loading slow - first byte time 60 sec

Discussion regarding Joomla! 2.5 Performance issues.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
ssvdirmel
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Sep 17, 2012 8:37 am

loading slow - first byte time 60 sec

Postby ssvdirmel » Mon Sep 17, 2012 8:50 am

Hi,

on my site there is the extension "wgpicasa" but the page loads very very slow (over 60 seconds!)...

my url is:
www.ssv-ueberherrn.de/cms/index.php/wgp ... -2012-2013

I tested it: http://www.webpagetest.org/result/120917_T1_51T/ and there is a "first byte time" over 60 sec!

Has anyone a idea what the problem is?

I tested also with "slideshowfx" - but there is the same issue.

Greets
dirmel

User avatar
alfred_winston
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Tue Aug 28, 2012 12:25 pm
Location: San Francisco, USA
Contact:

Re: loading slow - first byte time 60 sec

Postby alfred_winston » Thu Sep 20, 2012 12:42 pm

You will try to enabling the cache plugin it will reduce the first time byte. But First time byte will not improve the page score mostly.
Dot Com Infoway - Joomla Development
http://www.dotcominfoway.com/web-develo ... evelopment

ders1937
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Dec 23, 2012 10:13 am

Re: loading slow - first byte time 60 sec

Postby ders1937 » Mon Dec 24, 2012 3:59 am

maybe you should check your internet connection first, or maybe you should enabling your chache plugin and see it work or not to your site.

soomar63
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Mon Dec 24, 2012 11:39 am
Location: Tehran
Contact:

Re: loading slow - first byte time 60 sec

Postby soomar63 » Mon Dec 24, 2012 11:58 am

Hi, I tested the home page of your site and these are something you must check:
1- Your home page is too heavy. it is more than 2 mega bytes. the normal site must be under 800 kilo byte. so check these items:
* you have 68 external Javascript in your page! what are you doing? is this JS company? :)
* 22 external stylesheets!!! You must have maximum 5 css files.
* you have 15 background images! but your page is grey. remove unnecessary background or combine them into one strip.

2- Browser caching is not fully enable in your site!
3- You didn't specified images dimensions in your site.
4- The gzip is not activeted in your joomla. try enable it and add some code to your .htaccess file to fully gzip .css and .js files.
5- Your site is looking for more than 4 site to loading data. remove some of them.

I think if you correct these items, you site will loads very faster.
Good Luck.

Leandro-84-
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Wed Nov 11, 2015 10:26 pm

Re: loading slow - first byte time 60 sec

Postby Leandro-84- » Fri Apr 01, 2016 2:30 pm

Hi,

Sorry to revive this old thread, but I'm having a similar problem to yours it's taking too long to load the first byte on my Joomla website and I have tried pretty much everything I can think of with no success.

I have noticed that your website is loading really fast now, would you mind telling me how you solved the issue?

Thanks in advance!


Return to “Performance - Joomla! 2.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests