Main Menu Multilanguage joomla 2.5

General questions regarding the use of languages in Joomla! 2.5.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
britto
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Sun Dec 26, 2010 6:20 pm

Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by britto » Thu Feb 16, 2012 10:56 am

i have one main menu with home set all lang and 2 more items(contacts & news) lang all
1 main menu with home set italian lang and 2 more items(contacts & news) lang italian
1 main menu with home set english lang and 2 more items(contacts & news) lang english

Module associated to main is unpublished
1 module associated to main italian published
1 module associated to main englishpublished
when mysite load, title is that of italian main menu (home - it) but i can not see menu items
same switching to english, title is of english main menu (home-uk) but i can not see menu items
only way to get it is to publish them under main menu set all lang - i get the italian language version
all other contents are working fine switching between languages..
any help...thanks

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Thu Feb 16, 2012 6:27 pm

Update to 2.5.1

1. You do not need more than one menu item (set to home) in the main menu set to all
2. If you use menu items to contacts, make sure your contacts are set OK

Make a screenshot of the multilanguage status module and attach here.
Post url.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

britto
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Sun Dec 26, 2010 6:20 pm

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by britto » Fri Feb 17, 2012 8:23 am

sorry my joomla is already 2.5.1
i think there 's something wrong with contact and news feed as with article and module switcher is working fine what's special set for contact and newsfeed ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Fri Feb 17, 2012 8:45 am

Have you exactly followed the structure as explained in the tutorial?
http://multilingual.demojoomla.com/it/m ... passo.html

If you think you did, you may send me a pm with a superuser name/password and I will look at your site.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Fri Feb 17, 2012 11:44 am

Your jf_texturia template is at fault.
It does not contain a position-7 and adds without your consent a specific code with a link to the Default Main Menu set to ALL

I have changed the position of mainUK and mainIT to "submenu" and they do now display OK.
You still have to edit your template to get rid of the extraneous code loading the default Home.

Just delete in the template index.php the line

<?php mosShowListMenu($menuname); ?>

This should do it

Note: I suggest you let this known to the template developper
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

britto
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Sun Dec 26, 2010 6:20 pm

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by britto » Fri Feb 17, 2012 3:27 pm

Fantastic....thanks it works
it was my fault i copied mainmenu and i didn't check the template positions

signagechina
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:26 pm

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by signagechina » Fri Mar 09, 2012 9:33 am

Dear sir,
i have the similar problem with it.
I have 2 languages(English+Chinese) on my Joomla 2.5.2.
Everything is good, and i can switch languages.

The only question is that it can only show Main menu in one one language at the same time.
Only when i set the menu type of one language to:mainmenu then it works and showing the drowdown, the other language has no drowdown menu.

I tried to change menu type to mainmenu-EN, mainmenu-GB, mainmenu-CN, mainmenu-ZH
but they are not working and not showing items in mainmenu.

Example:
I set the menu 'Mainmenu-CN'(menu type:mainmenu), now in Chinese website it showing drow-down menu, but English website not showing.

I set the menu 'Mainmenu-EN'(menu type:mainmenu), now in English website it showing drow-down menu, but Chinese website not showing.

I can not set both of menu to (menu type:mainmenu) at the same time.

I will give you my access, thank you very much.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Fri Mar 09, 2012 10:39 am

Some templates (yours is one of them), require absolutely to duplicate template styles, assign each style to a Content Language, and set the correct mainmenu for it.

I did this on your site and it now works.

Please next time, ask my permission to send a mail/pm.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Fri Mar 09, 2012 10:43 am

Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

PureSuavia
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Aug 27, 2013 12:35 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by PureSuavia » Tue Aug 27, 2013 12:56 am

My problem is similiar but very strange... I have 4 languages on the new website that I'm making right now...

-English
-Romanian
-Russian
-Turkish

English and Romanian Menius are working fine... but the Russian and TUrkish meniu are displaying the Romanian meniu items... and when I disable the Romanian meniu....then the Turkish and Rusian meniu are displaying the old item home from the old main menu that joomla came with... Please I need help...I try to find the error for over 2 days now :( - Thank you a lot and thank you in advance.. God bless you!

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Wed Aug 28, 2013 4:28 am

Just follow precisely the instructions in the tutorial:
http://multilingual.demojoomla.com/mult ... steps.html
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

joomsphere
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Feb 12, 2014 3:06 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by joomsphere » Wed Feb 12, 2014 3:20 am

Dear Sir,

I have followed the tutorial guide and but still have a problem. Default language for our website is still in English while we already configure Chinese to be default.

Can you please assist us in this as we already so lost now? Is it possible if I pm you the access info for our website?

Really really appreciate it!

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Thu Feb 13, 2014 7:38 am

joomsphere wrote:Dear Sir,

I have followed the tutorial guide and but still have a problem. Default language for our website is still in English while we already configure Chinese to be default.

Can you please assist us in this as we already so lost now? Is it possible if I pm you the access info for our website?

Really really appreciate it!
OK
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Sat Feb 15, 2014 6:48 am

Which tutorial did you follow?
Your site is not set at all as a multilang site, except that you published the languagefilter plugin.
I unpublished it for now.
Here is a tutorial if you want to create a multilanguage site:
http://multilingual.demojoomla.com/mult ... steps.html

You will have to get the Chinese language files for the extensions you are using and make sure also that the English lang files are OK
解析错误在语言文件中
* JROOT/language/en-GB/en-GB.mod_socialmedialinks.ini :错误在行 7 里
* JROOT/language/en-GB/en-GB.mod_k2_jcarousel.ini :错误在行 74, 75, 76, 77 里
* JROOT/language /en-GB/en-GB.mod_k2_camera_slideshow.ini :错误在行 74, 75, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 里

Also you have installed a demo K2 content which is all in English and it seems that the K2 en-GB ini files are loaded after the Chinese ones, therefore overwriting them.

===>I suggest also to go to
administrator/index.php?option=com_installer&view=update

and update Gantry, K2 and whatever else needs to be updated
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

b0ngma01
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun May 17, 2009 2:17 am
Contact:

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by b0ngma01 » Sat Feb 15, 2014 7:53 pm

infograf768 wrote:Which tutorial did you follow?
Your site is not set at all as a multilang site, except that you published the languagefilter plugin.
I unpublished it for now.
Here is a tutorial if you want to create a multilanguage site:
http://multilingual.demojoomla.com/mult ... steps.html

You will have to get the Chinese language files for the extensions you are using and make sure also that the English lang files are OK
解析错误在语言文件中
* JROOT/language/en-GB/en-GB.mod_socialmedialinks.ini :错误在行 7 里
* JROOT/language/en-GB/en-GB.mod_k2_jcarousel.ini :错误在行 74, 75, 76, 77 里
* JROOT/language /en-GB/en-GB.mod_k2_camera_slideshow.ini :错误在行 74, 75, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 里

Also you have installed a demo K2 content which is all in English and it seems that the K2 en-GB ini files are loaded after the Chinese ones, therefore overwriting them.

===>I suggest also to go to
administrator/index.php?option=com_installer&view=update

and update Gantry, K2 and whatever else needs to be updated
Thanks for your tutorial.

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 7:55 am

Hi,

New to this Forum and way short of being an expert in Joomla or websites in general however I have built my own site in Joomla 2.5 and have taken the site multilingual using the JA Lang extension.

I have followed the tutorials and installed 4 new languages and created separate templates for each one, 3 languages work fine and have there own mega menus as well as a default menu and a menu for my site language of English.

The problem is that the fifth language will not show even though it has a menu, a template, articles (associated) and categories (associated).

I can install new languages no problem so I assume I have made a mistake somewhere in the Polish installation and don't know how to fix it.

All help gratefully received as it's driving me bananas and I keep just going around in circles.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Thu Jun 05, 2014 9:10 am

Hello

First use the multilangstatus module to check all
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=617&t=658605

and attach a screenshot of its result here
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 10:15 am

Screenshot attached
Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 10:15 am

Screenshot attached
Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 11:11 am

Hi
I've checked the multilang status and all looks correct and I have sent you a screenshot in the previous post.

Thanks

Roy

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 11:11 am

Hi Infograf768
I've checked the multilang status and all looks correct and I have sent you a screenshot in the previous post.

Thanks

Roy

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Thu Jun 05, 2014 2:29 pm

This is not the RESULTING display of the multilanguage status.
Once published, you have to click on it to diplay the results in a pop-up
Screen Shot 2014-06-05 at 16.28.34.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 6:13 pm

Sorry my mistake, please find attached.

The Language Filter plugin is disabled because I am using SH404sef.

Thanks

Roy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

royhiggs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jun 05, 2014 7:27 am

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by royhiggs » Thu Jun 05, 2014 6:13 pm

Sorry my mistake, please find attached.

The Language Filter plugin is disabled because I am using SH404sef.

Thanks

Roy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18867
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by infograf768 » Fri Jun 06, 2014 8:37 am

The Language Filter plugin is disabled because I am using SH404sef.
Sorry then, but I can't help in this case.
Otherwise the multilanguage status looks OK
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

tenia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Mon Aug 26, 2013 6:39 pm

Re: Main Menu Multilanguage joomla 2.5

Post by tenia » Fri Apr 03, 2015 10:43 pm

If you move a page to a different category, how do you use sh404sef to change the URL?


Locked

Return to “Language - Joomla! 2.5”