Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hjelp.

Spørsmål relatert til tredjepartsutvidelser som komponenter, moduler etc.

Moderators: sone12, Per Yngve Berg

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hjelp.

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 1:13 pm

Hei
Jeg laget en meny. Og deretter en Egendefinert modul, Alta 2015, som da skulle vise menyen i høyre marg på valgte sider.

Det er bare det at den ikke gjør det, alltid.
På endel sider ser alt helt fint ut.
Men på andre sider så erstattes menylenkene i modulen med "mainmenu"-menyvalgene. :eek:

Why?

http://www.kulturverkstedet.no
Eksempel på funker: http://kulturverkstedet.no/arrangement
Eksempel på funker ikke: http://kulturverkstedet.no/program

På "Hjem" har jeg valgt å lage en "håndskreven" versjon, som en følge av dette.
Mon tro hva jeg gjør feil? Noen idéer?

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 3:28 pm

Prøver du å lage en Splitt.meny?

https://docs.joomla.org/Split_menus

En splitt-meny er en meny hvor øverste nivå vises i en modul og underpunktene i en annen.
du setter start og slutt-nivåene i meny-modulene.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 3:32 pm

Nei.

Jeg laget en helt egen selvstendig meny, som vises i modul i høyre kolonne. Den funker fint på noen undersider, mens den på andre erstattes av mainmenu. Og jeg kan ikke fatte hvorfor.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 3:35 pm

Det skal være underpunkter på hovedmenyen og ikke en selvstendig meny.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 3:42 pm

Nei.
Jeg har laget en egen selvstendig meny. Det skal IKKE være underpunkter til hovedmenyen. Modulen er da koblet til denne menyen.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 3:52 pm

Det ser ut til å være to moduler med tittel "Alta 2015".

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 3:58 pm

Per Yngve Berg wrote:Det ser ut til å være to moduler med tittel "Alta 2015".


Ja, det er en menymodul som heter det. Og en Egendefinert HTML-modul, som jeg som nevnt i første innlegg i denne kommentaren måtte lage senere for å få rette lenker på "Hjem". Denne modulen er altså kun på Hjem, og er IKKE årsaken.

Jeg skjønner ikke hvorfor menymodulen fungerer på f.eks. Arrangementsoversikt, men ikke på f.eks. "Om oss".

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 4:01 pm

For å forstå det må du skru av SEF i Global Konfigurasjon og se på Itemid=xx på url. Det er det menypunktet som blir aktivt på siden.
Å bruke en Egendefinert HTML-modul med linker er dødfødt og skaper kun problemer. Bruk en meny og modul.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 4:09 pm

Per Yngve Berg wrote:For å forstå det må du skru av SEF i Global Konfigurasjon og se på Itemid=xx på url. Det er det menypunktet som blir aktivt på siden.


Ok. Du tenker fortsatt splittmenypunkt fra hovedmenyen. Men jeg kan godt slå av SEF, så kanskje du eller noen andre klarer se årsaken til at menyen ikke vil. Skal jeg da velge "nei" på "Søkemotorvennlige nettadresser" og "Bruk omskrivning av nettadresse"? Og må jeg i såfall omdøpe .htaccess til htaccess.txt?

Per Yngve Berg wrote:Å bruke en Egendefinert HTML-modul med linker er dødfødt og skaper kun problemer. Bruk en meny og modul.


Problemet var jo at menymodulen viste hovedmenyen! At jeg lager en Egendefinert HTML-modul med lenker er av desperasjon, fordi oppdragsgiver jo svært gjerne vil at folk skal kunne se menyen som bare ikke vil vises på forsiden... Så den må bli der til problemet er løst. Den ble, som sagt, laget etter at problemet oppstod og er altså ikke en årsak - annet enn til irritasjon. For meg. Som jo helst vil slippe, da jeg jo laget en menymodul...

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 4:11 pm

Setter forresten stor pris på at du tar deg tid til å svare. På en lørdags ettermiddag :-)

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 4:16 pm

Har du sittet med dette hele natten? Det er lørdag idag.

