Nybegynnerspørsmål

Spørsmål om administrasjon og installering

Moderators: Per Yngve Berg, sone12

Locked
lenelille
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Nov 05, 2012 12:02 pm

Nybegynnerspørsmål

Post by lenelille » Tue Nov 13, 2012 1:44 pm

Jeg skal prøve meg på min første joomlaside (håper jeg), og skal lage sider for en organisasjon som allerede har en webside. Min erfaring ligger i selve webdesignen, html, css og javascript (stort sett brukt dreamweaver). Jeg ønsker nå å bruke Joomla, slik at sidene kan oppdateres og administreres av andre enn meg. Noen ting gir meg store startvansker mht i det hele tatt få lastet ned Joomla: Kan jeg installere Joomla lokalt på min pc og utarbeide hjemmesider offline først, for deretter å publisere sidene på nåværende domene når de er lanseringsklare? Hvis ikke; hvordan kommer jeg igang med å bygge nye sider i Joomla på et domene som allerede er i bruk (sidene ligger i dag på en server hos selskapet som i sin tid utviklet nettsidene). Jeg får ikke helt fatt på dette, selv så mye forum og googling jeg har gjort. Det kan bli flere oppdrag etterhvert på andre domener, så dette er ikke bare aktuelt i forhold til dette ene domenet. Jeg håpet på et joomla-kurs i regi folkeuniversitetet i Asker, men dette ble avlyst pga få deltakere. Et kurs i Oslo er for langt unna for meg (bor i Vestfold).
...beklager hvis jeg poster allerede dekket emne, men jeg finner ikke akkurat det jeg leter etter - og har lest mye i forumet. Har også prøvd å få kommersiell hjemmehjelp :-[ , men ikke fått napp.

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4797
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Nybegynnerspørsmål

Post by rued » Tue Nov 13, 2012 9:23 pm

Foreslår at du begynner på følgende to adresser:

http://docs.joomla.org/Beginners
https://www.joomlainorge.no/hjelp

Du kan kjøre Joomla lokalt, men da må du sette opp en lokal webserver med XAMP, LAMP, MAMP el.a. avhengig av hva din maskin kjører av OS m.m. Men dette da blir litt på siden av Joomla, som du finner mye info om på nettet. Bare søk etter f.eks. 'lokal web server mac' / 'local web server mac' (el. windows / linux, bare tenker designer = eple ;)).
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, brukerstøtte og vedlikeholdsavtale m.m.

Norwegian Translation Team - https://crowdin.com/project/joomla-cms/nb


Locked

Return to “Administrasjon/installasjon”