Index-php i URL, og ingen htlm

Her kan du søge hjælp til installation og opdatering, og stille spørgsmål om webhosts.

Moderators: b-ronnow, General Support Moderators

Locked
Mortenn
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Sun Jul 31, 2011 8:59 pm

Index-php i URL, og ingen htlm

Post by Mortenn » Wed Nov 16, 2011 7:50 pm

Efter at fint have flyttet fra Joomla mappen til roden af wenhotellet skal jeg nu til at tilsætte menuelementer. Når jeg gør det, så imellem navnet og menupunktet står der index-php. Hvordan får jeg fjernet dette, og istedet får tilføjet htlm i enden af URL?
Last edited by Mortenn on Thu Nov 17, 2011 7:29 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by ot2sen » Wed Nov 16, 2011 9:24 pm

Hej Mortenn,

Du skal lige ind i konfigurationen og markere et par gange til højre under SEO-indstillinger.
Felterne 'Brug URL omskrivning' og 'Tilføjer suffiks til URL' skal sættes til 'Ja'
Samtidig skal du så også omdøbe htaccess.txt i roden til .htaccess
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

Mortenn
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Sun Jul 31, 2011 8:59 pm

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by Mortenn » Thu Nov 17, 2011 6:52 pm

de to første er ret nemme..dem er jeg med på. Det sidste punkt er dog ikke. Kan jeg bare omdøbe den fil som du siger? skal det punktum med altså .htcacces

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by ot2sen » Thu Nov 17, 2011 6:56 pm

Det kan tænkes at der er en filmanager på dit webhotel der giver dig mulighed for at omdøbe filnavnet fra htaccess.txt til .htaccess

Ellers må du omdøbe lokalt of uploade via ftp
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

Mortenn
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Sun Jul 31, 2011 8:59 pm

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by Mortenn » Thu Nov 17, 2011 7:24 pm

jeg tror godt jerg kan omdøbe...jeg var bare lidt i tvivl om det punktum du havde sat foran htcacces var en fejl, men det er det ikke...jeg prøver det.

Mortenn
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 50
Joined: Sun Jul 31, 2011 8:59 pm

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by Mortenn » Thu Nov 17, 2011 7:28 pm

det virker sgu..nu har jeg i et helt år ikke turde hverken flytte det skide website til roden eller lave andet, men det er jo pærenemt mange af de her ting..takker herfra.

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by ot2sen » Thu Nov 17, 2011 7:44 pm

Godt at høre at det virkede :)

Jep, det kan godt betale sig at prøve nogle ting af og få den fulde oplevelse. Og som du siger, så er det jo ganske nemt når man lige ved hvordan.
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

Rollo4760
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Wed May 02, 2012 6:49 pm

Re: Index-php i URL, og ingen htlm

Post by Rollo4760 » Wed May 02, 2012 7:00 pm

Jeg har gjort ovenstående og det ser fint ud (mitdomæne.dk/index.php/vare1 blev til mitdomæne.dk/vare1), men man kan jo stadig gå til mitdomæne.dk/index.php/vare1.
Er det forkert eller hvad?


Locked

Return to “Installation, backup, opdatering og flytning - Godt igang”