Page 1 of 1

Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 10:53 am
by Lithuanian
Sveiki.
Labai reikėtų pagalbos. Turiu tinklapį, jis hostinamas serveryje. Tinklapis naudoja Joomlą (ne 1.5 versiją), darė freelanceris iš Indijos.
Karts nuo karto mano tinklapio valdyme iškyla problemų su lietuvybe:
:'(
iškraipytos lietuviškos raidės. Panašu, tik iš admino valdymo, nes pačiame tinklapyje to, panašu, nėra. Po kiek laiko viskas dingsta - užtenka išsiloginti ir prisiloginti. Čia veiksmas po tokio "log-out, log-in":

Hostas tvirtina, kad čia ne jų bėda.
Klausimas specialistams: ką daryti, kad viskas susitvarkytų?

2 klausimas - visiškai noobiškas, bet patarkit nežinančiam. Naudoju seną Jūmlos versiją. Panašu, reikia atsinaujinti, tačiau kaip tą padaryti? Ir ką veikti su lietuvybe - ar nesugrius manoji? Kažkur skaičiau, kad reikia php koduose modiifikuoti - šito prisibijau, aš tuose dalykuose beveik neišmanau, galiu ką nors pripainioti :'(

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 12:03 pm
by rTm
Na raidės iškraipomos dėl to, kad UTF8 koduotą tekstą blogai rodo Tavo neršyklė.
Reikia po tokio dingimo pažiūrėti, kokią koduotę parinko Tavo naudojama naršyklė.
Galimas variantas, kad kažkur į html įkeliama kita koduotė, o ne utf8. Gali dar dingus koduotei pažiūrėti puslapio kodą (view source). Kol neaiški dingimo priežastis, tai sunku patarti, kaip ją naikinti.

Dėl antro klausimo - pereiti prie 1.5 Joomlos, reiškia tai, kad reiks derinti dabartinį šabloną ir turėti paruoštas papildomas komponentes, kurios skirtos Joomlai 1.5, bet tai dar nereiškia, kad sklandžiai migruos duomenys. Čia reikia bandyti perkelti ir žiūrėti kas gaunasi. Lietuvybę reikės irgi derinti, nes vertimų failai irgi skirsis.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 12:15 pm
by Lithuanian
O Dieve, tai gal man laikinai likti su sena Jūmla? Nes vienas pats niekaip negalėsiu tų komponentų surankioti (iš kur?) ir priedo templeitą keisti (kaip?)

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 12:33 pm
by rTm
Na komponentus rinktis galima, bet jeigu buvo rašyti specialūs komponentai, tai reiks ieškoti ar kreiptis pas gamintoją (arba samdyti kažką, kas parašys naujus).
Jei problema tik backende, tai nemanau, kad verta tiek laiko gaišti ir migruoti prie naujesnės Joomlos. Gal užtektų tik išspresti lietuvybės problemėlę?
Vienok, jei reiks migruoti, tai galima samdyti kažką, kas tą darbą atliktų, jei tai leidžia piniginė. Migruoti gal nebūtų labai sudėtinga, jei naudojami tik standartiniai komponentai.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 1:25 pm
by Lithuanian
O kaip man atskirti: JoomFish, MossetsTree - standartiniai ar ne?
Lietuvybės problemą nežinau kaip spręsti. Įvairios naršyklės (IE6, IE7) - ir vistiek karts nuo karto šleivai rodo. Ar gali būti klaidų padaryta programuojant?
Į naują versiją turbūt nemigruosiu: piniginė neleistų rimtų darbų :cry:

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Mon Jul 20, 2009 1:45 pm
by rTm
Standartinės, tai turėjau omeny tas, kurios yra Joomlos instaliacijoje.
Kaip reaguotų JoomFish ar MossetsTree nežinau - reikis ieškoti informacijos.
Dėl koduočių, tai gali būti ir programinė klaida, sakau - pažiūrėk html headerį, kai blogai rodomas puslapis. Gal pastebėjai po kokių veiksmų dingsta koduotė, tada bent aiškiau būtų kur klaida. Gal kažkuriame komponentės view'e nenurodyta naudoti utf8.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Jul 21, 2009 4:49 am
by Lithuanian
Lietuvybė išsikraipo kai einu į Mossets tree ir darau Add Listing. Kartais pridedant listing'ą, kartais jau pridėjus atsiranda klaida. Įdomiausia, kad kartais pradingsta pati, o kartais reikia išsiloginti ir prisiloginti.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Jul 21, 2009 7:18 am
by rTm
Na, panašu, kad kažkur yra klaidelė pačiame mosets tree, tai reikia ieškoti info apie tokią klaidą arb ieškoti versijos atnaujinimo.
Šiaip siūlau pasidaryti lokaliai identišką puslapio kopiją ir joje paeksperimentuoti.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Jul 21, 2009 10:50 am
by Lithuanian
versiją naujinti bijau - susipjaus su lietuvybe ir atia.
Kur ieškoti klaidos ar čia jau reikia paties Mossets tree gamintojų klausti?

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Jul 21, 2009 12:26 pm
by rTm
Na tai naujinti mosets tree pradžioje reiktų pas save lokaliai, t.y. atsikopijavus iš realaus serverio visą Joomlą su DB. Bendytis ant realiai veikiančios svetainės niekad nepatartina.
Pati klaida gali būti toje komponentėje, o kurioje vietoje, tai jau reikia ieškoti. Bandyk gamintojų klausti arba jų forumuose ieškoti.

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Nov 10, 2009 10:53 am
by Lithuanian
Atnaujinti lokaliai - neišeina.
Gamintojo forume pagalbos neradau. >40 žmonių perskaitė, nė vienas neatsakė. Reiškia, pasualyje MT 2.0 nebenaudojamas. kitaip nors kas nors žinotų, ypač iš užsieniečių.
Gal čia yra kas nors, turintis legalią MT 2.0 versiją? Man reikia vieno paprasto atsakymo į paprastą klausimą :'(

Re: Joomla lietuvybės bėdos

Posted: Tue Nov 10, 2009 11:26 am
by Stasys
perkelta i j 1.0