Page 1 of 1

Problem with 310 error when enabling ssl on admin section

Posted: Tue Sep 18, 2012 11:16 pm
by Justin21
Good afternoon,
Every time i enable ssl on the admin section of Joomla. I brakes the site and gives me a Error 310 (net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS): There were too many redirects. I can type in the https and it works fine but when ever i activate it it brakes.
Have anyone seen this before or know what is casing this?
Thanks
Justin

Re: Problem with 310 error when enabling ssl on admin sectio

Posted: Tue Sep 18, 2012 11:39 pm
by chetanmadaan
do you have any kind of redirection turned on in your Joomla .htaccess to redirect non www users to www. or something like that?

Re: Problem with 310 error when enabling ssl on admin sectio

Posted: Thu Sep 20, 2012 10:50 pm
by Justin21
So the problem is that.
Network Solutions® uses a proxy SSL this does not allow the use of server-side variables to detect HTTPS (secure). All server-side coding will always detect HTTP (non-secure), and for programs that attempt to redirect non-secure connections (http://) to a secure connection (https://) will result in an infinite loop and server error after 30 seconds.
and this give this little code snippet

Code: Select all

<script language="javascript">
if (document.location.protocol != "https:")
{
document.location.href = "https://subdomain.yourdomain.com" + document.location.pathname;
};
</script>
This works fine except for all the connects to like ssl style sheets and js files are still referenced over http not https is there any javascript that will change all references to use ssl or any other Solutions?