, content, showtitle, params
FROM jos_modules AS m
WHERE m.published = 1
AND m.position = 'debug'
AND m.client_id = 1
ORDER BY m.ordering

Our website is hosted at godaddy too.

I think it might be the Godaddy's problem but don't know where to debug.

Are you using a shared package too?

Anthony
Last edited by shihkuang on Thu Oct 18, 2007 5:37 pm, edited 1 time in total.

User avatar
brettl
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 51
Joined: Fri Sep 02, 2005 8:03 pm

Re: JCE Install Problems

Post by brettl » Thu Oct 18, 2007 10:22 pm

Yep, using Godaddy shared hosting here.  Haven't had any problems on my end other than the JCE mambot so far.

mcmoody
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 86
Joined: Thu Nov 02, 2006 1:27 am

Re: JCE Install Problems

Post by mcmoody » Thu Oct 25, 2007 5:15 pm

I have this same problem... as of today!  Weird!  I have several Joomla sites hosted on GoDaddy servers and I've put JCE on most of them without an issue...but this site is a problem.  Any word on the solution?

martha

User avatar
drmmr763
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1675
Joined: Tue Oct 23, 2007 8:51 pm
Location: Orlando, Florida
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by drmmr763 » Thu Oct 25, 2007 5:28 pm

You guys are all installing the mambot...are you also installing the component?
-Chad Windnagle
Please use the search feature as your question might already have been answered.

http://www.s-go.net/ ~ Website Hosting - Strategic Marketing - Website Development - Print Work

mcmoody
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 86
Joined: Thu Nov 02, 2006 1:27 am

Re: JCE Install Problems

Post by mcmoody » Thu Oct 25, 2007 5:35 pm

yes, the component installs just fine.

mcmoody
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 86
Joined: Thu Nov 02, 2006 1:27 am

Re: JCE Install Problems

Post by mcmoody » Thu Oct 25, 2007 6:49 pm

Shoot... I'm having the same error with Virtuemart now too...ugh!

martha

shihkuang
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:48 pm

Re: JCE Install Problems

Post by shihkuang » Fri Oct 26, 2007 2:25 am

What version of mysql are you guys using in godaddy?

it seemed the problem happened after i switch to 5.0 in godaddy.

how about u guys?

Anthony

User avatar
dabattaah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 236
Joined: Mon Sep 12, 2005 6:49 pm
Location: Raalte
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by dabattaah » Wed Nov 28, 2007 4:07 pm

Same problem for me with installing JCE Mambot, installing the component don't give problemes

--------------------------------------------------------------------------------
I did a manual installation and that works.

Manual installation instructions are here:

http://www.cellardoor.za.net/index.php? ... &Itemid=13
Last edited by dabattaah on Thu Nov 29, 2007 9:42 am, edited 1 time in total.
Bart Pronk
Bart Online http://www.bart-online.nl (KvK 56332793)
Joomla People Portal http://people.joomla.org/my-page/bartpronk

Gespecialiseerd in webdesign en Internet marketing

User avatar
michpeta
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Wed Aug 02, 2006 12:09 am
Location: South Australia
Contact:

JInstaller::install: SQL Error. DB function failed with erro

Post by michpeta » Thu Jun 05, 2008 12:58 pm

I am trying to install Community Builder onto a Joomla 1.5.3 site. I am unable to install as it says: "JInstaller::install: SQL Error. DB function failed with error number 2006". I am using my businesses server and have used the zipped component successfully on several other sites on the server. Nothing has changed except this error is now preventing me from progressing. If anyone knows how to debug or bypass this error, can you please let me know how. Of interest, the SQL in the install file can be loaded successfully via phpMyAdmin.

User avatar
michpeta
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Wed Aug 02, 2006 12:09 am
Location: South Australia
Contact:

2006 MySQL server has gone away

Post by michpeta » Sat Jun 07, 2008 1:17 am

Joomla error number 2006 MySQL server has gone away.

The problem was a MySQL gone away error when installing on a server where I had successfully installed many times before.

My friend has solved this error for me. It is a bit of a read but should help others resolve thier problems in this area.

http://www.josephburford.com/2008/06/jo ... gone-away/

lojason
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Aug 01, 2008 10:29 pm

Re: JCE Install Problems

Post by lojason » Fri Aug 01, 2008 11:03 pm

I have the same problem but with Community Builder.

