Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Moderators: cicans, TheHacker

User avatar
Vrlo Jak Tim
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2319
Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Location: Bar, Crna Gora

Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Vrlo Jak Tim » Mon Jan 28, 2008 9:13 pm

Pridržavajući se uputstva o migraciji iz 1.0.x u 1.5 (o tome - ovdje), uspio sam nekoliko puta da izvršim migraciju iz 1.0.13 u 1.5. Nekoliko puta - zbog isprobavanja, jel'te...  ;)

Sve je prošlo uspješno.

Elem, ukratko...
1. Backup
2. Backup
3. Backup
4. Instalacija komponente Migrator
5. Instalacija pluginova za Migrator
6. Kreacija SQL migration fajla
7. Instalacija Joomla! 1.5
8. Insert SQL migration fajla
9. Testiranje
10. Testiranje
11. Testiranje
12. Brisanje 1.0.x instalacije

To bi bio niz koraka koje treba preduzeti da bi migracija sa 1.0.x na 1.5 prošla kako treba.
Mislim da je najkritičniji dio cijele te operacije pravilan odabir pluginova (komponenta Migrator nudi samo default pluginove - omogućuje premještanje samo onih tabela baze koje su napravljene pri default instalaciji Joomle 1.0.x)...
Pluginovi za vaše komponente vjerovatno će uskoro biti objavljeni na sajtovima/forumima proizvođača komponenti.

Još jednom: backup, backup, backup, nemojte "na živo" i nemojte preko postojeće instalacije 1.0.x.
Da, i RTFM.

U prilogu je *.pdf fajl sa prevedenim uputstvom sa pomenutih linkova.

IZMJENA: Izbrisana napomena o kačenju attachmenta i prikačen attachment.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Vrlo Jak Tim on Tue Jan 29, 2008 10:27 am, edited 1 time in total.
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com

User avatar
predic
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:39 am
Location: Europe

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by predic » Mon Mar 03, 2008 12:16 pm

e pozdrav, nema attachmenta sa pdf prevodom, a ja sam bas hteo da pitam da li neko moze da prevede:
Migrating from 1.0.x to 1.5 Stable
posto moj engleski nije toliko dobar da bih razumeo sve sto su tamo naveli. pogotovo nemam pojma oko baze podataka. cak ne znam ni da je bekapujem. jednom sam probao i izasao je neki glupavi dokument na kompjuteru, tako da ne bih znao to ponovo da uploadujem to jest da opet bude kako treba ako nesto krene naopako.
nemam svoj komp, pa bih morao uzivo da radim migraciju, za back up imam usb od 1gb, ali ne mogu da isprobavam da li migracija radi kako treba nikako drugacije nego uzivo, na postojecem sajtu.
na kraju se razmisljam, zar nije lakse da instaliram novu verziju i da onda unutra kopiram sve sto imam na sadasnjem sajtu? iako imam gomilu vesti i tekstova, mozda je tako sigurnije...

User avatar
Vrlo Jak Tim
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2319
Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Location: Bar, Crna Gora

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Vrlo Jak Tim » Mon Mar 03, 2008 1:27 pm

Prvo, moje skromno misljenje o migraciji: ako imaš online sajt koji radi, i koji je pod Joomlom 1.0.x, onda je bolje da ostaneš na tome, uz upgrade na Joomlu 1.0.15.
Joomla 1.5.1 je još beba, pa dok malo poraste. Za migraciju nikad nije kasno.

Drugo, evo prevoda ovdje:
http://www.joomlamontenegro.com/option, ... Itemid,28/

I treće,
zar nije lakse da instaliram novu verziju i da onda unutra kopiram sve sto imam na sadasnjem sajtu? iako imam gomilu vesti i tekstova, mozda je tako sigurnije...
Eh, kad bi to tako moglo... No, nit' može, nit' je sigurnije. Naročito što nemaš svoj kompjuter i što ne možeš sve to da istestiraš prije migracije. Za migraciju na 1.5.x moraš obezbjediti da sve komponente koje imaš na J.1.0.x sajtu imaju svoj migracioni extension.
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com

User avatar
predic
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:39 am
Location: Europe

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by predic » Tue Mar 04, 2008 12:18 pm

mozes li ukratko da objasnis kako da proverim da li sve komponente koje sada koristim na svom sajtu (joomla 1.0.13) postoje za joomla 1.5? i da li su samo komponente bitne ili i moduli, mamboti, tamo neke trece ekstenzije? ako su i one bitne, kako da proverim i za njih? verovatno moram negde da jurim da vidim sta sve sadrzi 1.5 stabilno pakovanje...

evo sta meni pise u installed components:
Banners
Chrono Forms
Joom!Fish
Mass Mail
News Feeds
Polls
Syndicate
Unregister
Web Links

User avatar
Vrlo Jak Tim
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2319
Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Location: Bar, Crna Gora

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Vrlo Jak Tim » Tue Mar 04, 2008 12:39 pm

O stanju tvojih postojecih ekstenzija informisi se na sajtu onog ko je proizveo ekstenziju.
Pitaj na njihovom forumu. Tamo bi trebao naci sva detalja uputstva kako migrirati ekstenziju na J.1.5.

