Page 1 of 1

Naplaćivanje usluga/reklama u Srbiji???

Posted: Wed Dec 04, 2013 7:30 pm
by QuakeLive
Zdravo,

Ukoliko vam određena pravna lica u Srbiji nude da postave reklamu na vaš sajt i da za to plate - da li je neophodno da imate registrovano pravno lice (firmu, kompaniju... ) kako bi sve bilo legalno? Pretpostavljam da oni moraju da imaju nekakvu potvrdu, odnosno račun koji će im na neki način biti garancija da će reklama zaista stojati i da je sve legalno (s obzirom na to da oni plaćaju a druga strana ostvaruje zaradu)?

Hvala!

Re: Naplaćivanje usluga/reklama u Srbiji???

Posted: Mon Feb 03, 2014 9:25 pm
by VM Srbija
Koliko ja znam, potpisuješ Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa tom firmom koja će ti plaćati za uslugu. Ugovor može da sastavi bilo koja od ugovornih strana, tako da svaka vrsta uplate koju oni vrše se tretira kao vrsta honorara.
(npr. Saradnja izmedju kafane i prevača)

Re: Naplaćivanje usluga/reklama u Srbiji???

Posted: Fri Feb 07, 2014 9:49 am
by QuakeLive
VM Srbija wrote:Koliko ja znam, potpisuješ Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa tom firmom koja će ti plaćati za uslugu. Ugovor može da sastavi bilo koja od ugovornih strana, tako da svaka vrsta uplate koju oni vrše se tretira kao vrsta honorara.
(npr. Saradnja izmedju kafane i prevača)
Hvala na odgovoru! Pretpostavljam da porez placa samo ona strana koja dodeljuje ugovor?

Da li znate, ako neko ponudi fizickom licu da kreira sajt - a zelimo da sve bude pravno regulisano (da sve bude po zakonu) - koja je najbolja i najpogodnija varijanta za to, koji ugovor bi trebalo sklopiti? ???