Sigplus not working after transferring site to new server

This forum is for general questions about extensions for Joomla! version 1.5.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
lucilled
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:27 pm

Sigplus not working after transferring site to new server

Postby lucilled » Sat Feb 26, 2011 6:43 pm

After completing a new Joomla site for a client on our testing servers, we've now transferred all files and have backed up and uploaded the new database .sql file to the new site.

Everything works fine except for the Sigplus extension. It seems to have been loaded except that it won't read the language xml files properly and when opening one of the public pages that should show the gallery we receive an error message:

Parse error: syntax error, unexpected '{' in \\modules\mod_sigplus\mod_sigplus.php on line 74

I've attached this particular file (
mod_sigplus.zip
) for reference.

What's troubling me to most is everything works fine on the testing site, but when we've downloaded all files and uploaded to the new server, this extension is acting all weird all of a sudden.

Also, when inside the admin panel, I think it's the english.ini file that it will not read correctly. When I open up one of the modules pages, it shows everything like "SIGPLUS_DESCRIPTION" and "SIGPLUS_IMAGES_FOLDER", and so on... instead of reading the proper language files.

Everything was uploaded correctly, to the correct directory, and I've tried several ways of going about this for the past 24 hours and can't figure this out.

Any help is GREATLY appreciated.

Thanks a lot!

Lucille
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

hunyadi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 158
Joined: Tue Apr 13, 2010 8:59 am
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby hunyadi » Sun Feb 27, 2011 6:30 pm

I have downloaded your attachment mod_sigplus.zip but I do not see anything peculiar near the line 74 provided that you use PHP 5. However, PHP 4, which is now obsoleted in favor of PHP 5, does not understand new-style exceptions introduced in PHP 5 and likely to issue a parse error if it encounters a try-catch block. Please get in touch with your server provider to switch to PHP 5. Joomla 1.5 is perfectly compatible with PHP 5 and offers slightly better performance than with PHP 4. Joomla 1.6 is compatible with PHP 5 only. When development on sigplus started, PHP 5 was already wide-spread and sigplus does not include a PHP4-compatibility layer.

Should there be problems with language strings, the most likely reason is that the language files are not in place, even if you are convinced otherwise. The sigplus FAQ lists where each language file should go in the section The Joomla installer fails when I try to install/uninstall sigplus. But the simplest way to solve the problem is to re-install sigplus with its own installer.

Please note, however, that you use a modded and/or beta version of sigplus, which is not found in the list of public production releases. It is recommended that you upgrade to the latest stable release unless you have a customized version.
Last edited by hunyadi on Sun Feb 27, 2011 6:59 pm, edited 1 time in total.

lucilled
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:27 pm

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby lucilled » Sun Feb 27, 2011 6:44 pm

Thanks. I guess all that was needed was to upgrade from PHP 4 to PHP 5.

Thanks for that.

The gallery pages are now loading but says the following error: [sigplus] Critical error: mod_sigplus (sigplus module) requires plg_sigplus (sigplus plug-in) to be installed. The latest version of plg_sigplus is available from JoomlaCode.

I definitely remember having seen this error before on the test site, all that needs to be done is re-install the plugins, correct?

Lucille

hunyadi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 158
Joined: Tue Apr 13, 2010 8:59 am
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby hunyadi » Sun Feb 27, 2011 6:58 pm

The sigplus module has an administrator interface only and is otherwise just a wrapper around the plug-in, which effectively means that the module relies on the sigplus plug-in to do the dirty work. This implies that the sigplus module has to be accompanied by a sigplus plug-in of the same version number. Joomla 1.6 supports packages and for Joomla 1.6 sigplus is bundled in a single package that installs both the plug-in and the module in a single step. Unfortunately, packages are not available to Joomla 1.5, which means that sigplus has to rely on you (the user) to set up the plug-in when you intend to use the module. After you install the plug-in, the error message should disappear.

lucilled
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:27 pm

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby lucilled » Sun Feb 27, 2011 7:25 pm

When I go to Install/Uninstall, I always get this error:

* JFolder::create: Could not create directory
* Warning! Failed to move file.

lucilled
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:27 pm

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby lucilled » Sun Feb 27, 2011 7:38 pm

Nevermind. Problem fixed.

I am having same problem... cannot install extensions.
* JFolder::create: Could not create directory
* Warning: Failed to move file!

I also had a similar problem.
And the reason was that the installation has registered is not correct path.

So what did i do — is:
1 go to the directory where I installed Joomla.
2 find configuration.php file
3 change access level for this file to 755: it is necessary for the changes to remain
4 open it and Change next lines to:
var $log_path = './logs';
var $tmp_path = './tmp';
5 than save it.

and it worked

6 And do not forget to return back the 444 level of access to the file configuration.php


Sigplus works again!

Thanks for the awesome plugin and support too, hunyadi!

User avatar
vbsouthern
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Mon Aug 28, 2006 11:21 pm
Location: Denver, Colorado
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby vbsouthern » Wed May 25, 2011 2:33 am

I spent a whole day at JoomlaWorks Community Forum searching for the answer to this. Trying to install Disqus. Now I have something to say to lucilled,
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !
THANK YOU ! ! !

Oh yeah, THANK YOU ! ! !
With the world population surpassing seven billion humans, remaining Childfree is an educated, rational, modern and well informed choice. The bias Childfree people are subjected to would seem to defy all logic.
http://www.childfreelovers.com/

lucilled
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:27 pm

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby lucilled » Wed May 25, 2011 5:37 am

Glad I could help out :)

User avatar
do_pal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 259
Joined: Mon Oct 10, 2011 9:16 am
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby do_pal » Thu May 10, 2012 2:51 pm

hi i am having the same problem
JFolder::create: Could not create directory
Warning! Failed to move file.


i changed the path to log and path to temp as mentioned here in configuration.php file. i am trying to install community builder component. all of my directories like components, modules, tmp and others have permissions of "0755". i also tried by changing permissions to 0777 but problem not fixed :(
please help me

igolfniray
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 188
Joined: Tue May 10, 2011 3:30 pm
Location: Belfast, Northern Ireland
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby igolfniray » Tue Sep 25, 2012 10:41 am

Sometimes it is not possible to change the permissions of the configuration.php file...

but that's ok... IDEALLY you shouldn't need to change the config file by FTP...

Simply go to "Global configuration" in the joomla backend and change the the path to both the log and the temp folders in the boxes provided to "./temp" and "./log".

Should save you the bother of changing the configuration.php file by FTP.

User avatar
do_pal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 259
Joined: Mon Oct 10, 2011 9:16 am
Contact:

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby do_pal » Tue Sep 25, 2012 6:45 pm

Thank You The Problem Has Been Solved :)

xsandstorm
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Wed Jun 17, 2009 3:52 am

Re: Sigplus not working after transferring site to new serve

Postby xsandstorm » Wed Oct 10, 2012 4:51 am

thank you!!!

soshe
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sun Sep 21, 2008 4:44 am

Re: Sigplus not working after transferring site to new server

Postby soshe » Tue Jun 13, 2017 10:37 pm

THANK YOU !!
worked perfectly.

giaminhgroup
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Jun 15, 2017 9:38 am

Re: Sigplus not working after transferring site to new server

Postby giaminhgroup » Thu Jun 15, 2017 9:44 am

Got same problem, thank so much, its work for me ;)


Return to “Extensions for Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests