Page 1 of 1

Joomla 1.5 preko 1.0, velik problem! reseno!

Posted: Thu Mar 20, 2008 1:00 pm
by gnesh
Imam problem, na serveru, na kome je vec bila instalirana Joomla 1.o, instalirao sam u zaseban folder joomla 1.5, ali sad nista nemam na ovom prvom sajtu, a evo i da pojasnim:

ovako, na jednom serveru, moze se imati vise Joomla, samo se stavljaju u zasebne foldere!
npr: http://www.imesajta.com - jedan sajt
http://www.imesajta.com/Joomla1 - drugi sajt
http://www.imesajta.com/Joomla2 - treci sajt..
evo vam i primer:
http://www.visamedicinska.in.rs (postavljena Joomla1.o )
http://www.visamedicinska.in.rs/Joomla1 (postavljena Joomla1.o kao drugi sajt)

i sada: nisam imao problem pre, jer ako hocu da dodajem Joomla 1.o a vec imam Joomla 1.o na serveru, ne moze da se instalira dok se ne promeni jos_ prilikom instalacije (tj. dodas samo jos_1 instalira 2 sajt, dosad jos_2 instalira treci sajt..)

ALI! prvi put sam joomla1.5 stavljao da mi je tako drugi sajt, i on mi nije javio error za to jos_ vec verovatno samo prelepio svoje preko postojece!
Tako da imam ok taj drugi sajt, ali prvi (originalni i onaj koji se vidi kad se kuca http://www.imesajta.com) mi ne radi!

Mozda treba sad nesto brisati u bazi? hvala :(

Re: Joomla 1.5 preko 1.0, velik problem!

Posted: Sun Mar 23, 2008 2:34 pm
by crow
Nadam se da si koristio ono najvaznije pravilo a to je backup baze????
Posto mislim da ti je joomla 1.5 prepisala joomla 1.0 bazu....Mozes imati vise joomla instaliranih u jednoj bazi, al isto tkao i vise joomla u vise baza, tj. da svaka instalacija ima svoju bazu. Savjet potrazi backup-ove etc.... kad nadjes vrati bazu kosto i bila prija instalacije i trebalo bi ti da radi....

Re: Joomla 1.5 preko 1.0, velik problem!

Posted: Mon Mar 24, 2008 8:52 am
by gnesh
crow wrote:Nadam se da si koristio ono najvaznije pravilo a to je backup baze????
Posto mislim da ti je joomla 1.5 prepisala joomla 1.0 bazu....Mozes imati vise joomla instaliranih u jednoj bazi, al isto tkao i vise joomla u vise baza, tj. da svaka instalacija ima svoju bazu. Savjet potrazi backup-ove etc.... kad nadjes vrati bazu kosto i bila prija instalacije i trebalo bi ti da radi....
potpuno si upravu! ali resio sam problem do sada ;)

izbrisano sve iz baze i sa servera, i ponovo sve instalirano!