??? in Chinese Language

General questions regarding the use of languages in Joomla! 1.5.

Moderator: General Support Moderators

Locked
ramsingh666
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 04, 2013 2:57 pm

??? in Chinese Language

Post by ramsingh666 » Fri Jan 04, 2013 3:03 pm

Hi,

First of all I'm not talking about database text. The Chinese text in my site displays fine. However the text like "Username" and "Password" in RizVN CB Login modue and "Recent Discussions", "MAIN FORUM", "Welcome, Guest
Please Login or Register. Lost Password?" etc of Kunena forum shows ???.

The database and table and doctype all are in utf-8.

What could be wrong here? I've installed chinese langauge pack from Extension install/uninstall and also language pack for Kunena forum.

Thanks and happy new year.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22153
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: ??? in Chinese Language

Post by pe7er » Fri Jan 04, 2013 4:33 pm

Welcome to Joomla forum!

Does Joomla itself display the Chinese texts from its Chinese language files correctly (e.g. "Read More")?

Did you use the "same" ISO-code Chinese language packs for both Joomla & Kunena?
So both zh-CN or zh-TW? (don't mix those in your site)
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

ramsingh666
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 04, 2013 2:57 pm

Re: ??? in Chinese Language

Post by ramsingh666 » Fri Jan 04, 2013 4:45 pm

Thank you for the reply.

There is no read more or I can't find it but I can see bunch of other texts in Chinese. They also translate very well between English and Chinese.

I can't find any option to set such ISO-code for Kunena.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22153
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: ??? in Chinese Language

Post by pe7er » Fri Jan 04, 2013 5:58 pm

ramsingh666 wrote:There is no read more or I can't find it but I can see bunch of other texts in Chinese. They also translate very well between English and Chinese.
Are Joomla's language labels, e.g. Read More, or the fields in the contact form translated correctly in Chinese?
I can't find any option to set such ISO-code for Kunena.
You cannot.
But you can install language packs.
Which language pack did you install in Joomla?
zh-CN?

Which language pack did you install in Kunena?
zh-CN?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

ramsingh666
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 04, 2013 2:57 pm

Re: ??? in Chinese Language

Post by ramsingh666 » Fri Jan 04, 2013 6:18 pm

zh-CN in both.

I didn't install any in RizVN CB Login modue.

ramsingh666
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 04, 2013 2:57 pm

Re: ??? in Chinese Language

Post by ramsingh666 » Sat Jan 05, 2013 8:35 am

If I remove the Chinese language, ??? displays in English. Rest of the site displays fine in Chinese and English combination.


Locked

Return to “Language - Joomla! 1.5”