Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

This forum is for general questions about extensions for Joomla! version 1.5.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
djslue
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 123
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:42 am

Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

Postby djslue » Fri Sep 22, 2017 2:28 pm

Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed. It is backing up my site every day and I wanted to change that, but It is not showing up in my components.

Anyone know how to uninstall it or modify the backup settings?

User avatar
sozzled
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3495
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

Postby sozzled » Fri Sep 22, 2017 7:51 pm

Sorry, most of us don't know (or don't remember) much about J! 1.5.

My guess is that there's an issue with the database table that holds the menu records. In J! 3.x this table is _menu; it may be called the same thing in J! 1.5 but I don't remember. There are a few discussion topics on this forum that relate to "missing components". I suggest that you look at those and see if you can adapt the suggestions to your own [J! 1.5] situation.

The best idea would be to migrate your website to J! 3.8.0 and save yourself further problems. Consider it your "2017 new year's resolution"! ;)
https://www.kuneze.com/blog
Former member of Kunena project team
If you think I’m wrong then say “I think you're wrong.” If you say “You’re wrong!”, how do you know?

djslue
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 123
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:42 am

Re: Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

Postby djslue » Fri Sep 22, 2017 11:16 pm

I'm in the middle of moving to new 3.8 site. Just wanted to keep this one backed up while I move

User avatar
sozzled
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3495
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

Postby sozzled » Fri Sep 22, 2017 11:35 pm

As I wrote earlier, I'm sorry but I don't remember too much about J! 1.5. In any case, if you're migrating from J! 1.5 to J! 3.8 then you won't actually be changing anything on your exisitng J! 1.5 site. It might be worth taking a chance on leaving things alone for the time being (perhaps?)

Anyway, as I also wrote earlier, searching this forum for other topics relating to "missing menu items" might reveal a few clues.
https://www.kuneze.com/blog
Former member of Kunena project team
If you think I’m wrong then say “I think you're wrong.” If you say “You’re wrong!”, how do you know?

djslue
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 123
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:42 am

Re: Akeeba Backup. Not showing up in Components, but installed

Postby djslue » Fri Sep 22, 2017 11:46 pm

Thanks for the help, I'll have a search!


Return to “Extensions for Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests