JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

This forum is for general questions about extensions for Joomla! 2.5.

Moderators: pe7er, General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
ShMaunder
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 486
Joined: Mon Jul 05, 2010 7:22 pm
Location: UK
Contact:

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by ShMaunder » Sun Dec 15, 2013 12:07 am

Hmm, not sure why I've not been getting emails again from the forums.... only spotted this by chance.

@sgvfr - I've seen this before, but can't remember what the issue was now. Can you post / email / PM me a screenshot of your current configuration of both the Authentication and User plug-in? And also any lines in <joomla>/logs/error.php.

@heleum - Bit late but Version 2 does user provisioning.

On the topic of version 2, the RC is being unveiled tomorrow on the site with all supporting documentation. Upgrades from version 1 to 2 aren't supported, so uninstall version 1 first. Version 1 will get updates till Joomla 3.5 is released.
Shaun Maunder
JMapMyLDAP extensions - Joomla! 2.5/3.1/3.2 LDAP Integration & SSO
http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/

sgvfr
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Dec 09, 2013 6:02 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by sgvfr » Wed Dec 18, 2013 4:26 pm

Hi shaun, i ended upgrading to the newest version and everything appears to be working fine now.

Thanks again for this excellent extension!

pixeljuice
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Dec 11, 2013 2:42 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by pixeljuice » Thu Dec 19, 2013 3:52 pm

hi,
we managed to succesfully setup Kerberos authentication versus Active Directory, AD users are correctly authenticated and/or created into Joomla user database.
We still have problems with the SSO. Every time a user tries to connect to Joomla site a login popup appears.
We correctly setup the REMOTE_USER variable and the Username Replacement.
We search for errors on the error.php but it is empty.
Joomla is running on Apache, on UBUNTU Server 12.04 and the Active directory is a Windows 2003 server domain.
Hope you can help,
S.

carlosaya
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Dec 30, 2013 9:59 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by carlosaya » Mon Dec 30, 2013 10:06 pm

Hi, I have successfully gotten LDAP and SSO working today on my Windows XAMPP server. The SSO works great for the backend site (which is all I need it for), however if SSO fails I would like the user to be presented with the standard administration login page. This way I can setup 3rd parties with admin access to our Joomla instances via local Joomla accounts instead of having to create an Active Directory account for them. Right now when SSO fails, I get a basic authentication logon prompt, and if I cancel that then I get access denied.

Is this possible? If yes, then how can it be done? Thanks!

asylum88
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Apr 03, 2011 12:56 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by asylum88 » Tue Jan 28, 2014 6:50 am

Hi Shaun,

I just started to give this a try, but i couldn't get it work as tutorial told me to, for example;
Test/Debug and it ended up with this error message:
:: PHP LDAP Debug 2.0.0.400 Script Started ::
[991] Failed to load the PHP LDAP library.
:: PHP LDAP Debug 2.0.0.400 Script Finished ::
Then, i was trying to find the clue, which is i found this at your website, that explained i should have ldap ext. http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/doc ... ension.htm.

however, the situation i have now is, my website was hosted somewhere that using cPanel, and doesn't have those required ext,
Is this still possible to use or else?

Please advise,

Thank you very much Shaun!

rouhunko
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:24 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by rouhunko » Wed Jan 29, 2014 9:33 am

The v2 creation plug-in is included in the pkg_ldap_plugins package.

Timo

Gyzzmo
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Feb 07, 2014 11:21 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Gyzzmo » Sun Feb 09, 2014 4:54 pm

Hi!

I try to use this plugin (latest version, 2.0.400 RC1) with my joomla 2.5 and Samba4 DC. With the creation plugin i have read this:
"Method is called after the user is created in LDAP. This can be used to run external scripts (such as creating home directories) and/or adding groups to the new user."
It's with the .php for the onAfterCreation function.
My question is: How do I add my users to a group?

In advance thank you, in the idea that component opens many new doors!

Thank you for development!

