Verschillende banners per taal

Hier kun je vragen stellen over de nieuwste Joomla 2.5 ontwikkelingen en ondervonden problemen melden. (nb: gebruikers van Joomla 1.7 & 1.6 wordt aangeraden te upgraden naar 2.5)

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
stevendekens
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Feb 04, 2014 11:34 pm

Verschillende banners per taal

Post by stevendekens » Tue Feb 04, 2014 11:43 pm

Hallo iedereen,

Ik zou graag mijn banner in de header bij elke taal vervangen door elke banner in hun eigen taal (Nederlands, Duits, Frans en Engels).
Momenteel ben ik nog een leek in php en vraag dus langs hier wat hulp.

Ik ben begonnen met het beez-template aan te passen. Hieronder staat de html en css die ik normaal gezien zal moeten aanpassen. Nu is mijn vraag waar ik wat zou moeten schrijven?

Alvast bedankt!!!

HTML

<div id="header">
<div class="logoheader">
<h1 id="logo">

<?php if ($logo): ?>
<img src="<?php echo $this->baseurl ?>/<?php echo htmlspecialchars($logo); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitetitle'));?>" />
<?php endif;?>
<?php if (!$logo ): ?>
<?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitetitle'));?>
<?php endif; ?>
<span class="header1">
<?php echo htmlspecialchars($templateparams->get('sitedescription'));?>
</span></h1>
</div><!-- end logoheader -->
<ul class="skiplinks">
<li><a href="#main" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_SKIP_TO_CONTENT'); ?></a></li>
<li><a href="#nav" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_JUMP_TO_NAV'); ?></a></li>
<?php if($showRightColumn ):?>
<li><a href="#additional" class="u2"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_JUMP_TO_INFO'); ?></a></li>
<?php endif; ?>
</ul>
<h2 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_NAV_VIEW_SEARCH'); ?></h2>
<h3 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_NAVIGATION'); ?></h3>
<jdoc:include type="modules" name="position-1" />
<div id="line">
<!-- <div id="fontsize"></div> -->
<h3 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ2_SEARCH'); ?></h3>
<jdoc:include type="modules" name="position-0" />
</div> <!-- end line -->


</div><!-- end header -->


CSS

.logoheader
{

background: URL(../images/personal/novovit_banner_DE.png) no-repeat;
color:#fff;
width:100%;
min-height:200px;
margin:0em 0px 0 0px !important;
padding-top:80px;
border-bottom:5px solid #3e9d44;
border-top:5px solid #3e9d44;

}

waarnemer
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2032
Joined: Sun May 04, 2008 12:37 pm

Re: Verschillende banners per taal

Post by waarnemer » Wed Feb 05, 2014 9:27 am

Vervang het hele logo header deel voor een position (placeholder)

<jdoc:include type="modules" name="position-header" /> of zoiets.

zet het ook in het template xml bestand van je template..

Nu kun je in modules manager deze positie kiezen en er in zetten en voor welke taal je wenst.

stevendekens
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Feb 04, 2014 11:34 pm

Re: Verschillende banners per taal

Post by stevendekens » Wed Feb 05, 2014 2:15 pm

waarnemer wrote:Vervang het hele logo header deel voor een position (placeholder)

<jdoc:include type="modules" name="position-header" /> of zoiets.

zet het ook in het template xml bestand van je template..

Nu kun je in modules manager deze positie kiezen en er in zetten en voor welke taal je wenst.
--> dus de div logoheader vervangen door een module... En welke module neem je dan het beste? En hoe stel je deze het best in om bij elke taal een andere banner te zien?

waarnemer
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2032
Joined: Sun May 04, 2008 12:37 pm

Re: Verschillende banners per taal

Post by waarnemer » Wed Feb 05, 2014 3:20 pm

Dat kan van alles zijn.. het meest eenvoudige is de custom html module.. ik gebruik zelf nog wel es een image rotator... of een zelfgebouwde.. altijd handig als je veel header veranderingen hebt.. je zou ook de banner module kunnen misbruiken ;)

stevendekens
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Feb 04, 2014 11:34 pm

Re: Verschillende banners per taal

Post by stevendekens » Wed Feb 26, 2014 10:43 pm

Heel erg bedankt!

Ondertussen is het al gelukt :)


Locked

Return to “Joomla! 2.5”