Joomla! vas poziva na Google Highly Open Participation Takmičenje

Moderators: TheHacker, cicans

Post Reply
User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4437
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Joomla! vas poziva na Google Highly Open Participation Takmičenje

Post by Leftfield » Thu Nov 29, 2007 10:51 pm

Da li želite da osvojite besplatan put u Googleplex , Kalifornijski štab Googla u srcu svjetske čuvene silikonske doline i pomognete Joomla! u isto vrijeme?

Nakon uspjeha Google ljeto koda iliti "Google Summer of Code program", Google je juče objavio takmičenje za prije univerzitetske studente (studenti više i srednje škole) da bi podstakli i ohrabrili mlade ljude da učestvuju u Open Source projektima. Joomla! je ponosna da je poyvana da učestvuje sa ostalih devet open source organizacijama za ovaj pilot program koji će trajati do početka Februara 2008.

Google Highly Open Participation Contest, ili kraće GHOP, namjerava ponuditi šansu studentima koji bi željeli da se uključe u Open Source ali ne znaju odakle da počnu.Radeći kroz broj unapred definisanih zadataka, takmičari će biti u mogućnosti da se uključe u open source zajednice mnogo ranije nego što bi mogli inače. U isto vrijeme Joomla! dobija beneficije od dotičnih doprinosa projektu.

Za poslednja dva mjeseca, krek tim je radio u tajnosti da napravi listu koja će im pomoći. Zadaci nisu ograničeni na kodiranje: ima mogućnost da se izabere izmedju 102 zadatka, podjeljenih u kategorije: kodiranje, dokumentacija, dostignuća, garancija kvalitete, istraživanje, trening, prevod i korisnički interfejs. Zadaci generalno traju dvije ili četiri sedmice, da studenti mogu da ih obave u slobodnom vremenu i predvidjeno je tako da ih ne ometaju u njihovom studiranju. Detalje možete vidjeti na Joomla! GHOP sajtu. Tamo se nalazi širok spektar zadataka, uključujući mnoge koje zahtjevaju minimalno predjašnje znanje Joomla! sistema i svaki takmičar će imati pristup mentoru odredjenog zadatka koji će vam moći davati upute kad budete imali potreba. To je sjajan način da doprinesete jednom open source projektu i mi se nadamo da će takmičari imati mnogo zabave dok traje proces.

Pošto je ovo takmičenje ono ima i nagradu! Na zaključivanju takmičenja, svaki takmičar će dobiti majcu kratkih rukava i sertifikat za uspješno savladavanje makar jednog zadatka i 100 američkih dolara za svaka tri uspješno završena zadatka. U dopuni, Joomla! GHOP sudije će procjenjivati svaki ulaz na osnovu kreativnosti, promišljenosti, kvalitetu posla i uključenosti u zajednici i izabraće jednog takmičara da primi Veliku Nagradu (Grand Prize) put u Google štab u Mountain View, California, USA na pobjedničku ceremoniju za takmičara i jednog roditelja ili pratioca.

http://code.google.com/p/google-highly- ... on-joomla/

Za sva pitanja posjetite forum:
http://forum.joomla.org/index.php/board,487.0.html

IRC kanal:  Spojite se sa irc.freenode.net, zatim unesite komandu '/join #joomlaghop'

Redovni izvještaji sa takmičenja: http://www.joomla.org/component/option, ... temid,105/

Glavna Google GHOP stranica je: http://code.google.com/opensource/ghop/2007-8
Pročitajte sadržaj FAQs: http://code.google.com/opensource/ghop/2007-8/faqs.html
Sadržaj Zvaničnih Pravila: http://code.google.com/opensource/ghop/ ... rules.html
Last edited by Leftfield on Sun Dec 09, 2007 11:15 pm, edited 1 time in total.
Personal website (SEO & SEM): https://www.vujosevic.com

User avatar
balvanboy
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 428
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:48 pm
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Joomla! vas poziva na Google Highly Open Participation Takmičenje

Post by balvanboy » Mon Jan 21, 2008 6:42 pm

Evo napokon uradjena 3 taska. :)

Sutra je deadtime pa ne verujem da cu za jos neki da se prijavim, ipak i 3 su dovoljna.
http://www.webagencija.com | Usluge u oblasti weba!
http://www.brankopajic.com/blog | Blog o web trendovima!
Twitter @baneweb


Post Reply

Return to “Arhiva”