I Meny-bahandleren lager du en ny meny og menypunkter.
I Modul-behandler lager du modul for menyen. Du setter i modulene hvilken meny den skal vise.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 4:21 pm

Men det er jo nettopp det som er poenget, skjønner du.
Jeg gikk i menybehandleren og lagde menyen Alta 2015.
Så gikk jeg i modulbehandleren og lagde menymodulen Alta 2015 som da ble koblet til menyen Alta 2015. Jeg valgte at den skal vises på alle sider, og at den skal stå i "right"-posisjon.

Og så skjer altså det morsomme; den vil ikke oppføre seg!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ranja on Sat Feb 07, 2015 4:24 pm, edited 1 time in total.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 4:21 pm

(Ikke hele natten, men nesten. Hehe.)

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 4:41 pm

Det kan være templaten som har problemet. Har prøvd med både Beez5 og Atomic, men ingen av disse har den modul-posisjonen.
Se etter om det finnes filer i malens html folder.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 4:53 pm

Det gjør det.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 4:56 pm

Hva er det i mod_menu?

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sat Feb 07, 2015 5:09 pm

Det ser du i ene bildet jeg la ut? diverse default-filer

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 07, 2015 5:56 pm

Post inneholdet i default.php

Du kan endre navn fra mod_menu til mod_menu.sav og se om det gjør noen endring.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sun Feb 08, 2015 12:32 am

Per Yngve Berg wrote:Post inneholdet i default.php

Code: Select all

<?php

// No direct access.
defined('_JEXEC') or die;

// Note. It is important to remove spaces between elements.
?>

<ul class="menu<?php echo $class_sfx;?>"<?php
   $tag = '';
   if ($params->get('tag_id')!=NULL) {
      $tag = $params->get('tag_id').'';
      echo ' id="'.$tag.'"';
   }
?>>
<?php
foreach ($list as $i => &$item) :
   $class = 'item-'.$item->id;
   if ($item->id == $active_id) {
      $class .= ' current';
   }

   if (   $item->type == 'alias' &&
         in_array($item->params->get('aliasoptions'),$path)
      ||   in_array($item->id, $path)) {
      $class .= ' active';
   }

   if ($item->deeper) {
      $class .= ' deeper';
   }

   if ($item->parent) {
      $class .= ' parent';
   }

   if (!empty($class)) {
      $class = trim($class);
   }

   echo '<li class="'.$class.'">';

   // Render the menu item.
   switch ($item->type) :
      case 'separator':
      case 'url':
      case 'component':
         require JModuleHelper::getLayoutPath('mod_menu', 'default_'.$item->type);
         break;

      default:
         require JModuleHelper::getLayoutPath('mod_menu', 'default_url');
         break;
   endswitch;

   // The next item is deeper.
   if ($item->deeper) {
      echo '<ul class="submenu">';
   }
   // The next item is shallower.
   else if ($item->shallower) {
      echo '</li>';
      echo str_repeat('</ul></li>', $item->level_diff);
   }
   // The next item is on the same level.
   else {
      echo '</li>';
   }
endforeach;
?></ul>


Per Yngve Berg wrote:Du kan endre navn fra mod_menu til mod_menu.sav og se om det gjør noen endring.


Det gjorde det. Om enn ikke helt som ønsket. Dvs at nå viser menymodulen "hovedmeny-punkter" overalt...

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sun Feb 08, 2015 11:02 am

Koden er identisk med core.

Kjører du versjon 2.5.28?

Hvordan opprettet du modulen? Er den kopiert eller laget en ny?
Prøv å slette Meny-modulen og lag en ny.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sun Feb 08, 2015 7:07 pm

Per Yngve Berg wrote:Koden er identisk med core.

Ok.

Per Yngve Berg wrote:Kjører du versjon 2.5.28?

Nei. Det står 2.5.24 og at det er den nyeste versjonen. Altså ingen oppdateringsvarsel.

Per Yngve Berg wrote:Hvordan opprettet du modulen? Er den kopiert eller laget en ny?

