White screen after updating - total loss of site

Joomla versions 2.5, 1.7 and 1.6 are all end-of-life since December 31st 2014 and are no longer supported. Please use Joomla 3.x instead.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
Titsey_RC
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Tue Jan 17, 2012 7:53 pm

White screen after updating - total loss of site

Post by Titsey_RC » Sun Nov 01, 2015 4:53 pm

Problem Description :: Forum Post Assistant (v1.2.4) : 1st November 2015 wrote:White screen after Acymailing update
Log/Error Message :: Forum Post Assistant (v1.2.4) : 1st November 2015 wrote:None
Log/Error Message :: Forum Post Assistant (v1.2.4) : 1st November 2015 wrote:php error file shows zero bytes
Actions Taken To Resolve by Forum Post Assistant (v1.2.4) 1st November 2015 wrote:

Note: Before attempting the update, had backed up with Akeeba.
Checked site using FTP;
Server usage down from 11.72 to 3.35 GB showing serious loss of data.
Many files in folders show zero bytes size including index.php and error.php
Akeeba backup files show zero bytes too!
Checked SQL database;
Many NULL entries
Raised ticket with Acymailing;
They say carrying out an update cannot delete files.
Decided to raise a ticket on the Joomla forum

Forum Post Assistant (v1.2.4) : 1st November 2015 wrote:
Basic Environment :: wrote:Joomla! Instance :: .- ()
Joomla! Configured :: Yes | Writable (644) | Owner: titsey (uid: 1/gid: 1) | Group: titsey (gid: 1) | Valid For:
Configuration Options :: Offline: 0 | SEF: 1 | SEF Suffix: 1 | SEF ReWrite: 0 | .htaccess/web.config: Yes | GZip: 0 | Cache: 0 | FTP Layer: 1 | SSL: 0 | Error Reporting: none | Site Debug: 0 | Database Credentials Present: Yes

Host Configuration :: OS: Linux | OS Version: 2.6.18-406.el5 | Technology: x86_64 | Web Server: Apache/2.2.29 (Unix) mod_ssl/2.2.29 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 DAV/2 mod_bwlimited/1.4 | Encoding: gzip, deflate | Doc Root: /home/titsey/public_html | System TMP Writable: Yes

PHP Configuration :: Version: 5.4.42 | PHP API: cgi-fcgi | Session Path Writable: No | Display Errors: | Error Reporting: 0 | Log Errors To: | Last Known Error: | Register Globals: | Magic Quotes: | Safe Mode: | Open Base: | Uploads: 1 | Max. Upload Size: 14M | Max. POST Size: 14M | Max. Input Time: -1 | Max. Execution Time: 30 | Memory Limit: 128M

MySQL Configuration :: Version: 5.5.46-cll (Client:5.5.46) | Host: --protected-- (--protected--) | Collation: latin1_swedish_ci (Character Set: latin1) | Database Size: 27.04 MiB | #of Tables: 362
Detailed Environment :: wrote:PHP Extensions :: Core (5.4.42) | date (5.4.42) | ereg () | libxml () | openssl () | pcre () | sqlite3 (0.7) | zlib (2.0) | bcmath () | calendar () | ctype () | curl () | dom (20031129) | hash (1.0) | filter (0.11.0) | ftp () | gd () | SPL (0.2) | iconv () | session () | json (1.2.1) | mbstring () | mcrypt () | mysql (1.0) | mysqli (0.1) | posix () | pspell () | Reflection ($Id: f6367cdb4e3f392af4a6d441a6641de87c2e50c4 $) | standard (5.4.42) | imap () | SimpleXML (0.1) | soap () | sockets () | exif (1.4 $Id: 7f95ff43ea7cc9a2c41a912863ed70069c0e34c5 $) | tokenizer (0.1) | xml () | xmlreader (0.1) | xmlwriter (0.1) | zip (1.11.0) | cgi-fcgi () | Zend Engine (2.4.0) |
Potential Missing Extensions :: suhosin |

Switch User Environment (Experimental) :: PHP CGI: Yes | Server SU: Yes | PHP SU: Yes | Custom SU (LiteSpeed/Cloud/Grid): Yes
Potential Ownership Issues: No
Folder Permissions :: wrote:Core Folders :: images/ (755) | components/ (755) | modules/ (755) | plugins/ (755) | language/ (755) | templates/ (755) | cache/ (755) | logs/ (755) | tmp/ (755) | administrator/components/ (755) | administrator/modules/ (755) | administrator/language/ (755) | administrator/templates/ (755) |

Elevated Permissions (First 10) ::
Extensions Discovered :: wrote:Components :: SITE ::
Components :: ADMIN ::

Modules :: SITE ::
Modules :: ADMIN ::

Plugins :: SITE ::
Templates Discovered :: wrote:Templates :: SITE ::
Templates :: ADMIN ::

itoctopus
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4026
Joined: Mon Nov 25, 2013 4:35 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: White screen after updating - total loss of site

Post by itoctopus » Mon Nov 02, 2015 12:55 pm

I'm sure the loss of data was caused by the wiping out of Acymailing stats.

Were you able to restore your website from your host's backup? If not, do you have Akeeba backups lurking on your machine somewhere that you can use to restore your website?

In any case, I think the problem isn't that dramatic, try to disable, in phpMyAdmin, all the plugins that are related to Acymailing and you should be OK, and then you can fix the AcyMailing issue.
http://www.itoctopus.com - Joomla consulting at its finest
https://twitter.com/itoctopus - Follow us on Twitter

Titsey_RC
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Tue Jan 17, 2012 7:53 pm

Re: White screen after updating - total loss of site

Post by Titsey_RC » Mon Nov 02, 2015 10:29 pm

Thank you, Hero, but whatever happended reduced most of my files to zero bytes, including the backups and the last backups on my machine seem to have expired too. Luckily, there is a complete copy of the site in a "saved" fodler from Decmeber 2014 when I attempted a Joomla 3 update, so we are reverting to that and biting the bullet on the work involved in bringing it up to date.

I tried renaming all AcyMailing folders to prevent them from being involved but my index.php file was reduced to zero bytes and I don't seem to be able to get back in, no matter what I try. The config.php file seem OK, so I switched error reportng on and to maximum but still nothing.

All my module and component files have been reduced to zero bytes, so I fear there is nothing to be done - unless you have a brainwave!

Thanks for your suggestions.

Regards,
David

itoctopus
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4026
Joined: Mon Nov 25, 2013 4:35 pm
Location: Montreal, Canada
Contact:

Re: White screen after updating - total loss of site

Post by itoctopus » Mon Nov 02, 2015 11:19 pm

If you're using WHM for hosting, try to see if there is a newer backup under the /backup folder (or under the /home/backup folder).

In any case, it's really important to find out how all of this happened to avoid it in the future.
http://www.itoctopus.com - Joomla consulting at its finest
https://twitter.com/itoctopus - Follow us on Twitter


Locked

Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 2.5”