Page 1 of 1

Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Tue Mar 11, 2014 10:12 am
by mnxfiles
Hej fælles joomlabrugere

Jeg driver pt hjemmesiden: http://www.descna.com

Til denne side vil jeg gerne lave en lille webshop, der så skal ligge som www.descna.com/webshop.

Hvordan gør jeg lettest dette og er der nogen, der har erfaringer med dette?

Mvh
Martin

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Fri Mar 14, 2014 1:06 pm
by b-ronnow
Hej Martin

alt efter hvad webhost du bruger har du muligvis mulighed for at lave et subdomæne.

Spørg din host eller kig i dit administratorpanel om du har muligheden.

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Sat Mar 15, 2014 6:50 am
by ot2sen
Hej Martin,

Hvis det udelukkende er fordi du gerne vil have en webshop på .com/webshop men egentligt gerne vil køre det hele i samme hjemmeside, så er der jo oplagt at få pillet /index.php/ ud af din URL.
Du kan så installere webshop og vise den på menupunktet Webshop med alias webshop, hvilket vil blive vist på .com/webshop

Hvis du gerne vil køre to forskellige og adskilte setups, så er der heller ikke noget i vejen for at du installerer en ny joomla+webshop i undermappen /webshop (eller du kan lave et decideret subdomæne).

Husk som altid at tage en fuld backup før du går igang.

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Sun Mar 16, 2014 7:19 pm
by mnxfiles
Hej Ole og Brian

Tak for jeres råd og vejledning. Umiddelbart vil jeg i første omgang forsøge at gøre det i samme hjemmesiden (man har tanker om at lave det som seprat setup på en anden side jeg har).

Af frygt for at lyde uvidende - hvad vil det så helt bestemt sige at fjerne index.php fra url? (andet end det umiddelbare). Lyder jeg logisk og er vel også bedre som SEO?

Med venlig hilsen
Martin

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Sun Mar 16, 2014 8:38 pm
by b-ronnow
Hej Martin

Det med at fjerne index.php gør at dine besøgende og søgemaskinerne bedre læser din url på hjemmesiden.

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Mon Mar 17, 2014 10:00 pm
by mnxfiles
Ok. Tusinde tak. Det skal jeg da have gjort uanset hvad.

Lige endnu et spørgsmål.
Mit site er pt 2.5. Er det muligt at lave et subdomain med ny joomlainstallation (e.g. mysite.eu/shop), som så er joomla 3.2?
I første omgang bliver det lavet på localhost.

Mvh
Martin

Re: Oprette webshop som subsite/subdomain

Posted: Mon Mar 17, 2014 10:17 pm
by b-ronnow
ja det er muligt.