Som forklart i første innlegget mitt her, så laget jeg alt fra start. Null kopiering.

Per Yngve Berg wrote:Prøv å slette Meny-modulen og lag en ny.

Så vel ikke helt meningen med det, men gjorde det likevel. Slettet og lagde ny på nytt, kalte den Alta ny meny slik at den blir lettere å skille ut fra egendefinert modul - og resultatet er klin likt. Den viser hovedmenyen overalt... Jeg forsøkte så å endre mappenavn tilbake til main_menu i templates/html etterpå, og det er også likt som før - hovedmenyen vises på de fleste sider, kun få som viser menypunktene fra Alta 2015-menyen. Jeg tror jeg blir gal. Dette er ikke mitt arrangement, så det er jo rett og slett litt pinlig at jeg ikke får til dette. Men jeg skjønner ikke hva som forårsaker det. Jeg skjønner det virkelig ikke. Og angrer på at jeg ikke bare kjørte egendefinert html hele veien, for selv om det er knotete og statisk, så hadde jeg spart (deg og) meg noen timer grubling...

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Sun Feb 08, 2015 8:45 pm

Oppdater til 2.5.28.
http://joomlacode.org/gf/download/frsrelease/19919/161809/Joomla_2.5.x_to_2.5.28-Stable-Patch_Package.zip

Du kan også slette cachen i updater å se om det kommer opp en oppdatering.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Sun Feb 08, 2015 8:57 pm

Per Yngve Berg wrote:Oppdater til 2.5.28.
http://joomlacode.org/gf/download/frsrelease/19919/161809/Joomla_2.5.x_to_2.5.28-Stable-Patch_Package.zip

Du kan også slette cachen i updater å se om det kommer opp en oppdatering.


To sjeler, én tanke. Hadde akkurat lastet den ned og pakket den ut, da jeg fikk din melding :D

Et lite, og kanskje noe dumt, spørsmål: Når jeg nå overfører alle filene i zip'en til web'en, hva gjør jeg med htaccess? Hjemmesiden har .htaccess, mens zip'en har htaccess.txt. Skal jeg la zip'ens txt overskrive eksisterende .htaccess og så endre filnavn fra txt til htaccess?

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Mon Feb 09, 2015 4:23 am

Du skal installere den med Extension Installer.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Mon Feb 09, 2015 11:47 am

Per Yngve Berg wrote:Du skal installere den med Extension Installer.

Ja, selvfølgelig :-[

Vel, da er Joomla oppgradert til 2.5.28.
Meny og modul slettet og gjenopprettet på ny (altameny + Messen i Alta).

Samme problem fortsatt...

Jeg har tenkt litt på dette med default.php. Den kan ikke være lik. For når jeg renamed mappen den lå i til *.sav, så ble alle modulens visninger til hovedmenypunkter. Mens når mappen ikke har *.sav-"etternavnet", så vises ihvertfall modulen riktig noen steder.

Men altså, jeg har nå brukt fem dager på dette. Og føler jeg går i ring rundt meg selv...

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23566
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby Per Yngve Berg » Mon Feb 09, 2015 1:28 pm

Hvis du gjør endringer på modulen som viser hovedmenyen, vises endringen da?

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Mon Feb 09, 2015 1:39 pm

Per Yngve Berg wrote:Hvis du gjør endringer på modulen som viser hovedmenyen, vises endringen da?


Godt forslag.
Jeg forsøkte ved å endre modulen til å vise menyen Top istedet.
Resultat: Som før, viser hovedmenyen.

Altså ingen forskjell.
Jeg har nå satt den tilbake til å vise altameny igjen.

ranja
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sat Apr 07, 2007 1:12 pm

Re: Egendefinert menymodul erstattes med mainmenu-modul - Hj

Postby ranja » Mon Feb 09, 2015 2:36 pm

Hjemmesidens eier ble utålmodig. Så da er hele greia erstattet med en egendefinert html-modul med lenkede bilder. Takk for all assistanse.


Return to “Komponenter/moduler/programutvidelser”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest