Geen sectie kunnen maken

Installatie van Joomla! 1.5.

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
guydk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Sun Oct 10, 2010 3:32 pm

Geen sectie kunnen maken

Post by guydk » Mon Dec 27, 2010 5:56 pm

Ik heb inmiddels al meerdere joomla site geintstaleerd en gemaakt. Waarvan onder andere een week geleden nog een. Nu wil ik weer iets opzetten en iets gaat er mis.

Het installeren verloopt prima alleen kan ik geen sectie aanmaken (of banner categarie). er gebeurd gewoon niets.

Ik snap er niets van ik doe het zelfde als normaal en installeer een 1.5.22 verse installatie. Ben ik dom geworden? ben al de hele dag aan het kl*ten

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22112
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by pe7er » Tue Dec 28, 2010 11:14 am

kun je wel andere dingen aanmaken?
artikelen (met als sectie/categorie "uncategorized"), menu items, modules (van type Custom HTML)?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

guydk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Sun Oct 10, 2010 3:32 pm

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by guydk » Tue Dec 28, 2010 12:02 pm

Nee, beide niet, de formulieren lijken niets te doen. Gebruikers aanmaken lukt bijvoorbeeld wel.

Het is dus voor joomla wel mogelijk om in de database te schrijven.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22112
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by pe7er » Tue Dec 28, 2010 12:36 pm

Ik zou proberen:
1. Een andere editor te selecteren (in Global Configuration, en/of in jouw User account) en dan nogmaals proberen. -> om te testen of het een probleem met de editor is...

Als dat niet werkt dan:
1. de huidige site te back-uppen (bestanden + database)
2. de huidige site overschrijven met de originele Joomla 1.5.22 bestanden
(alleen de /installation/ NIET kopieeren en de originele configuration.php wel bewaren).
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

guydk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Sun Oct 10, 2010 3:32 pm

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by guydk » Tue Dec 28, 2010 12:41 pm

Volgens mij is het niet de editor maar iets in joomla zelf. het opslaan werkt gewoon niet.

het is een schone 1.5.22 installatie.

ik snap er niets van.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22112
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by pe7er » Tue Dec 28, 2010 1:30 pm

guydk wrote:Volgens mij is het niet de editor maar iets in joomla zelf. het opslaan werkt gewoon niet.
Heb je het getest met de NO_WYSIWYG editor?
Zie je ergens JavaScript errors?
het is een schone 1.5.22 installatie.
Heb je de 2e optie geprobeerd: overschrijven van huidige Joomla bestanden met nieuwe bestanden?
Misschien waren er bij uploaden enkele bestanden beschadigd geraakt...
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

guydk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Sun Oct 10, 2010 3:32 pm

Re: Geen sectie kunnen maken

Post by guydk » Tue Dec 28, 2010 1:50 pm

heb de installatie meerdere malen opnieuw geprobeerd.

ben nu het volgende aan het testen. Ik heb op mijn test server (hier thuis naast me) een schone joomla gezet. Deze werkt gewoon.

deze installatie en database ben ik nu op de hosting provider aan het zetten....BINGO

Na het kopieren moest de configuration.php nog aangepast worden natuurlijk. (log en tmp path) en wat blijkt de configuration.php blijkt na een schone installatie bij de hosting provider er anders uit te zien als thuis. waarom dat mag joost weten.

heb nu de configuration.php van de test server aangepast en het werkt.


Locked

Return to “Installatie”