Koliko vidim, kod tebe nisu dio standardne instalacije ChronoForms, JoomFish i Unregister.

Ostalo je OK.
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com

User avatar
predic
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:39 am
Location: Europe

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by predic » Tue Mar 04, 2008 1:59 pm

okej, hvala. proverio sam. jomfish je 1.8 i mora da se ceka verzija 2.0 da bi se instaliralo na joomla 1.5. tako da za sada mogu samo upgrade sa 1.0.13 na 1.0.15. hrono forma takodje ima neku beta verziju za J1.5 (sa bagovima) pa je bolje da sačekam. nadam se da će moja pitanja biti od koristi nekome ko ima takav problem.

vfx4
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Tue May 27, 2008 11:28 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by vfx4 » Fri May 30, 2008 11:40 pm

instalirao sam komponentu za migraciju na 1.0.15. i izvuku SQL file koji je potreban za migraciju.
E sada me zanima kako da ja to vec ubacim na vec instaliranu 1.5.3 verziju ??? Da li to mora da se prilikom instalacije nakaci taj sql na 1.5 ili moze i kada je joomla(1.5) vec instalirana ?

Hvala

User avatar
Vrlo Jak Tim
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2319
Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Location: Bar, Crna Gora

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Vrlo Jak Tim » Sat May 31, 2008 6:45 am

Vrlo Jak Tim wrote:Drugo, evo prevoda ovdje:
http://www.joomlamontenegro.com/option, ... Itemid,28/
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com

User avatar
mpele
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 171
Joined: Thu Sep 20, 2007 6:55 am

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by mpele » Tue Jun 24, 2008 8:57 am

Da li je neko uspešno izvšio migraciju joomla 1.x na 1.5 sajta čiji je sadržaj čisto ćirilični?
Svi moji pokušaji da izvršim migraciju su završili sa gomilom nečitkog teksta umesto naše lepe ćirilice :( Da li ja to grešim ili ima neka skrivena caka?

Pedja

bojan87
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 13
Joined: Wed Jun 11, 2008 8:14 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by bojan87 » Mon Aug 25, 2008 7:41 pm

Moze mi li neko reci koji sve plungovi postoje za migraciju

Jel su na ovoj http://joomlacode.org/gf/project/pasamioprojects/frs/ strani sve ovo plungovi ili ima i necega ne vezano za migraciju.

Takodje me interesuje da li se pri migraciji prebacuju i korisnici ili to mora drugacije da se odradi

bojan87
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 13
Joined: Wed Jun 11, 2008 8:14 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by bojan87 » Mon Aug 25, 2008 8:19 pm

Ovu grasku mi ispisuje kada ucitam migraciju prilikom instalacije jomle 1.5, u cemu je problem.

Error at the line 10: INSERT INTO josjos_migrationjos_backlinks VALUES(1,"Početna","index.php?option=comjos_frontpage&Itemid=1","component/option,comjos_frontpage/Itemid,1/","");

Query:INSERT INTO josjos_migrationjos_backlinks VALUES(1,"Po��etna","index.php?option=comjos_frontpage&Itemid=1","component/option,comjos_frontpage/Itemid,1/","");

MySQL: Table 'srbijate_sajt.josjos_migrationjos_backlinks' doesn't exist

Stopped on error

Rcoma01
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 139
Joined: Tue Feb 06, 2007 4:43 pm
Location: Zemun
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Rcoma01 » Fri Sep 26, 2008 1:05 pm

Ovo je jedna rečenica iz pdf uputstva
За коришћење алтернативног метода, учитајте фајлове у фолдер /installation/sql/migration и промјените име фајлу у
migration.sql

Kod mene se kreira fajl migrate.sql možda su promenili ime u novijim verzijama migratora, ako migracija javi da se fajl migration.sql ne može otvoriti promenite ime u migrate.sql

User avatar
Mishas
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Mon Jan 29, 2007 1:16 am
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Mishas » Mon Oct 27, 2008 2:14 pm

Posto je nova Joomla dosla vec do verzije 1.5.7 , da li se preporucuje migracija sa Joomle 1.0.15?

