All Menu Links Display Home Page ?????

This forum is for issues with installing Joomla! 2.5 (All 1.6 and 1.7 releases have reached end of life and should be updated to 2.5.) on IIS webservers.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Thu Feb 23, 2012 5:47 pm

Hello.

I have been trying to Install Joomla 2.5. Installation goes fine, no errors and create default site with sample data. But none of the menu links go anywhere. When clicked, the home page just displays again. I looked at the on line demo and see they are supposed to go to different content. I tried reinstalling 1.7 and have the same thing.

I turned off Output_Buffering in php.ini

I am on Windows Server 2003 Web Edition with IIS 6.0

Any Ideas ?

GlobeOfGeek
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 204
Joined: Mon Oct 03, 2011 6:52 pm
Location: Canada
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby GlobeOfGeek » Thu Feb 23, 2012 5:52 pm

Go check if you actually have any modules positioned on the site. The "demo" and "preview" images simply display what the site could look like, but you still have to design it with modules after installation.
Names Kyle, pleasure to be a service to the joomla community!
I work with PhP, Database Management, and of course, Joomla stuff of all kinds.
My goal(s):
- To ensure that every legit question is answered, and to become an elite Joomla developer.

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Thu Feb 23, 2012 6:05 pm

Thier are three pages of modules installed. I did the default install plus sampple data. The admin screens work fine and everything looks setup right and the link show new paths, they just never display. It is not just an image.

GlobeOfGeek
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 204
Joined: Mon Oct 03, 2011 6:52 pm
Location: Canada
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby GlobeOfGeek » Thu Feb 23, 2012 7:32 pm

Yeah I know that, however you have to assign the modules to actual positions on your site.

Picture having a new television, a tv comes with a network of channels that you ordered most likely.
However, even with 100+ channels, you can't watch them until your tv is turned on. This is a little analogy that relates to your problem.

You need to have your modules turned on in this case, or else having them all installed will simply leave them placed in the backend with no-where to go.
Names Kyle, pleasure to be a service to the joomla community!
I work with PhP, Database Management, and of course, Joomla stuff of all kinds.
My goal(s):
- To ensure that every legit question is answered, and to become an elite Joomla developer.

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Thu Feb 23, 2012 9:57 pm

I read the Absolute Beginner's Guide to Joomla

When you install the sample data it is just supposed to work and everything linked up and modules turned on and placed and they were.

I just installed 1.5 with the sample data and everything work fine. Click links, go to pages.

1.7 and 2.5 went no where with the sample data installed. Every link i clicked just redisplayed the home page

Any ideas ?

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 34280
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Webdongle » Thu Feb 23, 2012 10:03 pm

rhsmitty wrote:...Every link i clicked just redisplayed the home page
...

Are you saying that the front page blog shows all the time ? Link to the site please.

GlobeOfGeek
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 204
Joined: Mon Oct 03, 2011 6:52 pm
Location: Canada
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby GlobeOfGeek » Thu Feb 23, 2012 10:36 pm

@rhsmitty

Sounds like you simply need to update your menus then? If everything is linking to the home page, that can be changed easily from the backend can't it?
Names Kyle, pleasure to be a service to the joomla community!
I work with PhP, Database Management, and of course, Joomla stuff of all kinds.
My goal(s):
- To ensure that every legit question is answered, and to become an elite Joomla developer.

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Thu Feb 23, 2012 11:51 pm

The menus are all specifying different content, They are just not displaying when clicked. I can see the page refresh but never goes to destination. Seems to be issue with 1.7/2.5 in my enviroment. 1.5 Works fine

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Thu Feb 23, 2012 11:55 pm

@webdongle

Yes that is correct. It is currently installed on a private site with 1.5 and that is working fine so I need to work with that for now. I will have to install 1.7/2.5 on one of my public sites

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 34280
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Webdongle » Fri Feb 24, 2012 12:01 am

private site = ? on your PC ?

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Fri Feb 24, 2012 2:48 pm

@webdongle - It is installed on IIS on a public webserver but I dont have the IP it is running on public. It is running on a private internal IP.

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 34280
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Webdongle » Fri Feb 24, 2012 4:18 pm

rhsmitty wrote:.... It is running on a private internal IP.

Could that internal IP be badly configured so that 'All roads lead to Rome' ?

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Wed Feb 29, 2012 5:20 pm

Webdongle wrote:
rhsmitty wrote:.... It is running on a private internal IP.

Could that internal IP be badly configured so that 'All roads lead to Rome' ?


Well 1.5 work fine on that IP. I just reinstalled 2.5 fresh on a public website and it still acts the same. Used a quick install pack from JoomShaper.com. My website is www.myquickpoint.com/joomla.

Check it out and tell me what you think ?

rhsmitty
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Feb 23, 2012 5:20 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby rhsmitty » Wed Feb 29, 2012 5:22 pm

rhsmitty wrote:
Webdongle wrote:
rhsmitty wrote:.... It is running on a private internal IP.

Could that internal IP be badly configured so that 'All roads lead to Rome' ?