EifelYeti
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 11, 2014 1:56 pm

Re: JMapMyLDAP - SSO for 2.5

Post by EifelYeti » Tue Feb 11, 2014 2:06 pm

Hi
We are using your plugin for our intranetsystem. After sucessfully installing your LDAP component we wanted to install SSO as well but we can't get it to work.

When opening the index.php we recive a White Screen of Death, unfortunatly. Your "Dummy" plugin works fine. Our LDAP version look exactly as the one you posted under your troubleshooting section.
We want to connect to a Active Directory, Win2k3. Our Apache runs on a OpenSUSE system. Joomlaversion 2.5 and 3.2 (we tested both).

best regards
-Yeti

ritil
I've been banned!
Posts: 18
Joined: Thu Apr 11, 2013 8:17 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by ritil » Thu Mar 13, 2014 11:11 pm

I thought this would be native in 1.6. I'm hoping this is simple and a major oversight on my part. I can't figure out how to map the groups. I see plenty of tools for 1.5 like JauthTools but do they work in 1.6?

ShMaunder
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 486
Joined: Mon Jul 05, 2010 7:22 pm
Location: UK
Contact:

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by ShMaunder » Mon Mar 17, 2014 8:13 pm

@ritil - LDAP group mapping is not native to Joomla and imo, shouldn't be neither as most sites do not use LDAP authentication. JAuthTools does not work in 1.6+ - Sam ported some of the JAuthTools code to 2.5 before he moved on. At some point, the JAuthTools SSO plug-ins will be ported so they work in 2.5+. Did you try JMapMyLDAP to accomplish LDAP group mapping?


If anybody from the posts above are still having problems, then send over an email. I do not get notifications from this thread.
Shaun Maunder
JMapMyLDAP extensions - Joomla! 2.5/3.1/3.2 LDAP Integration & SSO
http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/

fp25
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Mar 18, 2014 9:10 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by fp25 » Tue Mar 18, 2014 9:19 am

Hi Shaun,
I'm currently using your JMapMyLDAP tool (version 2).
I spent some time to configure it and it's now working great with LDAP (Active Directory) authentication on Joomla.

I'd like to go further and be able to create AD users with Joomla form.
So I followed your instructions, but I'm stuck with this error :
An LDAP add operation failed.
This is what I found in the log ("essai" is the name I gave to the user I wanted to create) :
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Attempting connection to LDAP with host ***.***.***.***
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Successfully connected to ***.***.***.*** . Setting the following parameters: ldapV3
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Successfully connected.
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Attempt to retrieve user distinguished name using '(sAMAccountName=essai)' with search.
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Closed connection.
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Attempting connection to LDAP with host ***.***.***.***
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Successfully connected to ***.***.***.***. Setting the following parameters: ldapV3
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Successfully connected.
2014-03-18T08:46:22+00:00 101 Attempt to retrieve user distinguished name using '(sAMAccountName=essai)' with search.
2014-03-18T08:46:22+00:00 12802 An LDAP add operation failed.
Can you help me with that error ?

Thank you very much !

john256
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Thu Mar 20, 2014 10:04 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by john256 » Thu Mar 20, 2014 10:16 am

Hi Shaun,

I tried to email you but getting a failure back: "Delivery has failed to these recipients or groups: shaun@shmanic.com - The e-mail address you entered couldn't be found. Please check the recipient's e-mail address and try to resend the message. If the problem continues, please contact your helpdesk. - The following organization rejected your message: shmanic.com."

Anyway, here's my question, hope you can help:

First up, thanks for the great Joomla! LDAP extensions. I have been working through the following tutorial: http://timplummer.com.au/4-how-to-integ ... -ldap.html - and the documentation on your site, and your [youtube] video, and have managed to get it working on my Joomla! 3.2 Intranet site to the point of LDAP working with groups and we can manually login with our standard network ID’s.

I’m trying to get SSO working though, and the above guide goes through those steps but it’s not working for me. I found this page on your site: http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/doc ... -setup.htm

It mentions that you must have either AUTH_USER or REMOTE_USER defined in PHPInfo but I do not have them in there. I’ve been searching for ways to add one of them to my Apache web server but so far no luck. Is this the missing key for SSO or am I missing something else? If so, how do you get AUTH_USER or REMOTE_USER set-up?

Here's my Joomla! System Information:

PHP Built On - Windows NT TAS-VWS-003 6.1 build 7601 (Windows Server 2008 R2 Standard Edition Service Pack 1) i586
Database Version - 5.6.16-log
PHP Version - 5.4.26
Web Server - Apache/2.4.7 (Win32) PHP/5.4.26
WebServer to PHP Interface - apache2handler
Joomla! Version - Joomla! 3.2.3 Stable [ Ember ] 6-March-2014 14:30 GMT

Many thanks, John

john256
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Thu Mar 20, 2014 10:04 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by john256 » Thu Mar 20, 2014 1:53 pm

Shortly after my post, I found this:

http://stackoverflow.com/questions/2099 ... 5#22534595

Using the SSPI module to load AUTH_USER on Apache, it has sorted the SSO issue out.

Now works a treat!

John

Disaron
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat Mar 29, 2014 4:25 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Disaron » Sat Mar 29, 2014 4:45 am

Hi, Shaun!

First of all, thanks for great extension!

I`m using jmapmyldap2 with IIS7+AD+Windows authorisation+SSO. Works great but one trouble exists:
Network have some domains with trust relationship.
If each domain have user with equivalent names, I have this problem:
DOMAIN_1\JohnD
DOMAIN_2\JohnD
SSO plugin cut domain name (that is nessesary).
DOMAIN_1\JohnD succesfully logged in and commited changes and group mapping. Than if DOMAIN_2\JohnD try to log in, LDAP plugin succesfully log in to Joomla! account DOMAIN_1\JohnD (and in ldap.debug.log I see dn for DOMAIN_1\JohnD, because domains have trust). I understand that users must have uniq names, but this situation can be use for abuse act (especially if some one of this users have escalated permissions in J!) for domain admins.
Is there possible to check used domain by already commited in profile params and log in only if domain is correct? Thanks!

Flaterik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue May 02, 2006 10:41 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Flaterik » Mon Apr 07, 2014 4:42 pm

hi, i have installet Apache 2.4 with mysql and php on win 2012 server.

I can install joomla and this component.

I can't save my LDAP configuration

The error message is Invalid Field : Name

Everything i write on name, seem's invalid.

What's the problem?

Thank you

kardinol
I've been banned!
Posts: 29
Joined: Sun Aug 18, 2013 11:23 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by kardinol » Mon Apr 07, 2014 9:53 pm

With this you can not only easily find the right integration to your directory, but also give users characeristics with joomla groupmemberships by using the LDAP membership. When you administrate users through the LDAP, you can control their access in Joomla this way! Excellent.

Flaterik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue May 02, 2006 10:41 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Flaterik » Tue Apr 08, 2014 10:03 am

My last problem is solved, now i find another problem.

If i try to log on the apache machine, it works correctly.
SSO work very well.

If i try to login from another pc of domaina, Internet Explorer ask me the DOMIN credential...

How to bypass this?

Flaterik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue May 02, 2006 10:41 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Flaterik » Tue Apr 08, 2014 10:44 am

Update, i solve the other problem by changing the host file of single machine (difficult to explain why)

Now for each login the time is very long and the problem is this:

Code: Select all

[Tue Apr 08 12:35:47.693178 2014] [:error] [pid 2848:tid 1008] [client 10.10.10.232:61028] PHP Notice:  Undefined index: commits in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
[Tue Apr 08 12:35:47.693178 2014] [:error] [pid 2848:tid 1008] [client 10.10.10.232:61028] PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
[Tue Apr 08 12:37:34.659987 2014] [:error] [pid 2848:tid 1012] [client 10.10.10.232:61096] PHP Warning:  preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 13 in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\user\\adapters\\ldap.php on line 136
[Tue Apr 08 12:37:34.675612 2014] [:error] [pid 2848:tid 1012] [client 10.10.10.232:61096] PHP Notice:  Undefined index: commits in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
[Tue Apr 08 12:37:34.675612 2014] [:error] [pid 2848:tid 1012] [client 10.10.10.232:61096] PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
[Tue Apr 08 12:39:05.127095 2014] [:error] [pid 2848:tid 1012] [client 10.10.10.232:61122] PHP Notice:  Undefined index: commits in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
[Tue Apr 08 12:39:05.127095 2014] [:error] [pid 2848:tid 1012] [client 10.10.10.232:61122] PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\ldap\\helper.php on line 744
This is the log of Apache.
In file at line 744 it seem's to be a log insert, i disable logging but doesn't change nothing