i have joomla 1.5.5

that's the mensage

JInstaller::install: Erro de SQL DB function failed with error number 2006
MySQL server has gone away SQL=CREATE TABLE IF NOT EXISTS `jos_comprofiler` ( `id` int(11) NOT NULL default '0', `user_id` int(11) NOT NULL default '0', `firstname` VARCHAR( 100 ), `middlename` VARCHAR( 100 ) , `lastname` VARCHAR( 100 ), `hits` int(11) NOT NULL default '0', `avatar` varchar(255) default NULL, `avatarapproved` tinyint(4) default '1', `approved` tinyint(4) NOT NULL default '1', `confirmed` tinyint(4) NOT NULL default '1', `lastupdatedate` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `banned` tinyint(4) NOT NULL default '0', `banneddate` datetime default NULL, `bannedby` int(11) default NULL, `bannedreason` mediumtext, `acceptedterms` tinyint(1) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM;
SQL =
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `jos_comprofiler` (
`id` int(11) NOT NULL default '0',
`user_id` int(11) NOT NULL default '0',
`firstname` VARCHAR( 100 ),
`middlename` VARCHAR( 100 ) ,
`lastname` VARCHAR( 100 ),
`hits` int(11) NOT NULL default '0',
`avatar` varchar(255) default NULL,
`avatarapproved` tinyint(4) default '1',
`approved` tinyint(4) NOT NULL default '1',
`confirmed` tinyint(4) NOT NULL default '1',
`lastupdatedate` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`banned` tinyint(4) NOT NULL default '0',
`banneddate` datetime default NULL,
`bannedby` int(11) default NULL,
`bannedreason` mediumtext,
`acceptedterms` tinyint(1) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM;

User avatar
michpeta
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Wed Aug 02, 2006 12:09 am
Location: South Australia
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by michpeta » Fri Aug 01, 2008 11:22 pm

Hi,

you should have a look at my friends blog. He has identified what causes this and it is resolvable. This is a server settings issue and a Joomla! issue. Server limits and the way Joomla! processes installations cause this error.

I have also seen it when browsing to a site that is on a slow server, from a site that has a poor connection. The time taken to process the page, and the interaction with the database can exceed the server limits and cause this error.

Michael

User avatar
drmmr763
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1675
Joined: Tue Oct 23, 2007 8:51 pm
Location: Orlando, Florida
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by drmmr763 » Sat Aug 02, 2008 12:31 am

lojason, if you're running J! 1.5.5, you won't find a solution in the 1.0.X forums. :) I also suggest you check out CB's site, they have a forum just for errors in CB.
-Chad Windnagle
Please use the search feature as your question might already have been answered.

http://www.s-go.net/ ~ Website Hosting - Strategic Marketing - Website Development - Print Work

User avatar
Cyberespia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Aug 15, 2007 8:16 pm

Re: JCE Install Problems

Post by Cyberespia » Fri Nov 07, 2008 3:02 pm

I have the same problem

Code: Select all

     * Component Install: DB function failed with error number 2006
          MySQL server has gone away SQL=INSERT INTO jos_components VALUES( 0, 'FireBoard Forum', 'option=com_fireboard', 0, 0, 'option=com_fireboard', 'FireBoard Forum', 'com_fireboard', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, '', 1 )
          SQL =

          INSERT INTO jos_components VALUES( 0, 'FireBoard Forum', 'option=com_fireboard', 0, 0, 'option=com_fireboard', 'FireBoard Forum', 'com_fireboard', 0, 'js/ThemeOffice/component.png', 0, '', 1 )

        * It was not possible to copy the selected file.
        * JInstaller::install: Failed to copy file: /home/hp/public_html/j/tmp/install_49139cbe99d2f/fireboard.xml to /home/hp/public_html/j/administrator/components/com_fireboard/fireboard.xml
        * Component Install: Could not copy setup file
My php info --> http://calculadorashp.org/phpinfo.php

Any suggestions of possible error?

I upload php.ini witch:
max_execution_time = 60
max_input_time = 60
but the problem continuous :-(

User avatar
dfsmetsfan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Sat Apr 25, 2009 2:46 pm

Re: JCE Install Problems

Post by dfsmetsfan » Sat Apr 25, 2009 9:14 pm

I can't even get that far. I'm using GoDaddy as my host and the plugin installs fine, but I can't find it in the list of modules to enable it...so I don't know if I would encounter any of these other issues. Evey plugin I've installed does not show up in the module list. It's most frustrating. I get it showing in the menu, but I just can't enable it.

Of course, GoDaddy wont' help because it's a third party plugin.

Any help here to get it enabled would be appreciated!

User avatar
drmmr763
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1675
Joined: Tue Oct 23, 2007 8:51 pm
Location: Orlando, Florida
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by drmmr763 » Sun Apr 26, 2009 5:20 am

The reason you can't find the plugin in the list of modules is because a plugin is not a module. Its a plugin. Check under extensions > plugins in Joomla and you should see it, but chances are it's already enabled.
-Chad Windnagle
Please use the search feature as your question might already have been answered.

http://www.s-go.net/ ~ Website Hosting - Strategic Marketing - Website Development - Print Work

User avatar
dfsmetsfan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Sat Apr 25, 2009 2:46 pm

Re: JCE Install Problems

Post by dfsmetsfan » Sun Apr 26, 2009 2:08 pm

You're absolutely right. I was having a bad Joomla day yesterday and frustrated beyond belief, so I wrote the wrong thing. It isn't showing up in the list and when I go to the JCE control panel, it tells me it's not enabled and to enable it in the plugin manager. Seems I'm in a catch 22 :-(

Thanks for the response, though.

