Cannot switch language !! Help

General questions regarding the use of languages in Joomla! 2.5.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
angotsai
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Sun Jan 26, 2014 7:30 am

Cannot switch language !! Help

Postby angotsai » Thu May 15, 2014 5:27 am

My site has three languages (TW,ZH,US) that's default is TW.
It suddenly changes ZH to default when I link the homepage by IE.
(http://www.xxx.com -> redirect http://www.xxx.com/zh)
And I cannot switch to TW.
(I click "www.xxx.com/tw" to redirect "www.xxx.com/zh" but "www.xxx.com/us" is okay.)

I try to use another browser to test , and that has no problem.

Do anyone has any ideas or solutions for the issue ??

Thanks.

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26487
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Cannot switch language !! Help

Postby imanickam » Thu May 15, 2014 6:30 am

What is your site's URL so that others can view what is happening?

In the Plugin Manager, for the plugin "System - Language Filter", for the option "Language Selection for new Visitors" what value is set? The values are "Browser Settings" and "Site Language".

Also, be informed that is a user visits a site that has been already visited by him/her, due to cookie settings he/she may be directed to the language that has been already visited by him/her.

This behavior could be controlled by the option "Cookie Lifetime".

Also, suggest the following:

- Go to the Module Manager
- Filter the modules by Administrator
- Publish the module Multilanguage Status (after this, a link with the text Multilanguage Text would appear in the status bar in the backend)
- Click on the link "Multilanguage Text" that is in the status bar, a pop-up window with the details of the Multilanguage implementation would show up. Post the image of that pop-up window
- Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged

angotsai
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Sun Jan 26, 2014 7:30 am

Re: Cannot switch language !! Help

Postby angotsai » Thu May 15, 2014 12:57 pm

Hi imanickam
I'm very thank you reply my question.
I purge expired cache and clean cache on Joomla host and then it is normal .

Very appreciate your help , thanks.

fantasymc
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Tue Oct 11, 2016 3:58 pm

Re: Cannot switch language !! Help

Postby fantasymc » Wed Oct 12, 2016 1:20 am

Dear imanickam

I have same problem with this post so i don't want to create new topic for this.
My site [url]amc.edu.vn[/url]have two language, Vietnamese (default) & English languega.
Now i can't click to Vietnamese (link in top, right) to change language site to Vietnamese languega.
please take a look to my attached pictures for detail.

Thank you for your help.

Image
Image

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18570
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Cannot switch language !! Help

Postby infograf768 » Wed Oct 12, 2016 10:11 am

@fantasymc

Which Joomla version is that site?

Link works for me here. I can switch easily
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

fantasymc
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Tue Oct 11, 2016 3:58 pm

Re: Cannot switch language !! Help

Postby fantasymc » Wed Oct 26, 2016 3:32 am

Dear infograf768,

i'm using Joomla! 2.5.6.

i'm also try in FF & Microsoft Edge, it works but in Chrome, this problem still happend.

Now when i type amc.edu.vn in Chrome (53.0.2785.143) it's redirect to http://amc.edu.vn/en/dang-nhap and showing 404 - Page not found.
dang-nhap is one menu item, used for Vietnamese language, it's mean login with link (index.php?option=com_users&view=login)

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18570
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Cannot switch language !! Help

Postby infograf768 » Wed Oct 26, 2016 11:03 am

The true link is
amc.edu.vn/vi/dang-nhap

as that menu item is specifically for Vietnamese, NOT English.

I suggest you associate the menu items in English and Vietnamese.

But, also, it's time for you to move to 3.6.4
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

fantasymc
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Tue Oct 11, 2016 3:58 pm

Re: Cannot switch language !! Help

Postby fantasymc » Thu Oct 27, 2016 4:34 am

Dear infograf768,

Thanks for your advice. i know right menu is amc.edu.vn/vi/dang-nhap and i should create menu associated for English.
My point is why when i typed domain is automatic redirect to this url (amc.edu.vn/en/dang-nhap), could you tell me how to find and fix it?

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18570
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: Cannot switch language !! Help

Postby infograf768 » Thu Oct 27, 2016 6:24 am

No way to really help without access to your site as SuperUser.
But, try to clear all caches (joomla and browser).
Cache may be the issue as I can't reproduce your issue here on my browser.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group


Return to “Language - Joomla! 2.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests