Page 1 of 1

I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 4:42 pm
by Sasha Zdor
I want to make a joomla site in 2 languages ​​(Russian and English) the main language will be Russian, but I do not want to use technologies like Google translator or similar, I was thinking of creating 2 times the site (the site in English in a folder for example mydomain.com / en)
the problem would be that users of English and Russain would be different and could not be integrated as to achieve this?

thanks

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 4:50 pm
by lopoBL
JomFish?

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 5:08 pm
by Sasha Zdor
JomFish? What is it? I dont know

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 5:11 pm
by Sasha Zdor
Do you have live chat? I have got more questions

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 5:19 pm
by lopoBL
Sasha Zdor wrote:Do you have live chat? I have got more questions
I do, but I give it only to my friends, sorry :)

Please check this link: http://www.joomfish.net/

Basically JoomFish is component for multilingual support on Joomla 1.5

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 5:35 pm
by Sasha Zdor
I get it what is next?

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 5:36 pm
by Sasha Zdor
So pity that you cant to chat with me = It will be easy to solve some problems :(

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 6:01 pm
by Per Yngve Berg
Is there a particular reason for starting a new multi-language site i J1.5 now?

I would have used J1.7 which has more strong language support.

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 6:04 pm
by lopoBL
Per Yngve Berg wrote:Is there a particular reason for starting a new multi-language site i J1.5 now?

I would have used J1.7 which has more strong language support.
True, but questions is in J1.5 forum so I just answered didn't even think about this :-[

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 10:19 pm
by Sasha Zdor
Is it possible to upgrate 1.5 to 1.7? My site is on line could I have some trubles?

Re: I need site in 2 languages

Posted: Thu Sep 08, 2011 10:20 pm
by Sasha Zdor
What is the best way to have 2 or more languages in this case?

Re: I need site in 2 languages

Posted: Fri Sep 09, 2011 5:40 am
by infograf768
Sasha Zdor wrote:I want to make a joomla site in 2 languages ​​(Russian and English)
Sasha Zdor wrote:Is it possible to upgrate 1.5 to 1.7? My site is on line could I have some trubles?
Do you have a site in 1.5 or do you want to start a multilanguage site?
It is unclear.

If you already have a 1.5 site and it is a complex site, use Joomfish.
If you do not have a 1.5 site or if it is a simple site, upgrade to 1.6 then 1.7 and use the new mutilanguage functionnality.

See: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=617&t=583461

Re: I need site in 2 languages

Posted: Fri Sep 09, 2011 1:50 pm
by Sasha Zdor
I have got Joomla 1.5 and my question is could I upgreat this version to 1.7 without trubles?
If I understand clear in version 1.7 we have no problems with multilanguage version.
Is it possible or I need to start do my site from the beginning with new version 1.7?

Re: I need site in 2 languages

Posted: Sat Sep 10, 2011 5:31 am
by infograf768
Sasha Zdor wrote:I have got Joomla 1.5 and my question is could I upgreat this version to 1.7 without trubles?
You better test first locally by using
http://extensions.joomla.org/extensions ... I7fQ%3D%3D

All depends on the complexity of your site and the use of 3rd part extensions for which you would not have 1.7 equivalent.

Concerning multilang in 1.7, same possible issues. All depends on the complexity of your site and the availability of 3rd party multilanguage aware extensions.

Test, test and test again locally. :)

Re: I need site in 2 languages

Posted: Mon Apr 08, 2013 6:07 pm
by TBeznik
How to approach to other site language, when want to do a maintenance? I cant find it!

I am having one in english and serbian! Want to edit english one!

Any ideas?

Thanks