Page 1 of 1

Joomla! Logo

Posted: Thu Sep 15, 2005 6:35 pm
by YWDS
Videli smo finaliste koji su učestvovali u takmičenju za Joomla logo...

Hm, ako od onih pet rešenja treba izabrati novi logo za Joomla cms, onda mislim da se popularisanju novog imena ne piše baš najbolje. Uz svo poštovanje za trud i rad (koje je verovatno delo profesionalnih dizajnera), moram priznati da ni jedan od ponuđenih rešenja nije na dovoljno visokom nivou da bi moglo da isprati priču jednog od najpopularnijih cms-ova na svetu.

1. Rešenje - Joomla fish: toliko loše i neadekvatno da ga čak ne vredi ni komentarisati. U stvari, ipak sam čula jedan dobar komentar, a to je da bi eventualno mogao da prođe kao logo za italijansko obdanište. Šala naravno, ali definitivno potpuno out i notJoomla.

2. Rešenje - Joomla 01: moglo bi se svakako reći da je najpribližnije onome što bi trebalo da predstavlja Joomla i kao reč i kao projekat, a dobro se vidi i u malim dimenzijama, ali definitivno suviše šareno, mnogo puta viđeno rešenje samim tim pomalo i dosadno.

3. Rešenje - Jbird: od svih rešenja najviše podseća na logo, elegantan je i jednostavan, ali mislim da ne može da isprati, niti se može mnogo povezati sa Joomla projektom, a deluje mi kao da bi bio savršen logo za patike ili papirne maramice (?). Mana mu je i to što se prilikom resize-a i ne vidi baš najbolje. Font je vrlo prihvatljiv.

4. Rešenje - Concept 1A: moram priznati da mi se na prvi pogled ovo rešenje učinilo najadekvatnijim, ali na drugi...  :-\, na treći: e, pa nema takvog smajlija. Sve u svemu: ne, nikako...

5. Rešenje - Joomla Among Us: Vrlo problematičan font. Logo: detinjast.

Ne bih da prognoziram koji će pobediti (mislim da je glasanje trebalo da bude javno), pošto verujem da sigurno neće biti moj favorit, ako ga imam, a nemam ga, tako da sve u svemu...

Re: Joomla! Logo

Posted: Thu Sep 15, 2005 10:00 pm
by BSD
Prebaci osam ovaj post na novu temu.;)

Meni se najvise dopada Jbird. Podseca na orgimami koji ja volim da pravim.:)

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Sep 16, 2005 7:48 am
by KoR!
Posto je koliko sam ukapirao core development team interno odlucio da ovo budu finalisti mogu samo jedno da im porucim: Drzite se vi momci i devojke programiranja, to vam mnogo bolje ide.

Slazem se da ni jedan nije ni priblizno dobar kao mambo logo i da svi deluju nedoradjeno i jeftino. UBEDLJIVO najgori mi je ona ribica (prvi)... za njega nemam reci... Iskreno glasao sam za poslednji posto mi je on delovao "najmanje lose" a ne dobro.

Moram priznati da sam razocaran finalistima. :(

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Sep 16, 2005 8:38 am
by BSD
I ja sam ocekivao nesto bolje. JBird mi se jedini dopada inace ovo ostaolo...pih..

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Sep 16, 2005 10:38 am
by attitude
Meni je onaj poslednji bas cool! Ostali su manje vise losi...

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Sep 16, 2005 11:45 am
by galeksic
Logo Competition - Community Vote
http://forum.joomla.org/index.php/topic,5953.0.html

cini mi se da je zabuna oko toga sta je zapravo trebalo uraditi i sta se zapravo trazilo. da je ovaj natjecaj trebao da rezultira dobrim resenjem, onda bi i trajao duze. stoga rasprava o ocekivanjima i onome kakvo bi resenje trebalo da bude pada u vodu, jer pitanje je zapravo sta moze da se uradi kao resenje za nedelju dana, ako se ne varam.

ako radim sajt za batinu piljarnicu, mogu ocekivati da mi dizajner zavrsi posao za pet dana, ali ako treba da se uradi logo za joomlu, to resenje treba da ima svoju tezinu.

stoga su sva resenja apsolutno ok po meni.

sto se tice toga koje bi resenje trebalo prihvatiti, mislim da bi JBird dobro resenje da se ne radi o CMSu i da nije u pitanju dizajn za web. za cetvrto i peto resenje nije najjasnije zasto su napravljeni i sta treba da predstavljaju.

mislim da bi trebalo usvojiti logo drugog resenja, a font treceg.

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Sep 16, 2005 12:47 pm
by pcigre
I ja iskreno nisam nesto odusevljen... Mada ne smatram da se logo biti od presudnog znacaja za dalji razvjoj...

Inace sam glasao za Joomla 01

Re: Joomla! Logo

Posted: Mon Sep 26, 2005 8:02 am
by KoR!
pcigre.com wrote: I ja iskreno nisam nesto odusevljen... Mada ne smatram da se logo biti od presudnog znacaja za dalji razvjoj...

Inace sam glasao za Joomla 01
Ubode ga ti :D

Eto dobismo pobednika. Pa sta mislite? Meni se dopada. Iskreno nije odlican, nije savrsen, nije najbolji ali je ipak ok. I ovako i onako cemo se uskoro navici na njega.

Re: Joomla! Logo

Posted: Mon Sep 26, 2005 8:18 am
by BSD
Heh..Ubuntu-like ali ajd. Mene uzasno podseca na Microsoft logoe..valjda zbog boja. No, kao sto ti rece, navicicemo se to je sigurno.:)

Re: Joomla! Logo

Posted: Thu May 10, 2007 8:41 pm
by drlovric
Gdje se mogu pogledati ti finalni radovi?

Re: Joomla! Logo

Posted: Thu May 10, 2007 9:26 pm
by BSD
Potrazi na forumu. Ovo je bas stara tema..ko zna gde su sada svi predlozi.

Re: Joomla! Logo

Posted: Fri Dec 21, 2007 3:30 pm
by trabakula
I mene zanimaju ta predlozena rešenja pa ako nije problem da se linkuje pošto stvarno nisam našao...
Hvala unapred. 8)

Nashao...  http://forum.joomla.org/index.php/topic,5953.0.html