Multilingual J2.5 not working

General questions regarding the use of languages in Joomla! 2.5.

Moderators: infograf768, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
magos88
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:04 am

Multilingual J2.5 not working

Post by magos88 » Mon Jun 01, 2015 11:11 am

Hello guys. I was asked to add two languages on a greek website, English and Bulgarian. Not the first time to do it, have done it multiple times on J3.0. However this time, nothing seems to work correctly.

1. Language switcher, only shows the flag in English.
2. Even in english, when switching to it, the menu is not translated, despite the fact that in the administration it is translated.
3. When selecting english as main language, the username is correct www.mydomain.gr. When I turn it to greek, as it should be, it adds /en: www.mydomain.gr/en and considers it as a home page.

Content Language is configured, Template for each language, menu for each language plus one for all is created. However the problems still exists. Any ideas? The url is www.drougkas.gr

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27227
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by imanickam » Mon Jun 01, 2015 2:49 pm

Try the following:

(a) Go to the Module Manager
(b) Filter the modules by Admin
(c) Publish the module "Multilanguage Status"

After this a link "Multilanguage Status" would appear in the status bar. Click on that link and a pop-up window showing various settings of the Multilingual Status would appear. Generally, the information in this window would be sufficient to troubleshoot the problem.

In your reply, post an image of the "Multilanguage Status" window.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

magos88
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:04 am

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by magos88 » Tue Jun 02, 2015 10:16 am

imanickam wrote:Try the following:

(a) Go to the Module Manager
(b) Filter the modules by Admin
(c) Publish the module "Multilanguage Status"

After this a link "Multilanguage Status" would appear in the status bar. Click on that link and a pop-up window showing various settings of the Multilingual Status would appear. Generally, the information in this window would be sufficient to troubleshoot the problem.

In your reply, post an image of the "Multilanguage Status" window.
Here is the image asked. However it doesn't seem to solve the problems :/ Any suggestions??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3377
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by ribo » Tue Jun 02, 2015 10:27 am

Plugin Manager: System - Language Code is it enabled?
chat room spontes : http://www.spontes.com

magos88
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:04 am

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by magos88 » Tue Jun 02, 2015 10:50 am

Both Language Code and Language Filter are configured properly and enabled. I cannot understand what happens. Everything seems to be correct but it still keeps showing only english flag, without the translations to work.

User avatar
ribo
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3377
Joined: Sun Jan 03, 2010 8:47 pm
Contact:

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by ribo » Tue Jun 02, 2015 11:27 am

chat room spontes : http://www.spontes.com

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27227
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Multilingual J2.5 not working

Post by imanickam » Tue Jun 02, 2015 4:31 pm

Can you please attach a copy of the Content Languages screen?

Also, check whether there is any space or non-printable characters after or before the language codes.

I do not mind looking into the issue if access is provided to me. If you decide to do so, make sure to take a copy of the site files (along with sub-directories) and the database content by exporting the content using the tools such as phpMyAdmin.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged


Locked

Return to “Language - Joomla! 2.5”