Page 1 of 1

403 errors after editing once, cookies might be the cause?

Posted: Tue Sep 25, 2012 8:55 am
by joelunch2
On the front end when logged in as Super Admin I can edit an article once, but when I try again I get an error;

403 - You are not permitted to use that link to directly access that page

If I delete browser cookies while logged in I can then edit the story again. I notice that I am only prompted with a cookie when I log out but not in (I set IE to prompt for all cookies). Is that normal? I am using IE 9 (win7) but also got this issue in Chrome.

In firefox it is logging me out when I try to re-edit the story.

Anyone know what might be going on?

Re: 403 errors after editing once, cookies might be the caus

Posted: Wed Sep 26, 2012 2:04 am
by joelunch2
Further testing has shown that turning off URL rewriting in the global configuration stops this issue happening (but this isn't so good for our SEF URLS!!).

Does anyone have some advice or things to try on the server and maybe in .htaccess to troubleshoot this? I have tried various things with no luck.

Re: 403 errors after editing once, cookies might be the caus

Posted: Wed Sep 26, 2012 7:19 pm
by mcasner
Did you solve the problem?

I'm having the exact same issue. I'm using 2.5.7. It is happening when trying to edit from the front and back end.

Re: 403 errors after editing once, cookies might be the caus

Posted: Wed Sep 26, 2012 10:55 pm
by humvee
[Mod note: Moved from General Forum to SEO Forum; ]
To help you, in the future, find the correct forum for your topic please read the Which forum to post your question that I have put together.

Re: 403 errors after editing once, cookies might be the caus

Posted: Mon Oct 01, 2012 2:31 am
by joelunch2
No I haven't fixed it yet. I have just disabled URL rewriting for the moment. Would love a solution.


Thank for moving the thread Andi. When I started I didn't know it was SEO related...

Re: 403 errors after editing once, cookies might be the caus

Posted: Sat Jan 30, 2016 3:47 am
by jcalvert
This issue has be reopened in the GitHub:

https://issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/9013