Well 1.5 work fine on that IP. I just reinstalled 2.5 fresh on a public website and it still acts the same. Used a quick install pack from JoomShaper.com. My website is http://www.myquickpoint.com/joomla.

Check it out and tell me what you think ?


I also have other CMS and eCommerce packages running on that IP and this is the only problem?????

ibcd
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Apr 13, 2012 4:27 am

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby ibcd » Fri Apr 13, 2012 4:33 am

I am having the same problem. Just installed version 2.5 on local machine. All links indicate correct articles, but when I click on them, they all display only the homepage article and not the actual article. Any ideas?

albaniax
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed May 02, 2012 7:19 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby albaniax » Wed May 02, 2012 8:06 pm

hmm..same thing here. Reinstalled everything, the problem isn't here.

I have URL Rewriter installed, and have renamed web.config correct.
On Wordpress the web.config work's, so the problem isn't here either.

I guess I'm going to just switch from IIS to managed linux web hosting...

User avatar
humvee
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14713
Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Location: Kent, England

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby humvee » Wed May 02, 2012 9:31 pm

rhsmitty wrote:Hello.

I have been trying to Install Joomla 2.5. Installation goes fine, no errors and create default site with sample data. But none of the menu links go anywhere. When clicked, the home page just displays again. I looked at the on line demo and see they are supposed to go to different content. I tried reinstalling 1.7 and have the same thing.

I turned off Output_Buffering in php.ini

I am on Windows Server 2003 Web Edition with IIS 6.0

Any Ideas ?

Just seen this thread for the for the first time today, immediately struck me that your server does not meet the minimum technical requirements for Joomla! after Joomla 1.5.
The minimum requirement is IIS 7.

As for anyone else that has posted unhelpful "...ME TOO" posts without any other supporting information or explanation the same would apply to you and/or your hosts.

baxva
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:29 pm
Location: Tbilisi
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby baxva » Sat Feb 16, 2013 6:11 pm

halo!!

I have a problem!! PLEASE HELP
I am Making a menu. In MenuManager everything is all. But in home page the link is changed and the page will not opened.

web site is: http://www.businesscaucasus.com/BA/index.php
server: godaddy.com
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24401
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Per Yngve Berg » Sat Feb 16, 2013 6:45 pm

Try to turn off SEF/SEO in Global Configuration.

Why is Joomla installed in the folder BA and not the web root?

Have you renamed webconfig.txt to web.config?

Make sure the IIS server are at least on version 7

baxva
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:29 pm
Location: Tbilisi
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby baxva » Sat Feb 16, 2013 8:24 pm

Thank you! Thank you! very much !!!
This was the SEF/SEO :)
This answer I was looking for a week

baxva
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:29 pm
Location: Tbilisi
Contact:

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby baxva » Sat Feb 16, 2013 8:29 pm

folder BA, It is one hosting - 2 databases

Kasperle
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Thu Oct 27, 2005 10:46 am
Location: Mallorca (Spain)

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Kasperle » Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

I have this problem in Joomla 3.0, but changing SEO Off didn't solve it.

Any other idea?

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24401
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Per Yngve Berg » Tue Apr 23, 2013 8:32 pm

Kasperle: This is the Joomla 2.5 forum. You have to post in the 3.0 forum. Ask your question making a new topic.

russellcraven
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jul 03, 2013 6:45 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby russellcraven » Wed Jul 03, 2013 6:55 pm

I've just done my second install of 2.5 on two domains on the same public IIS server. The first installation works excellently. The second installation does not. I've created articles, properly linked them to menus, but clicking on the menus does nothing but refresh the home page.

I've deleted everything and reinstalled. I've looked for config differences between the two domains, no differences. I'm stuck.

PHP Built On Windows NT IIS01601 5.2 build 3790
Database Version 5.0.91-log
Database Collation utf8_general_ci
PHP Version 5.2.13
Web Server Microsoft-IIS/6.0
WebServer to PHP Interface cgi-fcgi
Joomla! Version Joomla! 2.5.11 Stable [ Ember ] 26-April-2013 14:00 GMT
Joomla! Platform Version Joomla Platform 11.4.0 Stable [ Brian Kernighan ] 03-Jan-2012 00:00 GMT
User Agent Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 24401
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby Per Yngve Berg » Wed Jul 03, 2013 7:06 pm

russellcraven: Read the Minimum Technical requirements. Joomla needs version 7 of IIS.

dreuxzer
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jul 06, 2011 8:38 pm

Re: All Menu Links Display Home Page ?????

Postby dreuxzer » Wed Jul 01, 2015 3:17 pm

Per Yngve Berg wrote:Try to turn off SEF/SEO in Global Configuration.

Why is Joomla installed in the folder BA and not the web root?

Have you renamed webconfig.txt to web.config?

Make sure the IIS server are at least on version 7


You, sir, are a golden GOD!! Saved me literally 10's of hours in troubleshooting..


Return to “Joomla! 2.5 on IIS webserver”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests