MenusTableMenu: :_getNode failed

General questions relating to Joomla! 2.5. Note: All 1.6 and 1.7 releases have reached end of life and should be updated to 2.5. There are other boards for more specific help on Joomla! features and extensions.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Locked
2kaa2
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Feb 24, 2012 4:00 am

MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by 2kaa2 » Fri Feb 24, 2012 4:31 am

I've just begun creating a brand new site with Joomla 2.5, and upon creating a menu I'm getting the following error:

"Save failed with the following error: MenusTableMenu: :_getNode Failed -"

Does anyone have any idea why this might be happening and what can be done to fix it?

th25
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Feb 25, 2011 8:35 pm

Re: MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by th25 » Sat Feb 25, 2012 10:32 pm

2kaa2 wrote:I've just begun creating a brand new site with Joomla 2.5, and upon creating a menu I'm getting the following error:

"Save failed with the following error: MenusTableMenu: :_getNode Failed -"

Does anyone have any idea why this might be happening and what can be done to fix it?
I am having the same issue after a manual install. :'(

Any feedback would be greatly appreciated!

Thank you!

jkrabbenbos
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Oct 29, 2006 12:50 pm

Re: MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by jkrabbenbos » Mon Feb 27, 2012 2:08 pm

I fixed, more or less, it with the information from this page: http://www.cmsmind.com/joomla-error-sav ... de-failed/. I now have problems with reordering.

ninja_j
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Thu Jan 06, 2011 11:34 am

Re: MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by ninja_j » Fri Mar 02, 2012 8:49 am

I followed the SQL into my 2.5.1

INSERT INTO `MyJoomlaDatabase`.`mjd17_menu` (`id` ,`menutype` ,`title` ,`alias` ,`note` ,`path` ,`link` ,`type` ,`published` ,`parent_id` ,`level` ,`component_id` ,`ordering` ,`checked_out` ,`checked_out_time` ,`browserNav` ,`access` ,`img` ,`template_style_id` ,`params` ,`lft` ,`rgt` ,`home` ,`language` ,`client_id` ) VALUES ( ’1′, ”, ‘Menu_Item_Root’, ‘root’, ”, ”, ”, ”, ’1′, ’0′, ’0′, ’0′, ’0′, ’0′, ’0000-00-00 00:00:00′, ’0′, ’0′, ”, ’0′, ”, ’0′, ’0′, ’0′, ‘*’, ’0′)

but got the error message:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '00:00:00′, ’0′, ’0′, â€

Totally out of my depth here. It was a brand new install
thanks
Jenny

ninja_j
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Thu Jan 06, 2011 11:34 am

Re: MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by ninja_j » Fri Mar 02, 2012 11:30 am

I fixed mine using this forum reply http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=625&t=632543
thanks
Jenny

User avatar
rowbygoren
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Wed Jun 19, 2013 1:03 pm
Contact:

Re: MenusTableMenu: :_getNode failed

Post by rowbygoren » Thu Aug 28, 2014 1:35 am

If you are using Joomla 3.3.3 look at this thread.

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f ... 9#p3212189

....Rowby


Locked

Return to “General Questions/New to Joomla! 2.5”