Flaterik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue May 02, 2006 10:41 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Flaterik » Thu Apr 10, 2014 7:08 am

Update
I have no error on component log

I can log in and i can SSO
The only problem is that the system, on the login, go very slow and notice me after login the error i paste and now another erro

Code: Select all

PHP Warning:  preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 13 in F:\\www\\extranet\\libraries\\shmanic\\user\\adapters\\ldap.php on line 136
My Config
Win 2012R2 Server
Apache 2.4
Php 5.5.11
Joomla 3.x
Mysql 5.6.16 Community Server

ssemegran
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jul 14, 2006 1:17 pm
Contact:

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by ssemegran » Tue May 06, 2014 8:21 pm

Hello-

My Joomla install is giving me the following error:

Error
SSO: Failed to authenticate user 'xxxxxxx'.

FYI, xxxxxxx is not the username. I didn't want to post it in this forum.

Anyway, I have all of the JMapMyLDAP plugins installed and I installed mod_auth_sspi in Apache.

Here's my setup info:

Joomla 3.3.0
Apache 2.2.25
PHP 5.3.28
MySQL 5.6.18

Here's the debug errors:

JLDAP2: The dn/filter parameter requires a valid dn.
Call stack
# Function Location
1 JApplicationCms->execute() JROOT\index.php:40
2 JApplicationSite->doExecute() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:255
3 JApplicationSite->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:196
4 JApplicationCms->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:636
5 JApplicationBase->triggerEvent() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:587
6 JEventDispatcher->trigger() JROOT\libraries\joomla\application\base.php:106
7 JEvent->update() JROOT\libraries\joomla\event\dispatcher.php:162
8 call_user_func_array() JROOT\libraries\joomla\event\event.php:71
9 plgSystemJSSOMySite->onAfterInitialise()
10 JSSOAuthentication->login() JROOT\plugins\system\jssomysite\jssomysite.php:85
11 JSSOAuthentication->authenticate() JROOT\libraries\shmanic\jssomysite.php:165
12 plgAuthenticationJMapMyLdap->onSSOAuthenticate() JROOT\libraries\shmanic\jssomysite.php:135
13 JLDAP2->getUserDN() JROOT\plugins\authentication\jmapmyldap\jmapmyldap.php:157
14 JLDAP2->getUserDnDirectly() JROOT\libraries\shmanic\jldap2.php:451
SSO: Failed to authenticate user 'ssem451'.
Call stack
# Function Location
1 JApplicationCms->execute() JROOT\index.php:40
2 JApplicationSite->doExecute() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:255
3 JApplicationSite->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:196
4 JApplicationCms->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:636
5 JApplicationBase->triggerEvent() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:587
6 JEventDispatcher->trigger() JROOT\libraries\joomla\application\base.php:106
7 JEvent->update() JROOT\libraries\joomla\event\dispatcher.php:162
8 call_user_func_array() JROOT\libraries\joomla\event\event.php:71
9 plgSystemJSSOMySite->onAfterInitialise()
10 JSSOAuthentication->login() JROOT\plugins\system\jssomysite\jssomysite.php:85
SSO: Failed to authenticate user 'xxxxxxx'.
Call stack
# Function Location
1 JApplicationCms->execute() JROOT\index.php:40
2 JApplicationSite->doExecute() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:255
3 JApplicationSite->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:196
4 JApplicationCms->initialiseApp() JROOT\libraries\cms\application\site.php:636
5 JApplicationBase->triggerEvent() JROOT\libraries\cms\application\cms.php:587
6 JEventDispatcher->trigger() JROOT\libraries\joomla\application\base.php:106
7 JEvent->update() JROOT\libraries\joomla\event\dispatcher.php:162
8 call_user_func_array() JROOT\libraries\joomla\event\event.php:71
9 plgSystemJSSOMySite->onAfterInitialise()
10 JSSOAuthentication->login() JROOT\plugins\system\jssomysite\jssomysite.php:85
11 JSSOAuthentication->_reportError() JROOT\libraries\shmanic\jssomysite.php:183
12 JError::raiseWarning() JROOT\libraries\shmanic\jssomysite.php:221
13 JError::raise() JROOT\libraries\legacy\error\error.php:276