Koliko sam razumeo, definitivno je najbolje novu joomlu instalirati u novom folderu? To bi znacilo da je potrebno i sve slike iz image foldera iskopirati u novi folder Joomle 1.5.7?

Rcoma01
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 139
Joined: Tue Feb 06, 2007 4:43 pm
Location: Zemun
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Rcoma01 » Mon Oct 27, 2008 4:14 pm

Da sve slike prekopiraj u novu joomlu, potrebno je da zadržiš iste putanje, samo folder sa slikama pregazi na novoj joomli sa stare i radi će.
Isprati uputstvo koje je ado VJT, ako ne koristiš ugrađene joomla šablone pokušaj da pronađeš na web-u isti templejt za sajt samo da bude za joomla1.5 i nećeš morati ništa da menjaš.
Pozdrav,
Marko.

User avatar
dmd
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 510
Joined: Tue Aug 14, 2007 10:56 am

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by dmd » Mon Oct 27, 2008 6:06 pm

Šablon može da radi ako je uključena podrška za stare ekstenzije.
Naravno da je bolje ako ima isti šablon za noviju jooml-u.

User avatar
Mishas
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Mon Jan 29, 2007 1:16 am
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Mishas » Tue Dec 02, 2008 3:44 pm

Uspesno sam izvrsio migraciju sa joomla 1.0.15 na 1.5.8 i osecam duznost da iskustvo podelim sa nasom zajednicom.

Najpre >
- Nova Joomla je bila instalirana preko Cpanela, tako da nije mogao da se pri instalaciji pozove migracioni fajl
- MigrationAsistent, je pravio probleme, verovatno neki CHMOD ili slicno, u svakom slucaju cudno se ponasao, radio nesto, a nije davao dugme next.

Sve ovo je otezalo migraciju, ali sam pomocu stapa - kanapa - localhosta uspeo da izvrsim migraciju i prenesem cak i komentare i CB....

Postupak je bio sledeci >
- Izvrsio sam najpre backup stare baze, za nedaj boze.
- Na lokalu opusteno instalirao novu Joomlu i ubacio migracioni fajl, tako da sam na lokalu dobio migrirani sajt.
- bazu sam eksportovao
- na serveru sve tabele instalirane joomle DROPovao
- na serveru inportovao celu bazu sa lokala
.......... Ovo je bila migracija osnovne Joomle.

Bilo je pitanje kako preneti CB. Namucio sam se i nisam nasao adekvatne komponente, vec samo savete da CB koristi iste tabele u bazi.. sto mi je bilo dovoljno da...
- Eksportujem samo tabele koje koristi CB
- Importujem u bazu Joomle 1.5.8

Kako preneti komentare... bilo mi je manje bitno, ali ajde... imao sam AkoComment na starom, ali jednu drugu komponentu na novoj Joomli, dato da...
- eksportovao sam tabele koje je koristio AkoComment
- importovao u bazu nove Joomle
- U komponenti za komentare na novoj Joomli pozvao opciju za import komentara sa druge komponente, on je prepoznao njene tabele u bazi i importovao u nove komponente

Na kraju se iscimao sa downloadom i uploadom slika, ali je to bilo to. Nisma izvrsio full migraciju, galerija nije migrirala jer sam hteo da promenim komponentu.

To bi bilo to....

tarantula
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat Oct 14, 2006 3:26 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by tarantula » Wed Dec 24, 2008 11:25 pm

Testiram migraciju u lokalu, pre nego što odradim na serveru.
Pratio sam uputsvo, ali sam očigledno nešto negde zaboravio.

Sve mi je prebačeno, ali umesto slova šđžć itd. dobijam žč i slične hijeroglife.

Predpostavljam da je encoding, ali ne znam gde ga trebam podesiti da bi radilo kako treba. :-[

User avatar
Vrlo Jak Tim
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2319
Joined: Mon Nov 07, 2005 12:58 am
Location: Bar, Crna Gora

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Vrlo Jak Tim » Wed Dec 24, 2008 11:53 pm

Koje ti je sortiranje (collation) originalne baze?
Koje ti je sortiranje tabela originalne baze?
Da li je originalni sajt UTF-8 ili Windows-1251?
Dragan Djordjevic
Member of Joomla! Montenegrin Translation Team
http://www.joomlamontenegro.com

tarantula
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat Oct 14, 2006 3:26 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by tarantula » Thu Dec 25, 2008 12:47 am

Vrlo Jak Tim wrote:Koje ti je sortiranje (collation) originalne baze?
Koje ti je sortiranje tabela originalne baze?
Da li je originalni sajt UTF-8 ili Windows-1251?
Pa evo sedim i gledam kako mi je ovo polu-poremećemo kod baze originalnog sajta. Za collation mi negde prikazuje latin1_swedish_ci (Kako to!? Da li se može promeniti?), a negde utf8_unicode_ci.

