Page 28 of 29

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Tue Apr 01, 2008 2:32 pm
by mustiy
Hello,

1) using Ja-Purity with J!1.5 you could remove the footer "Designed by JoomlArt.com.." by unpublishing the footer module. How would i go about removing this footer in J!1.x?

2) How do i make the user/pass boxes bigger? I remember them being bigger in J!1.5

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 02, 2008 12:38 pm
by boskizzi
I love this theme.
I use it for my site: http://www.pommefritz.com

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 02, 2008 2:03 pm
by mejean
boskizzi wrote:I love this theme.
I use it for my site: http://www.pommefritz.com
a nice adaptation ;)

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 02, 2008 2:14 pm
by mustiy
How would one go about getting extra modules loaded on the right side? I have "polls" and "who is online" i would like to add another one much like the demo "Features" box on the right hand side.

EDIT: Solved the above question, added a CUSTOM HTML module and placed it on the right hand side :)

Another question: Is there a way to change the color of the "submit" or "vote" buttons? They're black by default id like them to be blue since im using the blue template color scheme.

Re: Changing the horizontal menu

Posted: Thu Apr 03, 2008 9:27 am
by hrt222
alwin wrote:Hi Experts,

Is there a way to show a different horizonal menue depending on a choice in the left menue?

For example:
http://www.imsonline.nl/site/index.php? ... &Itemid=84

When you click on 'Nederlands' the blue horizontal menu changes.
But I did this through a not very elegant modification in ja_vars.php.

Is there a more simple way?


Thanks
Alwin
I really like how you edited the template so it displays a blue background. Does anyone know how he changed or which bits I need to edit because I prefer a template with a background image rather then fluid :D

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Thu Apr 03, 2008 3:35 pm
by cmsed
hi guys. nice to see some good support going on here for the Purity template. Here's hoping someone can help me out. I've installed the Purity on my joomla 1.5, but I'm having problems with the horizontol cascading menu.

My site is here:
http://69.89.31.189/~haymarke/

This problem only happens on IE, and appears to be fine on Firefox. When you mouseover a menu sub menu item, e.g. About Us > What We Do> notice that the next level down, Case Studies, is transparent/overlayed by the previous level menu item. This happens when the menu is expanded, even when the final submenu item is mouseovered. The weird thing is, if you mouseover Case Studies to the 3rd sub level, e.g. mouseover Corrupt Project Manager, then that appears solid fine.

Anothing thing to note is that this happens even for items with 2 sub levels, e.g. About Us> Staff Biographies > Lord Mackenzie. The transparency is still there and makes it hard to see the menu items.

Can someone please help? I've installed a fresh local joomla 1.5 installation with a fresh Purity template, and it still happens. Would appreciate any help.

Thanks

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Thu Apr 03, 2008 5:36 pm
by Quads
Have you played with transparency levels / settings in the css file?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Thu Apr 03, 2008 5:41 pm
by cmsed
Nope. I haven't touched anything like that in the CSS file. I wanted to keep the template as pure as possible, only changing the logos , images etc.

It's a bummer. I note that this guy, who posted a separate problem here, http://www.joomlart.com/forums/showthread.php?t=9896 actually has the same problem as me, although I'm not sure if he's aware.
See Blackgleam > Jenny > Wurf 1 on his site http://www.gordonsetter.ch/

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sat Apr 05, 2008 11:46 am
by rubras
Hi all
Nice to see that lots of support have ben going on around here with this star template.

My question: how do I apply a style to the left side of the template, like i used _blue,etc on the right.

