Page 1 of 1

afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Fri Apr 23, 2010 12:39 am
by williwaw
Dag, ik gebruik de standaard Rhuk_milkyway template (door het binnenhalen van een andere template haalde ik een virus binnen, en speel even op safe). Nu probeer ik al dagen mijn header over de hele breedte van de template te krijgen. Maar wat ik ook doe, het volgende gebeurt bij vergroten op mijn scherm en is blijkbaar zichtbaar bij browser google Chrome en IE (ik heb alleen Firefox), kijk naar de rechterkant:

Image

Ik heb dit gebruikt:

div#logo {
background:url("http://i157.[spam].com/albums/t47/ ... 0x98-1.jpg") repeat scroll 0 0 transparent;
float:left;
height:100px;
left:0;
margin-left:25px;
margin-top:15px;
position:absolute;
top:0;
width:1020px;

De width op 100% zetten lost niets op.

Nu zie ik dit ook gebeuren bij de originele Rhuk_milkyway. En mijn vraag is nu; hoe kan ik de header over de breedte passend maken (ik gebruik een topmenu) en hoe kan ik voorkomen dat de boel rechts eruit hangt?

Re: afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Wed Aug 25, 2010 10:30 am
by nieuwsmag
Heb je ook een link naar de website?

Re: afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Wed Aug 25, 2010 11:41 am
by williwaw
De website is te vinden op www.svh39.nl. Het probleem is afhankelijk van de pc waarop ik kijk. Wellicht moet ik ergens op de site iets vermelden als: Deze site is het beste te zien op een beeldschermresolutie van ..x..

Re: afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Wed Aug 25, 2010 12:05 pm
by nieuwsmag
williwaw wrote:De website is te vinden op www.svh39.nl. Het probleem is afhankelijk van de pc waarop ik kijk. Wellicht moet ik ergens op de site iets vermelden als: Deze site is het beste te zien op een beeldschermresolutie van ..x..
Ik snap het niet echt, ik heb met verschillende browers de site bekeken en ook verschillende grote beeldresolutie maar de header past precies.

Of wil je de grijze omranding van de header weg hebben.
header.jpg

Re: afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Mon Oct 25, 2010 11:26 pm
by williwaw
Bedankt voor je reaktie. Ik weet niet echt wat ik bedoel. Op mijn werk-pc loopt de header rechts "uit het scherm". Maar op de meeste pc's is het ok, dus ik laat het maar voor wat het is!

Re: afmeting header in Rhuk_milkyway

Posted: Tue Oct 26, 2010 10:23 am
by IWTilma
Hoi,

volgens mij doet het probleem zich voor, wanneer de window kleiner is dan normaal (= op de meeste computers). Ik heb het niet nagezocht, maar volgens mij verkleint de template dan je site, zodat het binnen het scherm past (tot een bepaald minimum, geloof ik). In die gevallen loopt je header het scherm uit.
De oplossing is misschien om aan de div#logo "overflow: hidden;" toe te voegen. Dan laat hij wat uitsteekt gewoon weg.

Succes!

IWT