Page 1 of 1

Enkel webbutikk

Posted: Thu Feb 15, 2007 6:24 am
by Andrenos
Jeg holder på å utvikle en side for en som selger en e-bok om ryggproblemer etc., designet på siden er forsåvidt ferdig, men nå er det siste del i prosjektet som står uferdig. Kunden min ønsket også at siten skulle inneholde en webbutikk-løsning hvor man kunne kjøpe og laste ned denne e-boken som han har utviklet. Jeg har prøvd noe som heter VirtueMart, men her tror jeg ikke at det går ann å legge til nedlastbare produkter ???

Om det ikke skulle være noen enkel webbutikk der ute som er laget for dette, så ønsket kunden at man kunne betale for så å få et passord tilsendt på mail. Passordet skal være gyldig i 24 timer, og passordet kan bare brukes én gang.

Er det noen som har noe forslag?

Re: Enkel webbutikk

Posted: Thu Feb 15, 2007 7:08 pm
by Stinus
Hei
Jeg har ikke testet så veldigt mange webbutikker, men CubeCart har muligheter for å laste ned produkter. Etter at ordren er sendt, betalt og godkjent, får man da tilgang til en webadresse for nedlastning.

Re: Enkel webbutikk

Posted: Thu Feb 15, 2007 7:30 pm
by rued
Andrenos wrote: Jeg har prøvd noe som heter VirtueMart, men her tror jeg ikke at det går ann å legge til nedlastbare produkter ???
Det skal gå det så vidt jeg vet, har du tatt deg tid til å lese manualen og evt. veiledninger og forum på virtuemart.net?

@Stinus - CubeCart har etter det jeg vet ingen integrasjonsmulighet til Joomla!, eller?

Re: Enkel webbutikk

Posted: Fri Feb 16, 2007 6:04 am
by Stinus
Hei
@rued  Det har jeg ikke funnet helt ut, tror ikke det har integrasjonsmuligheter enda.
Men jeg tenkte jo litt på å kjøre det som wrapper i Joomla. Og som jeg sa så har jeg ikke testet så mange typer webshop.

Re: Enkel webbutikk

Posted: Fri Apr 13, 2007 6:28 am
by thorandre
Stinus wrote: Det har jeg ikke funnet helt ut, tror ikke det har integrasjonsmuligheter enda.
Joda, det skal ikke være noe problem å bruke VirtueMart til nedlastingsprodukter.

Re: Enkel webbutikk

Posted: Fri Apr 13, 2007 6:36 am
by thorandre
En annen sak er kanskje at VirtueMart er litt overkill hvis man kun skal selge ett produkt.. VMart har en hel haug med funksjoner og muligheter om frakt, rabatter, prisgrupper, kundegrupper, osv. Problemet er ærlig talt at det ikke er plankekjøring å fjerne/skjule disse funksjonene i administratorpanelet for de som skal drive butikken. Har slitt litt med dette selv. Ofte er det jo greit å ha det litt enkelt for de/den som skal ta imot bestillinger og sende ut varer. (Jeg TROR ikke det finnes noen valgmulighet/panel som gjør at noen brukere bare kan se bestillinger, kunder og varer f.eks.)

Re: Enkel webbutikk

Posted: Mon Jun 04, 2007 7:46 pm
by ajj_oslo
thorandre wrote: En annen sak er kanskje at VirtueMart er litt overkill hvis man kun skal selge ett produkt.. VMart har en hel haug med funksjoner og muligheter om frakt, rabatter, prisgrupper, kundegrupper, osv. Problemet er ærlig talt at det ikke er plankekjøring å fjerne/skjule disse funksjonene i administratorpanelet for de som skal drive butikken. Har slitt litt med dette selv. Ofte er det jo greit å ha det litt enkelt for de/den som skal ta imot bestillinger og sende ut varer. (Jeg TROR ikke det finnes noen valgmulighet/panel som gjør at noen brukere bare kan se bestillinger, kunder og varer f.eks.)
Her på forumet er det mange tråder om VirtueMart som sannsynligvis er tingen :) Men den er nok en overkill for meg. Har noen klart å finne noen enkel nettbutikkløsning som fungerer?

Re: Enkel webbutikk

Posted: Mon Jun 04, 2007 7:55 pm
by rued
At VirtueMart er overkill synes jeg er interessant ettersom jeg selv ser på den som en "lett" nettbutikk.

Men kanskje du burde opplyse om hvilke behov du har, for at folk lettere skal kunne hjelpe deg med å finne det du behøver. At du har kikket på netthandelkategorien i extensions, uten å finne noe passende, må vi vel kanskje kunne gå ut fra?

Re: Enkel webbutikk

Posted: Mon Jun 04, 2007 11:35 pm
by ajj_oslo
rued wrote: At VirtueMart er overkill synes jeg er interessant ettersom jeg selv ser på den som en "lett" nettbutikk.
Skal ha mulighet for å selge noen fåtall varer, manuell ordrebehandling (mail notifikasjon holder) og betaling enten via paypal eller nettbank.
rued wrote: Men kanskje du burde opplyse om hvilke behov du har, for at folk lettere skal kunne hjelpe deg med å finne det du behøver. At du har kikket på netthandelkategorien i extensions, uten å finne noe passende, må vi vel kanskje kunne gå ut fra?
Klart det :) det finnes flere netthandels komponenter der, men det hadde vært fint å få hørt om andres erfaring slik at jeg slipper å prøve alt på egenhånd.

Re: Enkel webbutikk

Posted: Sat Jun 09, 2007 9:19 pm
by thorandre
rued wrote: At VirtueMart er overkill synes jeg er interessant ettersom jeg selv ser på den som en "lett" nettbutikk.
Å ja? Kan stemme bra det. Greia fra min side handler egentlig om at jeg ikke har jobbet med noen særlig andre nettbutikker, og VM har mengder av funksjoner som jeg ikke trenger, selv til nettbutikker med store utvalg og krav. Den har jo godt rykte i Joomla-verdenen også. Men jeg ser jo at den er lettvekter i forhold til anerkjente nettbutikker.

Re: Enkel webbutikk

Posted: Sat Jun 09, 2007 9:47 pm
by rued
ajj_oslo wrote: Skal ha mulighet for å selge noen fåtall varer, manuell ordrebehandling (mail notifikasjon holder) og betaling enten via paypal eller nettbank.
Vet at DIBS har noe som heter DIBS email som f.eks lar deg legge inn produkter i innhold (artikler), med en betalingslenke. PayPal har også "e-postbetaling", men om den kan brukes på samme måte har jeg ikke sjekket.