anyway this is my site: http://www.acaciasrubras.org any comment is very welcomed

thanks

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sat Apr 05, 2008 3:00 pm
by sahara
I like your site. How did you get your header to take up the full length? What did you change? What is the size of the header?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sat Apr 05, 2008 4:29 pm
by rubras
hi
that is easy
just edit your css like that

ja-headermask

width: 900px;

display: block;

height: 150px;

position: absolute;

top: 0pt;

right: -1px;

them replace the original header in your template images/header by the one you want that is alerady for example 900x150

if you dont want the mask, just remove the mask image source in your template

better then all,just get firefox webdeveloper extention

tara

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 06, 2008 1:19 am
by hrt222
rubras wrote:hi
that is easy
just edit your css like that

ja-headermask

width: 900px;

display: block;

height: 150px;

position: absolute;

top: 0pt;

right: -1px;

them replace the original header in your template images/header by the one you want that is alerady for example 900x150

if you dont want the mask, just remove the mask image source in your template

better then all,just get firefox webdeveloper extention

tara
If I want to have no header images and just have the logo go right across how would I do that?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 13, 2008 9:19 pm
by axl_fugazi
Very nice template. I'm using it for my new site on Joomla 1.5. However, I have to questions. Hopefully someone can help me.

1. The font resizing (the three images of A) don't work. When I click on any of them, nothing happens. I have sent default fault size to 3. How can I get them to work?

2. How do I change the Joomla image logo? What file do I modify. Sorry I'm not a developer. Only a user of Joomla and a beginner. Thanks.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 13, 2008 9:22 pm
by axl_fugazi
I apologize for my 1st question. It looks like it doesn't work on Safari, but it works fine on Firefox (I know this kind of javascript code can be tricky on different browsers). Still curious about question 2 though. Thanks again.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 16, 2008 3:27 pm
by rubras
Hi guys
any idea of how make to make a module position to load instead of the header,i mean i just want to put a slide show instead of the default header structure.

thanks

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 16, 2008 6:16 pm
by mustiy
2 Questions:

1) How do i change the "MAIN MENU" and "RESOURCES" titles that are on the left hand side? I went to the backend and changed them on the menu properties but the changes dont seem to do anything. Am i missing something?
2) The "Export PDF" option on articles work sin Firefox but it doesnt work with IE7.0 - anyone have a fix for this? Im not sure if this is Ja_Purity related or not but thought id ask anyways.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Wed Apr 16, 2008 8:01 pm
by Quads
mustiy wrote:2 Questions:

1) How do i change the "MAIN MENU" and "RESOURCES" titles that are on the left hand side? I went to the backend and changed them on the menu properties but the changes dont seem to do anything. Am i missing something?
2) The "Export PDF" option on articles work sin Firefox but it doesnt work with IE7.0 - anyone have a fix for this? Im not sure if this is Ja_Purity related or not but thought id ask anyways.
1) Extensions > Module Manager > Find said module - Rename Module to whatever you wish, will reflect on front page.
2) No idea. Works for me in both FF and IE7

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 20, 2008 4:40 pm
by John37309
When using this template, everything i add to the top menu gets kinda "Mirrored" on the bottom of the page as a kinda duplicate bottom menu.

I don't want all these links on the bottom of the page. Is there a way to stop this mirroring effect?

John.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 20, 2008 6:46 pm
by Quads
John37309 wrote:When using this template, everything i add to the top menu gets kinda "Mirrored" on the bottom of the page as a kinda duplicate bottom menu.

I don't want all these links on the bottom of the page. Is there a way to stop this mirroring effect?

John.
Link / Screenshot?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Sun Apr 20, 2008 7:39 pm
by John37309
Quads,
I think i fixed it. I just had a second menu enabled in the module manager.

Its kinda fixed.

Thank you,
John.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 21, 2008 2:26 pm
by Alanothing
I would like to know if there is a quick method to reposition or duplicate USER1, USER3, TOP and USER5 positions between the top menu and "Welcome to the frontpage" section. I might do it, however, I fear the layout and background would not look the same.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 21, 2008 5:39 pm
by thist
Hey guys,

I'm a new Joomla user, and a new developer all around.

I downloaded this template today to play with it on my Joomla 1.5 site.

I went to change some of the parameters, like the Logo Text and all that stuff.

Sadly it gives me this response when I change anything under the parameters table

"JFTP::write: Bad response"
"Operation Failed!: failed to open file /home/content/m/i/r/miracles924/html/Joomla/templates/ja_purity/params.ini for writing"

Any ideas?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 21, 2008 6:05 pm
by Quads
thist wrote:Hey guys,

I'm a new Joomla user, and a new developer all around.

