invalid token during logging in

Everything to do with Joomla! 1.5 templates and templating.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Bjinnz
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:21 am

Re: invalid token during logging in

Postby Bjinnz » Wed Sep 15, 2010 8:29 am

I have just had this issue as well, running Joomla 1.5.20 with virtuemart 1.1.5, it had been running fine up until I moved my webhost directory. I was using a module to login called mod_virtuemart_login, I unpublished the module then re-published it and it seems so far to have fixed the issue. (fingers crossed xx)

dperikic
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 01, 2010 7:57 am

Re: invalid token during logging in

Postby dperikic » Wed Sep 15, 2010 8:42 am

dperikic wrote:I managed to temporary resolve the issue by setting global config > system > session settings > session handler to none (that didn't help) than set it back to database. works in IE8 Firefox and safari for now :-\

Will post the result after few days of testing


Invalid token message again,

turned off SEO , now the login works fine .

ralfeez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:25 pm
Location: California
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby ralfeez » Wed Sep 15, 2010 12:32 pm

Well, obviously some people need the SEO so that won't help me. I am just shocked that no one has addressed this in the past. A simple search shows this as being a problem since the beginning of Joomla. I build dozens of Joomla websites per year. I have only had this issue pop up 3 or 4 times and I have not found anything common among the websites that will fix all of them. It is a real guess...so so sad...
Ralph
http://www.Nnvent.com Innovation, Design, Develop - web design, web applications, custom extensions

andrew24
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Feb 26, 2010 3:05 am

Re: invalid token during logging in

Postby andrew24 » Tue Sep 21, 2010 6:37 pm

You might try deleting your login module and make a new one. Sometimes when I have login problems (doesn't matter what kind of login problems) I delete the module and start over. That helps. I don't know why. Seems to clear out some kind of garbage tho because it usually works.

Many programs come with a custom Joomla login but I don't use them. You can make a new login module by going to MODULES, then click on NEW and then select LOGIN from the list. Enable the new login module with the appropriate parameters.

It's surprising how much a new login module can help.


Amazing, indeed invalid token is cause by many problems but still there is a solutions, I try this one and it helps me, I remove the old login module and replace it with a new one, VOILA!!! my problem resolved.

Thank you for this advised.

jeorcal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Tue Jul 06, 2010 3:06 pm

Re: invalid token during logging in

Postby jeorcal » Thu Sep 23, 2010 1:35 pm

same here , running Joomla 1.5.20 with virtuemart 1.1.5, and mod_virtuemart_login,
I am getting invalid token and at the first login I get a session expired at once and I have to log twice...

this bug cost a lot of work

nothing new to fix it ?

thank you

Bjinnz
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:21 am

Re: invalid token during logging in

Postby Bjinnz » Thu Sep 23, 2010 10:09 pm

[quote="jeorcal"]same here , running Joomla 1.5.20 with virtuemart 1.1.5, and mod_virtuemart_login,
I am getting invalid token and at the first login I get a session expired at once and I have to log twice...

If you change the configuration for the live site to the same as you have for your shop site, the problem seems to rectify itself.

ie:
Shop site = http ://yoursite.com
Live site = http ://yoursite.com

or

Shop site = http ://www.yoursite.com
Live site = http ://www.yoursite.com

Both need to be the same, something to do with sessions.
Check the configuration.php file in the site root directory.

jeorcal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Tue Jul 06, 2010 3:06 pm

Re: invalid token during logging in

Postby jeorcal » Fri Sep 24, 2010 5:41 am

there is only a var $live_site in the configuration.php ($no shop_site) and the URL is exactly the same than Administrator > virtuemart > configuration > Security (tab) > Site Url and Secure Url
the 3 URL are exactly the same

the website is totally finish but with that bug I cannot put it online and I don't know how to solve it ?
do you know if it is possible to use joomla login mod instead of mod_virtuemart_login ?

thank you

Bjinnz
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:21 am

Re: invalid token during logging in

Postby Bjinnz » Fri Sep 24, 2010 9:47 am

Cant see any reasons why not, there are a few comments in previous replies to this thread about using a new logon module. In the configuration section of virtuemart there is a section on User Registration Settings, which will enable the joomla logon.

jeorcal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Tue Jul 06, 2010 3:06 pm

Re: invalid token during logging in

Postby jeorcal » Fri Sep 24, 2010 10:05 am

in User Registration Settings joomla logon is already enabled, without it you cannot register at all I think ?

thank you

dieutridau
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Sep 26, 2010 9:06 am
Location: Hanoi
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby dieutridau » Sun Sep 26, 2010 9:10 am

I have this problem too, but can't solve
http://www.dieutridau.com
Điều trị đau .com - Xua tan những cơn đau !

dieutridau
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Sep 26, 2010 9:06 am
Location: Hanoi
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby dieutridau » Sun Sep 26, 2010 9:14 am

I tried every ways here but can't solve the problem
http://www.dieutridau.com
http://www.dieutridau.com
Điều trị đau .com - Xua tan những cơn đau !

