Moving Joomla! from LAMP to IIS

This forum is for issues with installing Joomla! on IIS webservers.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
macdude425
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Feb 16, 2009 8:41 pm

Moving Joomla! from LAMP to IIS

Post by macdude425 » Wed Jul 20, 2011 7:49 pm

I just inherited maintenance of a Joomla! website that was originally hosted on a Linux server with Apache. Due to factors beyond my control, when I moved it, I had to move it to a Windows server with IIS. The site is up and running, but there is one big issue: I can't gain access to the admin CP. When I try to log in, I get two errors: one that the username and password do not match, and another that "Could not instantiate mail function". I have confirmed that the username that I'm using is correct, and I have tried changing the password in the database to see if that fixed anything, but no dice. Does anyone have any suggestions as to what else I could try?

Thanks in advance!

 
User avatar
beanluc
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 922
Joined: Wed Mar 04, 2009 9:50 am
Location: Silicon Valley, CA, USA

Re: Moving Joomla! from LAMP to IIS

Post by beanluc » Mon Aug 08, 2011 3:20 am

Regarding mail, edit configuration.php so that your site uses a SMTP server instead of sendmail.

Regarding login, check that the "live_site" setting in configuration.php actually matches the hostname of the new server. It sounds to me like you aren't picking up the auth cookie.

 

Locked

Return to “Joomla! 1.5 on IIS webserver”