Can only open home page after clone site

Joomla versions 2.5, 1.7 and 1.6 are all end-of-life since December 31st 2014 and are no longer supported. Please use Joomla 3.x instead.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
scott_ease
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sat Dec 08, 2012 9:27 pm

Can only open home page after clone site

Post by scott_ease » Thu Jul 16, 2015 1:39 pm

Greetings-

I copied site (http://angelcorp.net/trade/) folders and database to a new directory (http://angelcorp.net/test/angel/).
Home page is loaded correctly and login is OK, but the last menu cannot be opened (other 4 menus in between are external links).

Can anyone kindly help? Thanks.

Sean Clement
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 348
Joined: Fri Oct 13, 2006 8:24 am
Contact:

Re: Can only open home page after clone site

Post by Sean Clement » Fri Jul 17, 2015 3:17 pm

Hi scott_ease,

I've done a little bit of testing and it may be that there isn't a contact in your website so Joomla! is throwing a 404 - within the 'Contacts' component, can you check that there is a contact and that the menu item points to that contact.

Regards
Sean
Sean Clement
Joomla! Extension Developer - Joomla! Security Experts
https://www.orangehatstudios.com/ - https://www.orangehatstudios.com/joomla ... ohsecurity

scott_ease
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sat Dec 08, 2012 9:27 pm

Re: Can only open home page after clone site

Post by scott_ease » Sat Jul 18, 2015 5:02 am

The 'Contact' page of http://angelcorp.net/test/angel/contact-us should display the same content as http://angelcorp.net/trade/contact-us since I copied the database and didn't make any change.
Thanks.

bradeaston184
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Nov 07, 2012 7:31 pm

Re: Can only open home page after clone site

Post by bradeaston184 » Sat Jul 25, 2015 9:26 pm

I am having the same problem.
http://bradeaston.com/yfstest/
I cloned a website and added it to a sub directory of my personal page to test upgrading the site to version 3.4. I used Akeeba for the migration with no issues.
The backend of the site is fine, I'm just having issues with links in the frontend of the site.

All the links on the page are correctly linked if you hover over them with the mouse, but when you click on the link it sends you to the homepage of my personal webpage which is in a parent directory.

I checked my config.php and I this for the $live_site:
public $live_site = 'http://bradeaston.com/yfstest/';

I also tried to rebuild the links in the menu manager as well with no luck.

bradeaston184
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Nov 07, 2012 7:31 pm

Re: Can only open home page after clone site

Post by bradeaston184 » Sat Jul 25, 2015 9:36 pm

Looks like I forgot to turn off the: "Use URL rewriting" and deleting the .htaccess from the root of that joomla folder. Make sure you leave the htaccess.txt in there.

Hope this helps out someone else....

scott_ease
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sat Dec 08, 2012 9:27 pm

Re: Can only open home page after clone site

Post by scott_ease » Sun Jul 26, 2015 5:00 am

Thank you, bradeaston184. That help me solved my problem.

Following the direction inside the mouse-over panel of 'Use URL Rewriting', I deleted original '.htaccess' from the root directory, and renamed 'htaccess.txt' to '.htaccess'.

I didn't turn off 'Use URL Rewriting' from 'Admin / Global Configuration', because the link '/contact-us' will become '/index.php/contact-us' in that way.

Again, thanks for directing my attention to 'Global Configuration' page.


Locked

Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 2.5”