administrator is gerenamed

Installatie van Joomla! 1.5.

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
ghn58
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:04 pm

administrator is gerenamed

Postby ghn58 » Mon Mar 19, 2012 10:09 pm

Hoi ik ben zo dom geweest om de /www/administrator directory te hernoemen. Ik kreeg toen een HTTP 500 foutcode. Na het opnieuw wijzigen in de oorspronkelijke directorynaam krijg ik nog steed dezelfe HTTP error. Weet er iemand raad?

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21848
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: administrator is gerenamed

Postby pe7er » Mon Mar 19, 2012 10:36 pm

[Mod note: Ik heb je bericht van Installation 1.5 naar het Nederlandstalige forum verplaatst.
Kun je voortaan svp alleen in Nederlandse forum Nederlandstalige berichten plaatsen?]

Kun je jouw browser cache legen? Of eventueel even met een andere browser proberen?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Developer of Options Manager Lite https://db8.eu/download/file/options-manager-lite

ghn58
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:04 pm

Re: administrator is gerenamed

Postby ghn58 » Tue Mar 20, 2012 9:14 am

Hoi Peter,
Bedankt voor je antwoord. Ik heb het vanaf een andere PC geprobeerd, maar helaas met hetzelde resultaat. Ik heb met de explorer ook al gekeken of de rechten van dedirectory goed staan. Deze staan op "Niet Read Only". Dus dat zou goed moeten zijn. Ik werk met Windows XP. Ik heb gezien dat er in de administrator directory 3 PHP scripts staan. Deze zijn niet veranderd. Althans hebben nog steeds dezelfde date en time stamp.

Als er nog iemand is met een idee, houd ik mij van harte aanbevolen.
Groet en dank alvast,
Gerrit

ghn58
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:04 pm

Re: administrator is gerenamed

Postby ghn58 » Tue Mar 20, 2012 9:15 am

Hieronder nog een afbeelding van de error melding.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ghn58
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:04 pm

Re: administrator is gerenamed

Postby ghn58 » Tue Mar 20, 2012 4:06 pm

Ik heb vandaag ook al diverse forums afgezocht maar, geen oplossing kunnen vinden. Qua JOOMLA ben ik een complete New Bee. Als ik Joomla met alle modules en plugins opnieuw installeer, kan ik dan de nieuwe Joomla installatie wel aan de bestaande database koppelen? Of ben ik dan alle users, artikelen, etc. etc. kwijt. Kan iemand mij een paar korte tips geven hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Ik ben zover dat ik via PHPMYADMIN een export van de database heb kunnen maken.

Als er toch nog iemand een oplossing heeft voor het bestaande probleem. Graag! Want, dat scheelt een boel werk met de bijbehorende foutkans.

ghn58
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:04 pm

Re: administrator is gerenamed

Postby ghn58 » Tue Mar 20, 2012 8:40 pm

Ik heb dit op kunnen lossen. Ik heb een nieuwe Joomla geinstallaeerd en de ADMIN directory over de defecte gekopieerd. Ik heb enkel nog een probleem met de EVENT module. Die had ik in de nieuwe niet geinstalleerd.

erikasluis
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Tue Apr 24, 2012 8:41 am

Re: administrator is gerenamed

Postby erikasluis » Tue Apr 24, 2012 9:23 am

ghn58 wrote:Ik heb dit op kunnen lossen. Ik heb een nieuwe Joomla geinstallaeerd en de ADMIN directory over de defecte gekopieerd. Ik heb enkel nog een probleem met de EVENT module. Die had ik in de nieuwe niet geinstalleerd.


Maak een back-up van je website als ie goed loopt en mocht er dan wat gebeuren is het makkelijk te herstellen naar oude staat.
En EVENT moet je opnieuw installeren!
Please read the Forum rules regarding signatures: viewtopic.php?t=65

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8818
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: administrator is gerenamed

Postby sovainfo » Fri Jul 06, 2012 12:38 pm

Het is mogelijk om van database te wisselen. Dit kan door het voorvoegsel, database of server te veranderen in je algemene instellingen.
Uiteraard moet de inhoud van de webspace en de database wel met elkaar overeenkomen. Vandaar dat de meeste backup componenten deze samen als 1 geheel behandelen. Eigenijk kun je ze niet los van elkaar zien.

Bij het vervangen van de administrator map zul je dus ook de admin kant van je componenten die ontbreken moeten toevoegen. Dit gaat meestal niet door ze te installeren omdat de database ze al als geinstalleerd heeft staan. Meestal kun je ze uit de admin map in de zipfile halen. Dat geldt ook voor modules en plugins voor de backend. Alleen is daar meestal geen admin map.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!


Return to “Installatie”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest