303 see other

General questions regarding the use of languages in Joomla! 2.5.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
blashkovich
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Nov 01, 2012 9:17 am

Re: 303 see other

Post by blashkovich » Thu Nov 01, 2012 10:05 am

infograf768 wrote:Another possible solution
Thanks! it realy works.

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Mon Jan 14, 2013 3:52 pm

infograf768 wrote:oops, wrong file
here is a new one:

Hello, i have installed Joomla 2.5.8, and still had a 303 redirect instead of a 200 ok or 301 moved permanently.
I replaced the languagefilter.php with your file ,and now i get a 200 ok in /es/url and in /url, ( /es/url is internally redirected to /url when typed in a browser). But why isn't this already implemented in Joomla 2.5.8?.
For seo, and adwords ( which doesn't publish ads for url with 303 response) a 200 or 301 response is needed.
Without applying your language filter the only way to get 200 ok for /url was to use in "Plug-in Manager: System - Language Filter" , Language Selection for new Visitors.= Site Language , as said in post http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=617&t=750377 .
So, will this languagefilter be added to next Joomla release, or will latest version still get a 303. In any way i think /es/url should redirect to /url with a 301 when selecting "remove language code of default language". Thanks much
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18866
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: 303 see other

Post by infograf768 » Tue Jan 15, 2013 5:51 pm

The plugin has been patched in April and it should be the same file as proposed in
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f ... 2#p2796285
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Tue Jan 15, 2013 10:18 pm

There are at least 16 lines different between the languagefilter.php you posted that gives a 200 OK, and the one in Joomla 2.5.8 . And adwords did reject all my ads with the 303 response i was having with Joomla 2.5.8 in /url links, default language is (es). Even the demo site http://multilingual.demojoomla.com/ gives a 303 response..
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18866
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: 303 see other

Post by infograf768 » Wed Jan 16, 2013 10:11 am

Indeed, there was a patch to the plugin since.
Please test this new file
languagefilter.php_303.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18866
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: 303 see other

Post by infograf768 » Sun Jan 20, 2013 8:32 am

this has been corrected in master (3.0.3 to be released) as well as in 2.5.x for the next release.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Sun Jan 20, 2013 10:39 pm

infograf768 wrote:this has been corrected in master (3.0.3 to be released) as well as in 2.5.x for the next release.
Hello, thanks for your time, but, could you specify what has been corrected? is there a changelog? Thanks
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18866
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: 303 see other

Post by infograf768 » Mon Jan 21, 2013 11:25 am

Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Mon Jan 21, 2013 9:48 pm

[#29964] Files upload problem

Not about languagefilter.php ... , wrong url, perhaps?
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18866
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: 303 see other

Post by infograf768 » Tue Jan 22, 2013 8:26 am

Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Tue Jan 22, 2013 10:35 pm

Thanks for your effort, it now works again. Happy to have contributed and helped.
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

tobe_
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Fri Mar 09, 2012 4:27 am

Re: 303 see other

Post by tobe_ » Thu Jan 31, 2013 2:16 am

hello, with lastest fix, there is a problem generating the xml sitemap. When using http://www.xml-sitemaps.com , i have the urls of the default language not created in the sitemap. When i create the sitemap with http://www.web-site-map.com/xml_sitemap.php , i get duplicated urls in default language , like /url and /en/url listed twice in the sitemap. Please help.., this didn't happen using Joomla 2.5.8 languagefilter file.
Canary Islands Architects | http://www.arquitai.com/
Specialized in prefab modular design houses | http://www.arquitai.com/constructora/ca ... -modulares

wojsmol
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 475
Joined: Fri Jul 24, 2009 8:18 am

Re: 303 see other

Post by wojsmol » Fri Dec 13, 2013 11:00 pm

Hello
Problem solved in http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=29962 occurs again in Joomla! 2.5.16 I checked it using all 3 sides given by @infograf768.
Regards

User avatar
pishro
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 285
Joined: Tue Oct 09, 2012 7:22 am

Re: 303 see other

Post by pishro » Wed Dec 25, 2013 8:35 pm

I also ran the wget command with SEF turned ON and auto-generate new URLs OFF, and got a mix of 301s and 303s.

WIth SEF turned fully OFF, I got all 303s. On all 3 backups they all gave the network error, but they did all complete and I received 3 emails saying that backup was successful.

akbett
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:59 pm

Re: 303 see other

Post by akbett » Tue Apr 29, 2014 9:01 am

Hello ,

I have problems with language filter and router

http://www.conilcadiz.es/index.php/es/c ... /33/correa
click on
solicitud de alquiler

lost task "rent_request", and move to HTTP/1.1 303 See other

But for English all work excellent:
http://www.conilcadiz.es/index.php/comp ... /33/correa

button: rent request

Thanks,
Andrew

imnlimited
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Apr 13, 2015 3:07 pm

Re: 303 see other

Post by imnlimited » Mon Apr 13, 2015 3:15 pm

Hi,

We are also experiencing a 303 status code.

We are on Amazon EC2, with NGINX. Site is also set to 'https' only.

See: http://joxi.ru/el2ZZo6C73BJ2J

The 303 appears during test of http://www.ourdomain.nl, see:

See: http://joxi.ru/E5mdy6Mi85nv21

We are on Joomla 3.4.1.

Is this related? If not, could you shed some light for us?

Thanks,


Andrew


Locked

Return to “Language - Joomla! 2.5”