Page 1 of 1

كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Wed Apr 04, 2012 2:10 pm
by awedse
السلام عليكم
كيف استطيع ان اجعل الاسم المستعار ال Alias للقوائم يقبل اللغة العربية ولا تتحول الى تاريخ او وقت
ولقد قرأت فى المساعدة ووجدت انه يجب تحويل الانكود الى utf-8 ولكن لا اعلم من اين
ارجو المساعدة جزاكم الله خيرا

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Wed Apr 04, 2012 3:00 pm
by Abu Nidal
السلام عليكم
استعمل هذا التطبيق المساعد
http://extensions.joomla.org/extensions ... /sef/10275

بالتوفيق

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Wed Apr 04, 2012 3:03 pm
by awedse
شكرا يا ابو نبيل

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Wed Apr 04, 2012 3:20 pm
by awedse
انا نزلتها وصطبتها بنجاح وظهرت فى ال Plugin Manager ولكن مشعارف استخدمها بردو الاسم المستعار مابيتكتبش اصلا فى لوحة تحكم الادمين انجليزى ينكتب ويفضل زى ماهو انما عربى او ماضغط موافق او حفظ يتحول لوحده الى تاريخ ومشعارف اعمل ايه ممكن تشرحلى اتعامل مع ال Plugin ازاى

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Wed Apr 04, 2012 4:08 pm
by awedse
وانا دخلت على موقعك وهو اكثر من رائع يادكتور العيادة الالكترونية وفيه الوصلات زى مانا محتاجها بالظبط
فرجاء تشرحلى استخدم البلجن ازاى علشان انا معرفش

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Sun May 06, 2012 7:38 pm
by Abu Nidal
السلام عليكم

آسف أخي تأخرت كثيرا عليك في الرد


بعد تنصيب التطبيق المساعد و تفعيلةه من مدير التطبيقات المساعدة يجب تفعيل الروابط الصديق لمحركات البحث في الاعدادات العامة و من ثمباستعمال برنامج الـ FTP عليك تبديل اسم الملف htaccess.txt الى .htaccess تأكد أن النقطقة قبل htaccess

عندها سيعمل ان شاء الله بدوم مشاكل


ومن الأفضل الانتقال الى جوملا! 2.5 فهي أضل للتعامل مع اللغة العربية.
بالتوفيق

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Sun May 06, 2012 11:47 pm
by awedse
اشكرك جدا يا دكتور وانا عرفت الخطأ فين من زمان وكان الخطأ فى انى مابفعلوش بصطيه بس كنت بفعل حاجه تانية
جزاك الله خيرا

Re: كيف اجعل اللينك او ال url باللغة العربية ؟؟؟

Posted: Thu May 10, 2012 2:49 pm
by xoogsade
awedse wrote:اشكرك جدا يا دكتور وانا عرفت الخطأ فين من زمان وكان الخطأ فى انى مابفعلوش بصطيه بس كنت بفعل حاجه تانية
جزاك الله خيرا
السلام عليكم ورحمة الله- اخوكم عببد الرزاق محمد عرب


عندي نفس المشكلة عند ما اكتب قائمة جوملا ب اللّغة العربية تكون مثل علامة السؤال ????? و القاعدة هي
UTF-8 Unicode (utf8)
ارجو منكم انشا ء الله المساعدة