I downloaded this template today to play with it on my Joomla 1.5 site.

I went to change some of the parameters, like the Logo Text and all that stuff.

Sadly it gives me this response when I change anything under the parameters table

"JFTP::write: Bad response"
"Operation Failed!: failed to open file /home/content/m/i/r/miracles924/html/Joomla/templates/ja_purity/params.ini for writing"

Any ideas?
Joomla/templates/ja_purity/params.ini needs to be set with the permissions of 666 to be writable.
When you make changes in the back end, it needs to write them somewhere.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 21, 2008 7:58 pm
by Beatrice
schomburgr wrote: Any help would be greatly appreciated. This is my first crack at joomla. You can view the site at http://www.thearrowheaddistrict.org... still in it's early stages.
You seems to have figured out how to get the color on the menu also to the left of the menu. I have tried everything (I think but there is something I miss). I get my menu in the color I want (or I had I just changed something that made the menu grey again, gahhhh) but the grey to the left is still there.

I also get some strange thing in the top just below header to the left, you can see a glitch in the gradient.

I'm still working on the website so some colors are not correct yet.

I love this template layout but I would have appreciated a short tutorial, i.e. a print screen with the layer names printed and if the background is a picture (and where it is located). Now I find pictures under /ja_purity/images and /ja_purity/styles/background/lighter/images. When is the pics in either folder used?

Edit: I forgot the address http://www.parlplatsen.net/BodensBushidoCenter/

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 21, 2008 8:21 pm
by schomburgr
Beatrice:

I had to do the following to change the left menu color:

1. In the JA_Purity/Styles/background/Lighter/Images directory modified c-bg1.gif,c-bg2.gif,cw-bg1.gif,cw-bg2.gif (see attached)
2. In the JA_Purity/images directory modified bullet3.gif and hdot.gif and hdot2.gif and grad3.gif (see attached)

Note: The reason your graphics are grey when you try to change them is because the orginals appear to be saved as grey scale. If you make the color changes and save them as a non grey scale image hopefully this will help.

Rick

Bug with rtl template in firefox 3

Posted: Tue Apr 22, 2008 7:45 pm
by oc666
Hello
There is some bug with JA PURITY when using RTL direction in firefox 3 beta 5.
The horizontal scroller of the browser become very long from some reason.
For testing, check this example template in FF 3 beta 5:
http://demo.joomlart.com/contest_rtl/

Thanks for the help.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Tue Apr 22, 2008 11:17 pm
by John37309
Which page of the code and what piece of code would allow me to change the width of my main menu?

In the following image of this template, i have marked 2 distances, A and B in RED. How would i change these distances to make the main menu more narrow?

Image

Any help would be appreciated!
Thank you,
John.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Thu Apr 24, 2008 3:35 am
by island2007
Hi,

Anyone worked out how to add a new background to the content section ? I've created a new background element (that shows up in the template administration) & added the following to style.css :

Code: Select all

table.contentpaneopen {
	background: url(images/javaprofile-light.png) fixed no-repeat top center;	
}
I've tried adding it as a page suffix, attaching it to #ja- DIVS in template.css & even hard coding it into the body of index.php without success.

I know the code above is correct - do I need to add something else to bring the element image to the top of the css layers ?

Any pointers much appreciated - this is the first time I've really delved into the CSS.

Stuart.

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Fri Apr 25, 2008 4:21 pm
by chm3
I have a problem for left module postion under IE 6.0. Please visit my site http://www.pcsoft.com.ru for details. Under IE 7.0 everything works fine. Anybody can help to inform how to correc the problem for IE 6.0?

Re: Template Contest Entry - [JA Purity]

Posted: Mon Apr 28, 2008 9:22 am
by Maffu
Hi,
I have a bit of a problem with this template and the layout in IE6+
when viewed in Firefox everything is fine, but when viewed in IE, first of all the hidden accessibility menu is visible at all times (I have now removed it altogether, and secondly the layout of the Search and Font-size buttons is borked as they no longer sit on top of the background image..
Unfortunately the installation is on an intranet so you can't see it directly. You can see screenshots here:

Firefox
IE6

Any ideas, anyone?