Page 1 of 1

administrator is gerenamed

Posted: Mon Mar 19, 2012 10:09 pm
by ghn58
Hoi ik ben zo dom geweest om de /www/administrator directory te hernoemen. Ik kreeg toen een HTTP 500 foutcode. Na het opnieuw wijzigen in de oorspronkelijke directorynaam krijg ik nog steed dezelfe HTTP error. Weet er iemand raad?

Re: administrator is gerenamed

Posted: Mon Mar 19, 2012 10:36 pm
by pe7er
[Mod note: Ik heb je bericht van Installation 1.5 naar het Nederlandstalige forum verplaatst.
Kun je voortaan svp alleen in Nederlandse forum Nederlandstalige berichten plaatsen?]

Kun je jouw browser cache legen? Of eventueel even met een andere browser proberen?

Re: administrator is gerenamed

Posted: Tue Mar 20, 2012 9:14 am
by ghn58
Hoi Peter,
Bedankt voor je antwoord. Ik heb het vanaf een andere PC geprobeerd, maar helaas met hetzelde resultaat. Ik heb met de explorer ook al gekeken of de rechten van dedirectory goed staan. Deze staan op "Niet Read Only". Dus dat zou goed moeten zijn. Ik werk met Windows XP. Ik heb gezien dat er in de administrator directory 3 PHP scripts staan. Deze zijn niet veranderd. Althans hebben nog steeds dezelfde date en time stamp.

Als er nog iemand is met een idee, houd ik mij van harte aanbevolen.
Groet en dank alvast,
Gerrit

Re: administrator is gerenamed

Posted: Tue Mar 20, 2012 9:15 am
by ghn58
Hieronder nog een afbeelding van de error melding.

Re: administrator is gerenamed

Posted: Tue Mar 20, 2012 4:06 pm
by ghn58
Ik heb vandaag ook al diverse forums afgezocht maar, geen oplossing kunnen vinden. Qua JOOMLA ben ik een complete New Bee. Als ik Joomla met alle modules en plugins opnieuw installeer, kan ik dan de nieuwe Joomla installatie wel aan de bestaande database koppelen? Of ben ik dan alle users, artikelen, etc. etc. kwijt. Kan iemand mij een paar korte tips geven hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Ik ben zover dat ik via PHPMYADMIN een export van de database heb kunnen maken.

Als er toch nog iemand een oplossing heeft voor het bestaande probleem. Graag! Want, dat scheelt een boel werk met de bijbehorende foutkans.

Re: administrator is gerenamed

Posted: Tue Mar 20, 2012 8:40 pm
by ghn58
Ik heb dit op kunnen lossen. Ik heb een nieuwe Joomla geinstallaeerd en de ADMIN directory over de defecte gekopieerd. Ik heb enkel nog een probleem met de EVENT module. Die had ik in de nieuwe niet geinstalleerd.

Re: administrator is gerenamed

Posted: Tue Apr 24, 2012 9:23 am
by erikasluis
ghn58 wrote:Ik heb dit op kunnen lossen. Ik heb een nieuwe Joomla geinstallaeerd en de ADMIN directory over de defecte gekopieerd. Ik heb enkel nog een probleem met de EVENT module. Die had ik in de nieuwe niet geinstalleerd.
Maak een back-up van je website als ie goed loopt en mocht er dan wat gebeuren is het makkelijk te herstellen naar oude staat.
En EVENT moet je opnieuw installeren!

Re: administrator is gerenamed

Posted: Fri Jul 06, 2012 12:38 pm
by sovainfo
Het is mogelijk om van database te wisselen. Dit kan door het voorvoegsel, database of server te veranderen in je algemene instellingen.
Uiteraard moet de inhoud van de webspace en de database wel met elkaar overeenkomen. Vandaar dat de meeste backup componenten deze samen als 1 geheel behandelen. Eigenijk kun je ze niet los van elkaar zien.

Bij het vervangen van de administrator map zul je dus ook de admin kant van je componenten die ontbreken moeten toevoegen. Dit gaat meestal niet door ze te installeren omdat de database ze al als geinstalleerd heeft staan. Meestal kun je ze uit de admin map in de zipfile halen. Dat geldt ook voor modules en plugins voor de backend. Alleen is daar meestal geen admin map.