I have a Joomla 1.5 site that I'm attempting to migrate from. I use the JAuthTools on that site and it works great. When setting up the JMapMyLDAP plugins, I copied over the parameters from JAuthTools, when possible.

Any help troubleshooting would be great. Thanks!

Scott

kastriot
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu May 08, 2014 9:03 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by kastriot » Thu May 08, 2014 3:38 pm

Hello Shaun.
I installed JMapMyLDAP version 1.0.8. My OpenLDAP users can Login required but are all on the same group "Registered". So no work mapp list. Can you tell me the correct setting of the mapping List for OpenLDAP. Thank you very much.

DN groups: cn=group1,ou=groups,dc=mysite,dc=com
DN users: cn=user1,ou=people,dc=mysite,dc=com

Mapping List
cn=group1: 6

treddin
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Feb 13, 2013 2:35 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by treddin » Fri May 16, 2014 3:43 pm

Joomla 2.5 using latest Schmanic add ons
Shaun, I have everything configured LDAP talking groupmapping setup, and manual login working, I am trying to get the SSO setup. I have found and done some of the HTTPD changes and it does it randomly but doesnt do the group mapping. So so it isnt picking up the Remote_User variable, but not sure where to implore that.
I am using WAMP and it does not return REMOTE_USER
when doing the SSO_Dummy plugin it logins and maps the groups not sure what is going on. Let me know what I need to post to help with debugging.

winterfong
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Mon May 19, 2014 9:16 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by winterfong » Mon May 19, 2014 9:26 am

Hello,

I follow the guide and try to set up JMapMyLdap. In setting LDAP, I fill in all the field but can't save. It shows:
Warning
Invalid field: Name

My joomla version is 3.3.0. Any idea? Thank you very much

Quiltar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jun 07, 2013 7:47 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Quiltar » Fri May 30, 2014 3:22 pm

I had the same issue, and Shaun pointed me to this site that fixed it for me... https://github.com/ShMaunder/JMapMyLDAP ... b044d3496e

replace the red lines with the green ones ;)

abolay
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Mon Jul 29, 2013 9:58 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by abolay » Fri May 30, 2014 3:45 pm

ritil wrote:I thought this would be native in 1.6. I'm hoping this is simple and a major oversight on my part. I can't figure out how to map the groups. I see plenty of tools for 1.5 like JauthTools but do they work in 1.6?
I am looking for a solution for this as well. With the LDAP plugin I can authenticate users against a domino server (no kidding) w/o a problem and the users are created in Joomla as simple registered users. Thing is, I'd like to use tie domino groups to joomla user groups so I can control content.

carmen_baiada
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Jun 05, 2014 5:15 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by carmen_baiada » Thu Jun 05, 2014 5:27 am

Hello,
First, i want to say, great plugins, thank you so much.