User avatar
drmmr763
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1675
Joined: Tue Oct 23, 2007 8:51 pm
Location: Orlando, Florida
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by drmmr763 » Sun Apr 26, 2009 4:38 pm

Hmmm. I've never seen this error before. You say the plugin is not showing up in the plugin manager. Does it show up in the plugins file system? Go to your FTP and check <joomlaroot>/plugins/editors/

and make sure that the directory "jce" exists, and that there are two files: jce.php and jce.xml in the plugins directory. If it doesn't exist try installing again and make sure that you don't get any installation error messages. If it's there already try deleting it (directory and individual files) and reinstalling.

Also make sure you have installed the right plugin. There is a JCE editor plugin (required), and JCE Utilities (extra plugin).
-Chad Windnagle
Please use the search feature as your question might already have been answered.

http://www.s-go.net/ ~ Website Hosting - Strategic Marketing - Website Development - Print Work

User avatar
dfsmetsfan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Sat Apr 25, 2009 2:46 pm

Re: JCE Install Problems

Post by dfsmetsfan » Sun Apr 26, 2009 5:21 pm

It was installed in /joomla/administrator/components which I thought was weird the first time. I've installed and reinstalled it three times. I have the com_jce_152.zip file. I assumed that was the correct one when I downloaded it.

I even tried to manually move the files into the plugin directory after it installed...and it still didn't work. This is most perplexing.

User avatar
GODADDY
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 382
Joined: Fri Sep 07, 2007 7:28 pm
Location: Arizona
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by GODADDY » Mon Apr 27, 2009 10:31 pm

Dfsmetsfan,

I did come across this thread that sounds somewhat like the issue you're having. Basically it relates to Firefox 3.0.1: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f ... &p=1391684

If this doesn't do the trick then let me take a look. Is this for the domain in your signature?
Official GoDaddy.com Support Representative
www.godaddy.com/community/community.aspx?tab=support www.GoDaddy.com/Community - Support Info

User avatar
dfsmetsfan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Sat Apr 25, 2009 2:46 pm

Re: JCE Install Problems

Post by dfsmetsfan » Mon Apr 27, 2009 11:28 pm

Well...thank you GDHosting. What I did was download plg_jce_152.zip, which I didn't have. I also used Safari (although I could have used Opera or even IE). I suppose Firefox would have worked as well, but it's finally showing in the Plugin directory and is enabled. I'm not sure why that isn't all included in the original download, but I have it now. Thanks to everyone who helped me with this issue. You all rock!

User avatar
GODADDY
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 382
Joined: Fri Sep 07, 2007 7:28 pm
Location: Arizona
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by GODADDY » Tue Apr 28, 2009 1:34 am

Glad I could at least offer some advice! More then that, I'm glad you got this resolved. Let me know if you run into anything else.
Official GoDaddy.com Support Representative
www.godaddy.com/community/community.aspx?tab=support www.GoDaddy.com/Community - Support Info

User avatar
dfsmetsfan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Sat Apr 25, 2009 2:46 pm

Re: JCE Install Problems

Post by dfsmetsfan » Tue Apr 28, 2009 2:20 am

I sure will. I really appreciate it. I'm a newbie and trying to convert a static site to a Joomla site and I'm having some issues, but I'll work through them. If I really stumble, I'll be asking for more help.

Thanks so much!

meteceri
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 23, 2010 2:59 am

Re: JCE Install Problems

Post by meteceri » Tue Feb 23, 2010 3:14 am

I had an error like this then solved. thanks.

bukavu
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 73
Joined: Tue Oct 09, 2007 4:56 pm
Location: London
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by bukavu » Sun Oct 10, 2010 7:17 pm

do not use mozilla firefox..
My life is a learning process...
http://www.bukavuonline.com

aniaa
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Nov 21, 2010 3:42 pm
Location: usa
Contact:

Re: JCE Install Problems

Post by aniaa » Tue Nov 23, 2010 12:22 pm

del post

lauri00001
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Dec 30, 2010 2:15 am

Re: JCE Install Problems

Post by lauri00001 » Thu Dec 30, 2010 2:19 am

I can't even tell you how many hours I have put into my Joomla! / GoDaddy installation (and re-installation!). The answer was right here (probably 50 forum posts in searching before I found this one). Do not use Firefox! It worked on my IE! Go figure.

Thank you all.

gorgorito
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Sat Aug 27, 2005 5:27 pm

Re: JCE Install Problems

Post by gorgorito » Fri Jun 17, 2011 11:28 pm

I had the same problem and I remembered sometimes having the ftp layer enable on global configuration can cause problems, so I disable it and voila!! no more problems installing my components.... It worked for me!
"If you always do what you've always done, you will always get what you've always got"

2mino
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Sun Jul 28, 2013 8:29 am

Re: JCE Install Problems

Post by 2mino » Mon Aug 12, 2013 5:15 pm

Thank you for posting the solution. It helped me!


Locked

Return to “Extensions - 1.0.x”