Kod migracije sam greškom zaboravio da izaberem collation originalnog sajta i verovatno sam zato dobio hijeroglife, jer je ostalo ono što je prvo na listi, ali kada sam pokušao ponovo sa utf-8, umesto početne strane dobijam 404 - Component not found stranu.

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2243
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by cicans » Thu Dec 25, 2008 7:31 am

1. Kako promeniti enkoding baze - http://www.joomlamontenegro.com/#/mysql ... oding-baze

2. Na osnovu toga sto si napisao, na drugo pitanje tesko je dati neki drugi odgovor osim: "ta tvoja greska znaci da nesto nisi dobro uradio"
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

tarantula
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat Oct 14, 2006 3:26 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by tarantula » Thu Dec 25, 2008 11:06 am

cicans wrote:1. Kako promeniti enkoding baze - http://www.joomlamontenegro.com/#/mysql ... oding-baze
Pokrenuo sam skriptu na serveru (wamp) i ispisalo mi je da je konvertovano u utf8_unicode_ci, ali phpMyAdmin ne pokazuje promene.
Napravio sam i novu bazu, sa utf8_unicode_ci i odradio migraciju na novoj instalaciji ponovo, ali je problem ostao isti.

tarantula
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat Oct 14, 2006 3:26 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by tarantula » Mon Dec 29, 2008 12:48 pm

Ne mogu/ne znam da pronađem pluginove za migrator. A i na novom sajtu mi ne trebanijedna od tih komponenti, jer će sajt biti drugačiji.

Želeo bih samo da prebacim tekstove.
Da li je to moguće?

tarantula
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat Oct 14, 2006 3:26 pm

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by tarantula » Tue Dec 30, 2008 8:49 pm

Hteo sam da ovo pitam u temi o enkodingu, ali je ona zaključana, pa ću pitati ovde.

Dakle, pronašao sam način da migriram samo sadržaj. I to na dva načina, pomoću mtwMigrator-a ili komponente Export Content.

Ipak, i u jednom i u drugom slučaju imam problem sa prikazom slova šđčćž.

Uspeo sam da pomoću skripte koju je ostavila cicans prebacim collation baze starog sajta na utf8_general_ci, ali je problem ostao isti.

U međuvremenu sam na jednom forumu našao rešenje, koje ispravlja greške:

Code: Select all

update `jos_content` set `title` = replace(`title`, 'č', 'č');
update `jos_content` set `introtext` = replace(`introtext`, 'č', 'č'); 
update `jos_content` set `fulltext` = replace(`fulltext`, 'č', 'č');
update `jos_content` set `created_by` = replace(`created_by`, 'č', 'č');
itd.

E sad, ovo radi provereno, ali me interesuje da li je pametno, tj. da li može da izazove nekakve negativne posledice?

User avatar
Lanee
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Wed Mar 15, 2006 1:17 am
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by Lanee » Thu Sep 10, 2009 9:49 pm

ajd i ja da dodam,

odradio sam polu uspesno migraciju zato shto je polu ispravna bila i stara joomla...
stara 1.0.15 joomla je imala problem sa prepoznavanjem contenta u joomfish komponenti, usled ne nadjenog patcha i problema pristupio sam migraciji... (razlog celog problema je hosting server koji je posle pucanja pogresio iso standard jezika i pokarabasio pola sajta...)

iskustvo ide ovako

-backup backup backup svega...
-instaliran backup component u 1.0.15 prema zvanicnom uputstvu za migraciju pomenutom u prvom postu, ime komponente je migrator
-ubacena je samo core joomla i ni jedna vishe dodatna komponenta...
-kreiran sql fajl
-podignuta joomla 1.5.14 na istom serveru u folderu www2 (sad povezanim sa subdomenom pa radi u obliku www2.ime_sajta.com i http://www.ime_sajta.com/www2)
-na 6. poziciji joomla savetuje da se uradi upload migration skripte malopre napravljene medjutim ja sam to preskocio i nisam instalirao nikakve dodatne podatke
-na 1.5 sam instalirao komponentu koja se zove migrationassistent
-posle par pokusaja sa uploadom dobijenog migracionog.sql fajla pod opcijom utf-8 shvatam da to ne radi
-ponavljam proceduru uploada migracionog.sql fajla preko migrationassistent komponente ali sa iso-8xxx-1 i sve se nalazi tu na sajtu, medjutim sa skarabudzenim domacim slovima
-pokrecem gore pomenutu skriptu za update polja u bazi sa prosirenim tabelama za menije i kontakte i sve radi