Artem999
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Sep 30, 2010 3:53 pm

Re: invalid token during logging in

Postby Artem999 » Thu Sep 30, 2010 4:13 pm

I had the same 2 weeks ago, but reinstallation helps!

mango20
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Mar 23, 2010 6:52 am

Re: invalid token during logging in

Postby mango20 » Sun Oct 03, 2010 4:46 pm

This solution might work for some.
I had an invalid token after upgrading to the latest joomla and virtuemart. I tried everything on the forums but it didn't change. Eventually i found out that it was sh404sef. Just installing in admin 404sef didn't fix the invalid token but when i deleted the 404sef tables in phpmyadmin and reinstalled 404sef the invalid token was gone.
hope it helps

bustersnm
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 52
Joined: Mon Sep 28, 2009 3:42 am

Re: invalid token during logging in

Postby bustersnm » Mon Oct 04, 2010 6:51 pm

mariusvr wrote:The force people the www. site you can set the live_site var in your joomla configuration.php file.


I have dealt with this for over a year now. So i decided to do some more testing and found the same problem as mariusvr.

after clicking login it would give me invalid token. but the url was http://mysite.com. I added www. and i was logged in correct after the invalid token. Right now i am testing the live_site var.

after using the live_site var i get:
Error

* Error loading feed data.
But the site loads fine.

PGTycoon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Oct 05, 2010 7:54 pm

Re: invalid token during logging in

Postby PGTycoon » Tue Oct 05, 2010 7:59 pm

Why is it that there is no one from Joomla self that has been able to give an exact fix concerning this issue. It is ridiculous that people would need to do a complete new installation,

gasman62
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sun Aug 29, 2010 12:12 am

Re: invalid token during logging in

Postby gasman62 » Sat Oct 30, 2010 10:18 pm

I have been using Safari on a mac but have recently installed firefox to make use of the developer toolbar,
I can not login through Firefox to any of the joomla sites that we have been playing with because of the invalid token error BUT it still works fine with Safari.

User avatar
mpjw
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sun Apr 29, 2007 6:31 pm
Location: USA
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby mpjw » Mon Nov 08, 2010 8:23 pm

Try turning off your cache in Global Configuration > System > Cache Settings

Read "Invalid token when using the Joomla! Login Module ".

See http://blog.opensourcenetwork.eu/blog/administration/invalid-token-when-using-the-joomla-login-module

Let me know if that helps.

gasman62
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sun Aug 29, 2010 12:12 am

Re: invalid token during logging in

Postby gasman62 » Tue Nov 09, 2010 1:09 am

Not cache settings as we never enabled the cache. I have also tried enabling and the disabling the cache with no change.

jeorcal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Tue Jul 06, 2010 3:06 pm

Re: invalid token during logging in

Postby jeorcal » Sat Nov 27, 2010 4:13 pm

it doesn't work at all without writing into. htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.mydomain\.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.mydomain.com/$1 [L,R=301]

aaron harding
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 226
Joined: Tue Jul 21, 2009 3:30 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby aaron harding » Tue Dec 14, 2010 11:56 am

I have had this same problem for a while now and relised that double clicking the login button will produce the "Invalid Token" error.
-- Aaron Harding - Qlue --
-- http://www.qlue.co.uk --

misjka
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Thu Dec 01, 2005 12:03 pm

Re: invalid token during logging in

Postby misjka » Wed Jan 12, 2011 10:34 am

Many thanks, that did the trick for me :laugh: !

mlipscomb wrote:I was having the same issue (on multiple templates).

One thing I noticed was the session handlers and gzip compression acting up. This was (strangely enough) also causing my site changes to take forever to show up.

My fix: remove all files in the /tmp directory (with the exception of index.html of course) and purge cache.

Now everything is back to normal. :-) Maybe this will help somoene.

