Page 1 of 1

Pomoc oko DoS zastite - placam - HITNO

Posted: Thu Jun 17, 2010 8:33 pm
by dragandragan04
Potrebna mi je prvenstveno pomoc za postavljanje zastite od Dos napada. Takodje bio bilo lepo da mi neko pregleda kako mi je konfigurisan sajt i da predlozi odredjene izmene po pitanju bezbednosti ukoliko je potrebno. Mozete mi pisati na PM ali je jos bolje da posaljete poruku na broj 065 - 423 - 423 - 5 pa cu Vas pozvati radi dogovora.

Re: Pomoc oko DoS zastite - placam - HITNO

Posted: Thu Jun 17, 2010 9:37 pm
by BSD
Ako ti tvoj hosting ne moze pomoci oko DoS napada onda ti niko ovde ne moze pomoci. DoS napad nema nikakve veze sa Joomla! sajtom - on se izvrsava na isti nacin i na sajt koji ima jednu HTML stranu sa tekstom "Hello world" i na sajt koji radi kao web servis. Zato nemoj da bacas pare na nekog "strucnjaka za odbranu od DoS-a" jer tako nesto ne postoji nego bolje kupi neki normalan hosting koji je u stanju da se odbrani od zagusenja saobracaja koji nastaje DoS napadima. Eto, dzaba savet. ;)

Re: Pomoc oko DoS zastite - placam - HITNO

Posted: Fri Jun 18, 2010 5:28 pm
by dragandragan04
Sajt hostujem kod Sezama. Eto postavicu ponudu onda drugacije. Potreban mi je neko da mi uradi migraciju na hosting za koji garantuje da se moze odbraniti od DoS napada. Naravno za neku razumnu cenu hostinga posto je sajt tek poceo da donosi neke male prihode. Mozda vam ova ponuda zvuci smesno, ali nemaju svi znanje kao pojedini na forumu pa bih vas zamolio da se javite.

Re: Pomoc oko DoS zastite - placam - HITNO

Posted: Fri Jun 18, 2010 6:13 pm
by BSD
Topla preporuka ti je EUnet. Imaju jako dobro Cisco opremu i, jos vaznije, dobru saradnju sa natprovajderima. Jedina dobra zastita od DoS napada jeste akcija svih provajdera. Neki nasi hostinzi imaju tendenciju da korisnike ostave na cedilu kada pocnu napadi. Dakle, preporucujem EUnet jer pouzdano znam da su u stanju da zastite sajtove od dosta ozbiljnih DoS napada.

Voleo bih da mogu da ti pomognem ali zaista nemam vremena. Nadam se da ce se neko drugi javiti. Migriranje sajta nije nesto tesko tako da ne dozvoli da te neko odere. Iskreno verujem da bi i sam mogao da odradis migriranje uz pomoc EUnet tehnicke podrske. Probaj.;)

Re: Pomoc oko DoS zastite - placam - HITNO

Posted: Sun Jun 20, 2010 9:23 pm
by dragandragan04
Hvala. Evo bas sam veceras pozvao tehnicku podrsku Euneta i od devojke koja se javila dobio odgovor da je njihov server obezbedjen sto se tice DoS napada, ali da to ne znaci da je zasticena i moja aplikacija koja je na tom serveru, vec da svaki sajt sam za sebe mora imati zastitu. To mi izgleda u suprotnosti sa onim sto si ti napisao ili ja nisam dobro razumeo?