kad kazem sve radi uzmite to sa zadrskom jer je josh dosta stvari moralo da se ponovo napishe na sa nashim karakterima tako da nije pljuni pa zalepi i dodatno instalirane komponente ostaju da se doinstaliraju... ali sad je sajt funkcionalan nema neodkloniv smaracki bug i moze da se doradi da bude 99% identican

bojan33
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Mon Nov 09, 2009 12:05 pm
Location: beograd
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by bojan33 » Mon Nov 16, 2009 11:51 am

evo i ja sam odradio migraciju svog 1.0 sajta u 1.5 i imam problem naveden u prethodnom tekstu. sve su kuke i motike. međutim na linku datom od strane cicens, nisam uspeo naći nikakvu skriptu pa molim za pomoć.

ako u svim tekstovima budem morao da menjam naša slova, ima da traje danima i danima

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2243
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by cicans » Mon Nov 16, 2009 12:43 pm

Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

bojan33
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Mon Nov 09, 2009 12:05 pm
Location: beograd
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by bojan33 » Tue Nov 17, 2009 9:00 am

hvala na linku!

međutim, pošto sam izmenio ovaj php, uploadovao i startovao dobijam ovu poruku


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home2/splav/public_html/izmjena_enkodinga.php on line 8

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2243
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by cicans » Tue Nov 17, 2009 9:26 am

U nastavku je jedno fino objasnjenje kako i zbog cega nastaje greska koju si ti dobio.
Ono sto treba prvo da proveris je sledece:

Code: Select all

// Uspostavlja se konekcija sa bazom
mysql_connect("localhost","korisnickoime","lozinka");
mysql_select_db("imebaze");
Dakle proveri da li si upisao dobre podatke.
Drugo iz ovog dole uputstva koristi 'or die(mysql_error())' na kraju mysql_query().
Here's what's going on with 'not a valid result resource' errors. Take the following example:

PHP Code:

Code: Select all

$query = 'SELECT * from table';
   
   $result = mysql_query($query) or die (mysql_error());
   
   while($row = mysql_fetch_array($result))
   { echo $row['foo']; } 
In the above, the mysql_query() function is sending the specific query to the database and returning a 'resource identifier', which is being set as the value of $result. These are not the results themselves -- if you echo $result at this point, you'll get 'Resource id #x'. The mysql_fetch_array() function in your while loop takes this resource identifier and creates an array of the actual db contents that you can use.

If your mysql_query() function fails to get a resource id, it returns a boolean FALSE instead. FALSE, of course, isn't a resource identifier, so when you try to pass it to mysql_fetch_array(), it will cough up the 'not a valid result resource' error. So all of you are getting failures in your mysql_query() function.

Using 'or die(mysql_error())' at the end of your mysql_query() call, will, instead of setting $result to FALSE, kill the script and, more importantly, return a more descriptive error message.

Probably 80%+ of the time, a failed mysql_query() is caused by a syntax error in the query itself. Be especially mindful of any variables you're using in your query -- if they're not being set correctly, they can cause a syntax error. A failure to connect to the database can also cause mysql_query() to fail, so keep that in mind. Either way, the mysql_error() function will give you more information.
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec

bojan33
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Mon Nov 09, 2009 12:05 pm
Location: beograd
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by bojan33 » Tue Nov 17, 2009 10:22 am

ispustio sam deo naziva baze :shame: hvala cico!

edit: završio je konvert, ali su mi i dalje kuke i motike !?

User avatar
cicans
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2243
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Location: Novi Sad, Serbia
Contact:

Re: Uspješna migracija iz 1.0.x u 1.5

Post by cicans » Tue Nov 17, 2009 9:45 pm

bojan33 wrote:edit: završio je konvert, ali su mi i dalje kuke i motike !?
Posto ne znam kako si radio export-import-promenu enkodinga tesko da ti mogu ovako pomoci. Pogledaj ovo http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=144&t=26500
Ima dosta i pitanja i odgovora, ali trebalo bi da ti posle citanja bude jasnije o cemu se radi. Ako nista drugo znaces malo bolje da nam objasnis.
Blog: http://www.kuvarancije.com/
Serbian Joomla!® Translation Team Coordinator http://www.joomla-serbia.com/
Follow me on Twitter @cicans - Svetlana Zec


Post Reply

Return to “Arhiva”