FYI - using 1.5.10, sh404SEF, .htaccess (with mod_rewrite on), Agora forum and on 1and1 hosting - does it "buggier" than all that?! :-)

retoman
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Mar 09, 2011 3:26 am
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby retoman » Wed Mar 09, 2011 3:47 am

turned off SEO , now the login works fine ! i
OK now!

dfazzolare
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:47 pm

Re: invalid token during logging in

Postby dfazzolare » Sun Mar 20, 2011 3:58 pm

This is how I solved this problem:

1. Login to Joomla backend as administrator
2. Click on the Menus drop down and select the menu which contains the link to where the login form is located (e.g., main menu)
3. Select the specific menu item which contains the link (e.g., XYZ login)
4. Make sure that "SSL Enabled" is turned on, especially if your site has an SSL certificate and the registered user section is on the https server.

Problem solved!

Luffee
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Wed Dec 16, 2009 5:25 pm

Re: invalid token during logging in

Postby Luffee » Wed Apr 27, 2011 10:37 am

Hi,
I had same issue with the invalid token. What i did that fixed it for me is going into backend to my login form module and in its settings instead of just having Login Redirection Page set to select page and assuming it would go to frontpage i set it manually to frontpage. And success no more invalid token problems. I hope this will help someone :)

*well sad to tell you but problem is back
Last edited by Luffee on Thu Apr 28, 2011 9:16 am, edited 1 time in total.

Sandman1979
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 79
Joined: Tue Dec 26, 2006 6:41 am

Re: invalid token during logging in

Postby Sandman1979 » Thu Apr 28, 2011 8:49 am

timothy.stiffler wrote:Check out this thread here:
viewtopic.php?f=199&t=251273


And this code is found in which file?

danielbprobert
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Fri May 13, 2011 5:32 pm

Re: invalid token during logging in

Postby danielbprobert » Fri May 13, 2011 5:42 pm

this may not work for all but just spent days trying to resolve this and the best i can come up with is dirty hack that seems to resolve the problem or well it did for me..

open this file: components/com_user/controller.php - take a copy as a backup in case it causes any issues on your site

find this code:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or jexit( 'Invalid Token' );


replace it with this:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or header('Location: http://www.yourdomainname.com/');


amend the yourdomainname to match your domain then save and upload.

i've been unable to get a invalid token since i made this change hopefully no adverse affects but it works.
We will rule over all this land, and we will call it... 'This Land'.

User avatar
nooblarama
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Australia

Re: invalid token during logging in

Postby nooblarama » Sat Jun 11, 2011 2:51 pm

danielbprobert wrote:this may not work for all but just spent days trying to resolve this and the best i can come up with is dirty hack that seems to resolve the problem or well it did for me..

open this file: components/com_user/controller.php - take a copy as a backup in case it causes any issues on your site

find this code:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or jexit( 'Invalid Token' );


replace it with this:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or header('Location: http://www.yourdomainname.com/');


amend the yourdomainname to match your domain then save and upload.

i've been unable to get a invalid token since i made this change hopefully no adverse affects but it works.

I have an old site I run footy tipping on Joomla 1.5.15 (upgrades tomorrow) and had this horrendous invalid token problem for everyone over the last month. ...I have tried your "mock", as mentioned above, 20 times trying to login and I see no invalids anymore.
Thankyou.

Sleeman
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Jun 21, 2011 8:49 pm

Re: invalid token during logging in

Postby Sleeman » Tue Jun 21, 2011 8:52 pm

Thank you - works like a charm. Not sure what add-on caused the problem, but now I don't care!

danielbprobert wrote:this may not work for all but just spent days trying to resolve this and the best i can come up with is dirty hack that seems to resolve the problem or well it did for me..

open this file: components/com_user/controller.php - take a copy as a backup in case it causes any issues on your site

find this code:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or jexit( 'Invalid Token' );


replace it with this:

Code: Select all

function login()
   {
      // Check for request forgeries
                JRequest::checkToken() or header('Location: http://www.yourdomainname.com/');


amend the yourdomainname to match your domain then save and upload.

i've been unable to get a invalid token since i made this change hopefully no adverse affects but it works.

User avatar
snilloconator
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 116
Joined: Sat Oct 07, 2006 4:34 pm
Location: Orlando, FL.
Contact:

Re: invalid token during logging in

Postby snilloconator » Sat Jul 16, 2011 11:26 pm

Tried the above and still get an invalid token trying to log in backend.

danieltm3
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Jun 22, 2010 11:38 pm

Re: invalid token during logging in

Postby danieltm3 » Sat Aug 27, 2011 1:48 pm

The main problem with invalid token during registration seems to be with either the login form, or the url. I had Jumi redirecting my url, and that caused an invalid token upon login. Removing Jumi seemed to work, but so did putting it back in and switching out the main Joomla login form with that of another plugin.

Just some food for thought :) Good luck to all those out there with this problem, hope you all get it fixed as well!


Return to “Templates for Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 7 guests