I have everything working perfectly. Ldap and SSO working on an Windows/AD/IIS7 environment.
Mapping is working and it creates new users when they do not already exist.
Only 2 things would make this perfect.
1: when new users are created, the First Name and Surname fields are blank in their Community Builder profile. Can we pass through this info from AD when the Joomla/CB account is created? Also to be able to populate Site (from the ou they are in or a group) and phone fields would be spectacular.
2: As we currently use a mixed notes/exchange mail system, not all email addresses are in AD. i currently have the mail attribute set to [username]@domain.com.au, but all new users would have the incorrect email address in the system, is it possible to change it so that it sends it as "firstname_surname@domain.com.au"

Thanks again

MrFreezer
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Tue Jul 13, 2010 10:00 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by MrFreezer » Wed Jun 11, 2014 10:05 am

<insert time of day> :)

i ran into some strange problem...

i run a site using Joomla 3.3 and the most recent shmanic ldap plugin. everything works fine - thanks for the work shaun.

now, we use

Code: Select all

require_once JPATH_ROOT.DS.'components'.DS.'com_users'.DS.'models'.DS.'registration.php';
$userData = array( 'username' => $username,
						'name' => $name,
						'email1' => $email,
						'email2' => $email,
						'password1' => $password, // First password field
						'password2' => $password, // Confirm password field
						'block' => 0 );
$model = new UsersModelRegistration();
$return = $model->register($userData);
to allow certain admin-users to add users from the front end (thus not needing to give them access to the holy backend ^^)

this said here is my problem:
when i log in with a local joo
problem is now, that within the joomla-library (public function register($temp), starting at line 340) the script exits as soon at it tries to store the data ( if (!$user->save()) ) with the exception "Failed to find any of the distinguished name(s) in the Ldap directory for 'test11'" (test11 is the username i used this time)

this only happens if the logged in user which tries to add a new user is a user authenticated against the ldap. if i use a local joomla account, everything works as expected (and as it did the last year)

so how can i keep the ldap plugin from interfering at his point? anybody got an idea?

need more input? let me know please.

ingo

Oaktech
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jun 13, 2014 3:15 pm

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Oaktech » Fri Jun 13, 2014 3:24 pm

Hi Shaun,

I've got a weird issue that I can't nail down.

Everything appears to be working Ok, we've got a bind, the debug screen has no errors and we've got working group mappings, but it takes two goes to get in!

Let me explain:

We have a login form on our home page which asks for username and password, you enter username and password and then it, without fail, tells you in the centre of the screen that your username or password is wrong or you don't have a registered account and displays a username and password form populated with the credentials you entered. If you immediately hit enter, it logs you in with no issue, creates your joomla user and does the relevant group mappings!

Obviously something is wrong here, but I can't work out what!

we are using Joomla 3.3.1 on IIS7.5 with PHP5.4.5

Hope you can help.

dorsa
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 26
Joined: Mon Jul 29, 2013 5:46 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by dorsa » Fri Jun 13, 2014 4:02 pm

Solution will be to handle the LDAP connection in the plugin. Which I've been lazy about doing. But this part is straight out of the tutorial. I'd prefer something in joomla.client.ldap, it would be cleaner and I could reuse the connection from when I verified the user. I do not want to change anything in the joomla package, if it can be avoided.

User avatar
Kiran cheema
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 153
Joined: Fri Nov 23, 2007 11:18 am

Re: JMapMyLDAP - LDAP Group Mapping for 1.6 / 1.7

Post by Kiran cheema » Fri Jul 04, 2014 9:41 am

Hi I've been using JMapMyLDAP for a little while and really think it's great!

I was wondering 2 things:

1. this is more of a development / enhancement request - it would be great if you could specify default ACL groups by connection / base DN ..

for me in our AD there separate OU's for departments and locations i.e ou=ADusers which is then split to ou=DPET1, Ou=ADUSERS and ou=DPET2, Ou=ADUSERS.

I want to be able to set groups by connection so if Dept1 user connects they are added to registered and dept1 groups and if dpt2 user connects ... you get the idea.

at the moment I have to add all the users to a security group and then use the security group to map in the plugin, which also means remembering to add new users to the security groups each time!.

2. is there / are there any plans for a SYNC LDAP feilds to Community builder plugin? if no then which plugin would be a good one to start with? I am happy to have a go at building one if someone can point me in the right direction to start from!.

cheers all

Kiran


Locked

Return to “Extensions for Joomla! 2.5”